Followers

Friday, April 1, 2011

♥ Opis Mama Terbakar? ♥

Kejadian berlaku kol 9.10pagi tadi
masing2 tengah asyik wat keje, tiba2 datang sorang staff bagitau ada api tengah marak
tapi bukan kat opis mama, api tu kat belakang opis mama
belakang opis mama tu Restoran vegetarian...
kebaran mula berlaku kat tingkat 3...


see, dari bumbung tu, mula2 ingatkan sikit je kebakaran tu...
betul2 kat belakang opis mama k


lebey kurang 5 blok la yang kena, tapi bahagian bumbung..


tengok asap tebal menunjukkan ape semakin marah, asap dah berkepul2


ni dari lorong belakang opis mama...mula2 ingatkan kat belah belakang je terbakar rupa2nya


bahagian depan blok bangunan tu lagik dasyat api marak...sangat2 menggerunkan k


see nampak api tengah marak, dan yang paling sedey sekali
mula 1 je lori bomba je yang datang, tapi dek kerana tak leh nak padamkan api
datang lagik 9 lori bomba..siap bawak tangga


yang sadis sangat, tekanan pili air bomba sangat rendah, so air tak sampai ke bahagian atas bangunan tu..
siap tengok semua ahli bomba larik sana sini cari pili bomba...


dek kerana tekanan air rendah, api marak dengan jayanya...
hampir terbakar satu lot tu, tapi akhirnya berjaya jugak ahli bomba padamkan...
kejadian cemas 1st time mama tengok...
Alhamdulillah tak kena kat bahagian bangunan opis mama...
ape yang bahayanya, dah yang terbakar tu kedai makan kan
sure la ada tong gas banyak kat dalam kedai tu kan
amat berbahaya k....

kengkawan pernah alami kejadian camni tak?

p/s gambo tak clear sebab pakai hanset cap ayam...nge...nge...

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

20 comments:

MrS. F!zA said...

usihhh..takut la kalo kebakaran..api boleh musnahkan semuanya dlm sekelip mata mcm air jugak kan..

la henpon ke tp gambar cntik gak..igt kamera kompak..

Gieyana said...

perghh..ngeri nie..nasib baik x melarat kan! Ritu dkt2 ngan umahku gak da kebakaran..kt area kontraktor dok binz umah2 owg elit nie..ngeri siut tgk apa! Aduyaiii...

mamawafiq said...

eee.. takutnye..... xpenah lagi tgk keadaan camtu tapi... baca pun rase ngeri je....

atty's said...

ya allah takut tgk..

Bionic women said...

x pernah alami kebakaran takut plak tengok..huhuu

anje..ni pun henpon cap ayam kalau gambar macam nih..hehe

MamaYatie said...

pernah..masa keja opis lama..kul 2.30pg boss tepun bgtau part of opis terbakar,kami bbrp kerat hak duk hostel ni kelam kabut pegi tengok sbb boss pun br otw, masa tu bomba tengah bekerja keras..huhu..sedey time tu..byk dokumen terbakar..komputer abis semua..punca ada suis tak off properly..sejak tu, boss kuatkuasa undang2..sapa tak off pc waktu balik kena denda RM100!

♥ Mrs.Eady ♥ said...

penah....umah jiran sebelah terbakar bln 12 hari tu nyaris terkena rumah saya..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

dasyatnye...tak pernah alami....cayalah mama dapat jadi report dah mccm nie...

mama said...

salam kenal...
uishhh..besar kebakaran tuh....

mama rifQy said...

sgt bahaya la anje..
tak pernah lak lalui bende gini..mintak jauh la kan??

mummymer said...

ish bahayayer.. betul kalau ade tong gas lagi bahaya.. mira dulu pernah rumah jiran kat nun hujung terbakar.. alhamdulillah orang tak de dalam rumah..

ade orang terperangkap tak? kalau tak de amin.. sedih kalau dengar cerite yang terbakar, sebab selalu mayat rentung kan

mamawana said...

takut you.....

Farra Dhelina said...

clear jugak tu anje..smpai 9 bomba? byk tu

Nurshahfamily said...

baca tajuk terus bukak... suspen je la anje nie...
tapi mmg sadis... tak dpt bayangkan kalau nur yg kt situ huhuhu...

AshAnas said...

bangunan stor tilam kt asrama lelaki sekolah kami terbakar masa kami nk amik spm. esoknya first paper... kelam kabut gak la sume org...

ummiaqeef said...

mak ai,scarynye...

hezrina83 said...

isyk takutnya takde pengalaman laginie

sW33tdARLiNG said...

penah tgk umah neighborhood terbakar.. masa tu ada sorang tua lelaki jer kat dalam.. terus rasa cam insaf.. abis segala harta benda licin sekelip mata

kayyana said...

alamak.. takutnye.. ish.. macam teruk je anje.. kt mne nih???

ibuayahdamia said...

memang menakutkan kalau berlaku kebakaran cam ni...takut ader apa2 yg meletop jer..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.