Followers

Tuesday, April 5, 2011

♥ Kebizian Yang Melanda + kekangan masa = Merajuk ♥

Morning semua, minggu ni super duper BZ banget k
nak BW pun tak sempat, biasalah orang dah dapat naik gajikan
so komitmen kena bagi lebey sikit, dah dapat upahkan tak kan tak wat keje plak
dapat gaji besaq, tanggungjawab kena la besaq...he...he...


citer pasal DSLR lagik, mesti ramai yang jemu kan asyik citer je tapi tak beli2 gak lagi
semalam Menteri Kewangan(papa) telah meluluskan permohonan mama untuk beli DSLR tu...
mama minat Canon EOS 550D regenya leh tahan gak ek RM2550, tapi Menteri Kewangan minat model lain la plak...model ape?

Canon EOS 60D RM3799, alahai mama tak minat la plak, sebab dia punyer screen tu leh tolak2
papa minat yang ni...rege leh tahan jugak tapi tak kisah la sebab bukan duit mama pun yang kuar....mihaha...jahat tol
yang penting kasi rembat satu ok, tapi yang sadisnya papa kata tunggu hujung bulan
adei...nape mesti hujung bulan?mama tak sabo nak snap2 ni sebab hujung bulan ni kami pi bercuti ke PENANG...papa kata deley sikit sebab bulan ni papa baru je renew roadtax kete RM1k lebey...

so ape lagik, ada sikit merajuk la k, mama dah lama idamkan DSLR ni
tapi kena sabo lagik la nampak gayanya...papa ajak pi survey kat AMCORP balik keje ni
ada sape2 pakai CANON EOS 60D ni tak?ok tak model ni?
mama risau dok pusing2 patah plak screen nya tu...
part yang best, papa nak jadi PhotoGrapher sambilan...
wow wee..ingatkan mama sorang je suka DSLR ni, rupa2nya dalam diam2
papa pun dah aim DSLR ni...dah siap2 survey2 then dah ada pilihan sendiri rupanya...
dah rembat nanti mau snap2 sampai lebam gambo budak tecik kat bawah ni...harus k...


korang biasa tak mintak something dari hubby, then tetiba hubby tak bagi atau delaykan permintaan tu
then kengkawan merajuk?sama cam kes mama la ni...

p/s hatiku berbunga riang...
p/s ada masa mama BW k...

Sila Klik2 Jika Berminat

24 comments:

beaty said...

bagi saya 550 lagi ok..60d tu dia ok sebab Flip screen..tp x tau la klao orang lain punya taste

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah rezki...
org nak belikan tu pun dah cukup bagus, huhu!
tak kesah le lambat ke cepat dptnye
jangan tak jadik belikan udah!
mmg wajib merajuk 3hari 3 malam, huhu!

Farra Dhelina said...

weee sonoknyaaa..kt klu tak dpt, beli sendiri..puas ht hehe

atty's said...

best.nya ..takpe anje, delay pun dah tentu dpt..kty pun akan ke penang tp nextweek.

Zaidah said...

sabor mama....menteri kewangan nak kuarkan modal...so kena tunggu klu tak...kenalah kuar modal sendiri...

elly @ suely said...

ade x tuto pasai nak tambah space tuk photo lam belog? mcm ade terbaca kat sini tp lupe la...
coz kat belog sy x leh nak add photo dah.... huhu

mummy_ayu said...

hb kat sini.....
wah nak dpt dslr tu..best....
kalu ayu pun berenan yg 1st tu..simple.

BIONIC WOMEN said...

kita pakai semo pro punyer..
lumix fz35 jer..
x payah tukar2 lens..hahaha..
leh 18x zoom..sebab hubby ngan kita
masing2 kureng skit bab bergambor.
tu pun dah hampir setahun beli kami x mahir pun functionnya lagi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mane2 pong ok..janji free
eh beza ketara rege dua model tu ek..nnti anje tanyela abis2an org yg jual..ape kelebihan n kekurangan kedua2 model tu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

weee..bestnye...
kita pon nk..tp menteri kwngan kita x bg..hukhuk.. :D

safura zahari said...

kalo delay takpe.lambat2 tp dpt.kalo tak bg tu agak merajuk jugak lah.hehe

ZanaNordin said...

ok gark if 60d tu...

me kalau tak dpt apa yg di hajatkan dari hubby..mmg MERAJUK jugak.....biasalah kan...merajuk2 sayang...wah gitew

Nana said...

kita tak reti la bab2 kamera ni
rasanya dapat je sibijik dslr xkira apa model pon dah ckp puas ati hehe
bile la nk dpt sbijik

mamalieyna said...

woooo tak sabarnye..tp apakan daya, fahami la situasi en suami..hee..dia yg akan kuarkan duit kan..harus la ikut je bilamsa dia nak belikan..hu~

apapun, ianya pasti dlm genggaman..woo..best bangat nih~ nnti ajak dak arif photoshot..ngee.. =P,,nak beli sndiri.hu~ taktau bila..tumpng jerlah bley..hahaha,...

Mama Zharfan said...

me tumpang happy heheh

JOM vote MZ kalau sudi!

ummiaqeef said...

x kisah la lambat ke x yg penting confirm dpt,hehehe..kalau mintak yg murah bg yg mahal lg bagus tu..hihi..kalau saya, dah janji kena la tunaikan. kalau x dapat mesti la merajuk..

IDAZS said...

sy pakai 500D. tapi kakak saya baru beli 600D tu.

so far ok, skrin dia lg jelas, dan sangat mudah nak amik gambar, tak payahlah nak telentang/meniarap, just adjust skrin dia tu je, nak ambil gamba sendri pun senang.
Lagi satu dia ada klua cam arah kat setiap skrin bila kita tukar mode tu. dan berat sikit

dia beli kat kedah 2800++, tapi yang basic lense je

IDAZS said...

alamak, sori, tersalah modella. huhuhuh

[-suziey-] said...

weeee..welcome to d club.. :) xkisah la lmbt pn asalkan dpt! hehe :)

Ummi Eisya&Amani said...

emm dah ada org nak belikan tu dah beruntung dah..syukur..hihi..

pada kita amik la yang 60d terus..nanti tak yah nak fikir sal upgrade2 lagi..skali amik biar best terus..itu pun klu ada bajet la..

welcome to the club ye..nanti leh la sharing sal dslr ni lak..

Wansteddy Tales said...

lama tak jengah sini. Cik Balqis makin cute! besar sok jadi model confrim laris. Anje dpt DSLR nnt lagi rancaklah Balqis bergaya hohoho....

kayyana said...

Alhamdulillah.. rezeki anje tuh.. bg yana klu hubby nk jd photographer part time better amek nikon d90... mmg gambo superb cantik lah.. takpe..anje survey je dulu.. sambil survey sambil try test la kan

kayyana said...

lepas ni blehlah amek gambo balqis byk2 lagi ek

♥sYiLaSyiRa♥ said...

wah...bestnya...
psst..: suka gambar balkis tu...nampak nakal dan menggoda..^_^ hihihi

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.