Followers

Friday, April 8, 2011

♥ Perh...Banyak Giler Gallery Mama ♥

Morning semua, hoyey esok weekend sonotnya
ape plan esok?kami akan ke Kajang pi kenduri kahwin
then after that ke Air Terjun kat Cheras tu...lupa namanya la..
kengkawan pi mana weekend ni?
ok berbalik pada tajuk kat atas tu, nak tanya la PC kengkawan kat opis pakai window ape?
kami kat opis kejenya asyik tukar PC je, naik rimas k
la ni pakai Window 7, monitor pun dah jadik nipis macam LCD TV plak, dengan lebarnya...adei...
ramai gak yang tercari2 cara nak guna window 7 ni, almaklumlah advance sikit
sib baik mama teror...sebab ape?lappy kat rumah pun window 7, so kira dah pro la
kalo tak mau terkial2 gak...nge...nge...


monitor PC mama mesti guna gambo balqis....wajib k biler tension tengok muka anak sejuk hati rasanya...
kengkawan pakai gambar ape?kalo nak diikutkan kami semua kat opis kena pakai
logo opis kat PC masing2, tapi mama selamba dek je pakai personal gambo...he..he...
ape yang banyak giler macam tajuk kat atas tu ek?


sebenarnya BANYAK GILER tu merujuk kepada gambo dalam simpanan mama
ni gambo kat PC opis, ada banyak tak terkira...dah namanya suka menyenap2...
ni semua tajuk besaq je, lom masuk tajuk kecik2 yang ada...

ada macam2 tajuk by category, kalo kat opis mama main taruk je
lappy kat rumah baru mama asingkan betul2...senang nak carik gambo
ni 2nd tajuk kecik dalam folder yang bertajuk "BALQIS"

kebanyakan yang ada semua la gambo balqis je sokmo...


ada gak picture DELETE, mean picture yang snap2 suka then nak delete je...


ni plak semua PIC balqis dari lahir sampai umur 1 tahun lebey....mama wat susunan ikut tahun & bulan
so leh tengok perkembangan balqis dari tecik sampai besaq...


ni plak gallery mama, tak banyak mana pun, semua gambo2 mama kat opis je


gambo jalan2 pi bercuti paling tip top, banyak giler...semua hasil snap2 percutian mama abadikan dalam folder ni, ni tak banyak sangat ada yang tertinggal, kalo lappy kat rumah full stories


ni plak gallery Header untuk blog, yang mama wat sendiri...


yang last ni, semua gambo2 hasil kemenangan Contest @ GA + Hadiah2 yang mama terima
ingat nak print masuk dalam file...tapi tak de masa lagik la...nanti free2 nak wat la...

so PC kengkawan mesti banyak gak gambo kan, ke lebey banyak lagik?
mama ni memang suka soh balqis bergambo sebab tu folder jadik banyak sangat...

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

41 comments:

airis naufal said...

hmm same la kite pun.. tpi risau gak kot2 pc rosak ke, kene virus ke, abis sume ilang.. pasni kene bli hard disk la plak. simpan copy pic anak2

Nana said...

mak aii banyak nye gallery
kita klw kt opis mmg xsimpan gmbr2 personal
klw walpaper kt opis ikut mood kdg2 malas ltk gambo..tp bese mmg xletak gambo la

mummy_ayu said...

wah..banyak tu..ayu tahun nie baru mula simpan ikut dates...tapi tak leh lawan anje punya ....banyaks..

zahidah dihaz said...

saya pun banyak jugak folder gambar, tapi kat dalam hard disk...planning nak buat photobook tapi casing hard disk rosak pulak....


New Entry: Eklusif | Temubual Usop Welca dan Hot.fm

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bila dah ada ank nie ..gambar anak lgi byk dari kita kan?

|| NaFiRaa || said...

kikiki.. kat PC saya kt opis nih pon bykkk sgt gambar.. jangan jap lg PC slow sudahh~ muehehehe

bonda dadif aka akish said...

samela kite...pc opis...lappy kat umah...penoh!!!

sudahnye pc opis nih dah naek lembap!

MrS. F!zA said...

byknya anje wehhh..mmg betol minat gmbar kan..yg untungnya balqis sbb mamanya simpan byk koleksi gmbr dia..hihi sok2 besar mesti balqis jd syiok tgk gmbr dia posing msa kecik..kekeke

~~@lyci@~~ said...

byknya gambar.. mama balqis kena beli eternal hard disk ni simpan kat situ lebih selamat.. mn tau nnt tetiba pc crash, mau menangis tak berlagu huhu..

Bionic women said...

banyak sungguh..kita xder ler sebanyak itu...separuh dah burn dalam cd pun..huhu

hajarus said...

amboi byknyer gallery anje... planning hjr esok nak g tgk movie + jln2 cuci mate.. hee...

Mrs. Masykur said...

byknye gambor mama balqis... ;)
saya takdela sebanyak tu....belum sampai tahap rajin... ;)
nak tanya, header tu selalunya mama balqis buat pakai apa?

sW33tdARLiNG said...

sejak ada isu dulu, PC ofis dah takde gambar2 personal... so kalau ada pun dlm lappy jer

Miza Yusof said...

banyaknya gambar balqissss. simpan buat kenangan. bila balqis dah besar nanti boleh dia tengok balik ragam dia masakecik. hehe :D

yantz-yeem said...

hahaha samalah kita anje...pic mmg byk gilos..sampe bos pun dah bising sbb pc asyik hang jek..n bpe kali format sbb virus beranak...jgn x tau gmbo2 lama walopun file jpeg adalah penyimpan virus tau...so skg gambo2 lama dah transfer mausk dlm hard disk...selamatttttt

Mama Zharfan said...

bila dh berdslr nanti, konpem jd triple byk hehehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to airis:kita dah siap back up awal2, kat lappy kita & hubby kat opis ni untuk tatapan waktu keje je

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

kat opis kita tak de sape leh bukak pc sebab ada password masing2 orang tertentu je tau pasword...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to zahidah: samlah ingat nak wat photobook tapi banyak sangat la plak

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to ayu: kita dah lama simpan sejak balqis lahir lagi tu yang melambak2 tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to kina: of course la...he...he..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to nafira: betul2...jangang hang sudah

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to akish: ha...ha...tu yang masalahnya tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to fiza: tol tu, ni dek penangan time kita kecik2 dulu tak banyak gambo, tu yang time balqis ni asyik bergambo je nak simpan kenangan

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to alycia: kita simpan kat lappy kat rumah, kat opis ni untuk tatapn time keje je

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to eily:bagus tu untuk simpanan kan...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to hajar: wah bestnya nak pi tengok wayang...suka2

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to masykur: pakai photoscape je...biasa je kalo nak hebat pakai photoshop

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to sweetdarling: isu ape tu?ada orang curik gambo ke?

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to miza: tol tu, bukan takat gambo je, video time dia tecik2 dulu pun ada

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to yantz : tol tu, kita ada simpan kat dalam lappy kat rumah gak

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to suzie: hoyey, tunggu hujung bulan ni k, hati dah berbunga2 lagu riang dah ni...suka banget..

Farra Dhelina said...

wahhh byk nya anjeee..fra semua letak dlm ext hardisk..syg nak letak kat lappy..blh jadi berat klu simpan dlm lappy..

mcm kat ofc tu, tak leh letak gambar lain..compny mmg dh setup, sbb server kat oversea..sgt tak best..pandang je lah logo company hehe

~Siti Hajar~ said...

sy pn buat pc ofis ni store gambar sy, pc ni sampai dh berat, takut gak klu2 kn rosak @ virus ke, hbs la sy...hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss pun guna gambar my nuha.tapi selalu bertukar la setiap bulan :)

mamalieyna said...

banyakkkkkkkkkkkkk tp kt umah jer lappy sendiri, opis?..sket2 je, pastu delete..tkt org menceroboh,,hu~ tak suka..~ opis tak leh caya sgt..ngee..

ibuayahdamia said...

memang banyak gambar2 balqish tu..
kenangan semua tu..

ayu semua simpan dalam hardisk...wallpaper sewajibnya gambar family menjadi tatapan....

MamaRifqy said...

wallaaa..mmg banyak gileee..na pon banyak gak..buat ikut bulannn!!hehheheheee

eim said...

banyaknye koleksi gambar balqis ..impun simpan dalam pc opis gak tapi nnt ingat nk transfer masuk cd .

atty's said...

kty mmg tak simpan gmbr dlm pc opis..kalo upload gambar pun, lepas dah simpan dlm pendrive ke..fb ..kty delete..taknak beratkan pc.lagipun.

EiJa ZaQuaN said...

wow mmg byk..
sama la eija nye folder pic pun byk..1 hardisk penuh utk gmbar jerk..
paling syg dulu simpan gmbr dlm lappy..x dpt diselamatkan..
skrg simpan kat dlm external hardisk jerk..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.