Followers

Monday, April 4, 2011

♥ My First Hair Cut @ Salon ♥

Morning semua, lambat plak bersiaran ari ni
pagi tadi internet down kat opis mama, so tak leh nak open blog
kat rumah tak wat autopublish sebab kemalasan yang bertimba2 nak ngadap blog
entry contest pun baru 1/2 way je mama wat...pastu zzzzz...
ok ni citer weekend ari tu, mama bawak balqis pi potong rambut
sangat xcited anak dara ni nak potong rambut
b4 this sangat la penakut k, tengok gunting tu pun dia dah dok jerit...
kami potong rambut kat salon, leh tahan gak la regenya


sorry gambo tak celar pakai hanset cap ayam je...


time nak spray rambut balqis



ni time nak blower rambut balqis...then after blower time untuk cutting2 plak


see rambut depan yang senget benget itu, kali ni potong layer
sebab kat tengkuk dah naik ruam so potong pendek sikit
balqis ni jenis cepat berpeluh, al maklumlah puteri lilin la katakan


see...baik je k, b4 this meraung2 sokmo


alahai sayangnya rambut tu dipotong...


asyik nak mandang mama je


dah selesai potong, repair rambut depan sikit kasik sama...
dah rambut pendek camni papa cakap cam amoi plak...
tak pe next time kita buat fesyen lain plak ek..

ada sape2 leh teka nape balqis setuju untuk potong rambut kat salon kali ni
thne kenapa balqis teruja sangat2?

p/s nanti mama tunjuk gambo terbaru balqis with new hair k....
p/s sebabkan tak nangis, papa kasik reward pi kedai menan pilih menan sendiri....hoyey...

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

29 comments:

eima said...

tu yg pelik tu cam ne budak leh steady gitu potong rambut rupenye ade sesuatu ...huhu


tak sabo nk tgk gambo terbaru QIS

MrS. F!zA said...

gambar nomb 4, 5 tu dah sekali tgk macam anak amoi je..hihi

Miza Yusof said...

makin bertambah comel balqis ni kan :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sayangnye Rambut BalQis..Tp xpe..comel gak.. ;)

BIONIC WOMEN said...

anje silalah share ngan kita tipsnya..kita dah berapa kali gi saloon tapi bila time Dhiya dia meraung sampai x jadi potong, rambut dia kerinting so xpandai nak potong sendiri kat rumah..
ujung rambut dhiya dah rosak n kusut...
bagitau kita camner ek nak pujuk anak ke saloon..

|| NaFiRaa || said...

x sabar nk tengok rambut baru balqis..:)

mummy_ayu said...

emm..... mama janji nak kasi upah apa2 kot kalu potong rambut...

MRS. K said...

hadif pon baru potong rambut.alahai.. dah dogol..huh

♥siEha♥ said...

gud girl balqis...

Sue @ Nenie said...

Salam Mama....
Cutenya Aqish.....

ummiaqeef said...

good girl balqis..pasni bole dpt menan byk,hehehe...

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

tak sabar nak tengok rambut terbaru balqis...

yantz-yeem said...

aloooo dah cam amoi lor balqis...hehehehe....mmg gud la aqish x nangis2..camtu lah kan...anje budak2 kan kalo org lain potong x kan nangis punyer...kalo mak pak yg potong mmmg ngegada sket diorg nih..nway x sabo nak tgk penampilan baru puteri balqis!!!

hezrina83 said...

mummy dah dapat bayangkan muka aqish..mcm cina cket2.hikhik

anje actuly mummy terdelete blog lama..nie blog baru mummy kay..

http://hezrina83.blogspot.com/

sW33tdARLiNG said...

masa kecik2 dulu, mak saya jerk yg potong rambut... tak penah pun pi salon

etiey.com© said...

alalhai... good girl!!! comey...

MamaYatie said...

hoyeey..dah cantek akhirnya...

nak potong jugak rambut anak2 dara tu..tp tak cari kedai sesuai lagi..

Farra Dhelina said...

ala sygnya potong anjeee..panjang dh tu rambut balqis.

haslina said...

alahai comel dia, dgn rambut ala2 cina tu.
;))

Mama Zharfan said...

tomeynya balqis :)) mcm amak cina hehehe

JOM vote MZ kalau sudi!

atty's said...

mesti balqis ada mintak apa2 nie..tu yg steady je gunting rambut

tak sabar nak tgk balqis ngn rambut baru

~Siti Hajar~ said...

mesti btambah comey Balqis pasni, makin chinese look ler yer...hehe

Xsabar nk tgk rambut Balqis yg tbaru ni...suprise!!!

fa10 said...

ni mesti mama dah gula2kan balqis ni...

Em's Family said...

wah.. macam mane la rupe balqis lepas potong rambut, harap2 rambut panjang tu still ade :D

azura samsuddin said...

mmg amoilah balqis, cute je potong rambut...

Nana said...

wah kelas tau aqis
kecik2 dah g salon ehehe
aunty pon dah lama xg salon

[-suziey-] said...

amoi yg comel..hiks..

kayyana said...

mmg mcm anak amoi dah.. hehehe.. tp balqis good girl lah.. diam je time potong rambut tu.. first time bwk die g saloon anje?

MamaRifqy said...

kadang2 balqis ni muke macam amoi laaa!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.