Followers

Friday, April 15, 2011

♥ Kes RM8Ribu Papa Di Bawa Ke Mahkamah ♥

4Puan tanah Off pi Site Visit, almaklumlah dah jadik boss ni bz sikit...kih2.kih....

Ape yang di bawa ke mahkamah?
ingat lagik tak kes papa kene tipu RM9k
untuk RM1k tu kami dah dapat balik duit tu, cuma yang RM9k lagik tu
papa dah bawak kes ni ke Mahkamah, disebabkan kami mempunyai
bukti yang cukup kukuh, so papa bawak ke muka pengadilan untuk proses yang berikutnya
Hope masih ada lagik rezeki untuk kami dapat semula duit tu

"Ya Allah permudahkanlah segala urusan kami, dan engkau berikanlah hukuman yang setimpal untuk orang yang tidak bertanggungjawab itu" amin.....
kengkawan doakan kami berjaya ye
kes dalam proses tengah tunggu tarikh untuk dibicarakan
gerun gak ni nak ngadap mahkamah, ada sape2 pernah naik mahkamah ke ek?
mari share tips sikit...


dalam hidup ada suka ada duka, semalam kita ketawa, ari ni kita nangis
sentiasa diuji tahap kesabaran dengan perlbagai ujian yang melanda...

p/s to papa, kita usahakan yang terbaik untuk menang, namun segala keputusan adalah ketentuan dari Allah, dan sekiranya kita tak menang aggap semua ni sebagai ujian untuk kita supaya lebey beringat dan berhati2

Entry AutoPublish

Sekian,
Happy Blogging...

1st time naik mahkamah ni, betul2 pengalaman k..

14 comments:

Cute MuM said...

semoga berjaya dapat balik 8K tue yer..
kalo tak dapat, anggaplah takder rezeki..
Mungkin ada hikmah disebaliknya..

rara pinkmafia said...

ye mama.kami doakan yg terbaek.sbar ya.

Ely Hasrul said...

Insya Allah dapat balik .. good luck!

Gieyana said...

insyaallah kalau duit itew dh ditetapkan utk rezeki kita, sure akan dpt balik..Yakin pd rezeki Allah..yg pentingnya kita mencuba kan..

zura@iwan said...

insyaAllah..mudah2an dpt blk duit tu blk ye.....ada rezki ada la kan...tp kena byk bsbr la turun nek mahkamah ni...km pon x de pgalaman..

Nurshahfamily said...

semoga semua berjalan lancar.... dan di permudahkan ye anje...

oranglidi said...

kebenaran pasti akan muncul juga....kalau dah rezeki mama tu, insya allah akan dapat balik...kalau tak dapat anggaplah ujian dari allah dan bakal memdapat yang lebih baik daripada itu...amin...

New Entry: COUNTDOWN

etiey.com© said...

kes tipu ape ni anje? MLM rsanaya tidak kan. harus dikongsikan tu untuk perintgatan kawan2 sekalian

ct N honey said...

ye..berani kerana benar..

MamaYatie said...

kebenaran harus ditegakkan!! moral of the story wajib lah kita simpan semua rekod yg melibatkan $$$ antara kita dan pihak lain. kalo boleh sms pun simpan..setiap bayaran make sure ada resit, kalo surat pastikan ada acknowledge receipt, cop yg betul, sign & no.i/c..nampak remeh tp itulah yg selalu lawyer akan mintak & tanya. ni sket2 experience yg akak tau sbb akak skrg keja kat co.nyer legal dept.

Em's Family said...

insyaAllah kalau kite jalan yang betul, kebenaran akan datang dengan sendiri nya.. bersabar yer, kalau tak mahkamah kat sini, kat sane pasti ade kan..

Adyshariz said...

takpe mama..janji kita usaha..patut di ajar skit si penipu ni..ingat sng2 nk amik duit org

AshAnas said...

insya'Allah, kami doakan Papa Balqis menang kes ni... GOod Luck! Doa banyak2, hanya Allah yang Maha Membantu...

Farra Dhelina said...

owhh kes ni ye anje? ok2..all the best ye..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.