Followers

Tuesday, April 19, 2011

♥ PhotoShoot @ Taman Metropolitan - Part 1 ♥

Anak beranak memang suka bergambo, kemana2 je mesti nak bergambo punyer
penat?belakang kira, tapi kali ni model tak berapa nak bagi kerjasama
bukan senang nak bekerjasama dengan budak2 ni, kita kena ikut dia punyer mood & peel
tak leh paksa2 soh posing, nanti terus hilang mood
kami pi taman weekend ari tu, tiba2 je balqis jadik fobia takut dengan tasik kat taman tu
adei, baru plan nak snap2 kat tasik tu...jom tengok hasil snap2 dari photographer tak bertauliah

cam biasa, pi taman mesti mau bawak beskal, tapi naik kejap je penat je papa dok usung

one happy family, pinjam trademark cik jue k...


peminat tegar PPG a.k.a Power Puff Girl
to Eily, kasik dhiya tengok gambo ni k, mesti dia leh teka watak kartun baju yang balqis pakai tu
baju je PPG suar tak, sebab suar semua besaq2 tak de size balqis la

kalo bab main cak2 kat pokok ni memang anak dara ni suka,
kami sampai sini kol 3.00 petang, awal giler kan
sebab nak balik awal, kol 5.30 kami balik...

shoot2 ni semua di snap2 oleh mama, pakai auto je...tak reti nak pakai manual k

Love This Picture, plan mula2 nak bagi pakai baju pink sebab nak wat Header baru untuk blog mama
sian Fiza dari ari tu mama kata nak email tak gak email2
sekalinya anak dara ni pandai pilih nak pakai baju pilihan hati, tu yang pakai baju hijau la plak


gaya menonggek ala Tisya anak amy, tapi tak leh lawan Tisya punyer posing Inul terbaik k..



love this pic to, ntah ape la yang dipikirkan anak dara ni...

memang suka berlari tau, balqis yang nak lari pastu soh mama snap2 gambo dia




sementara tak ramai orang kat playground, balqis pi main kat situ dulu
selalunya kalo kol 5.30 petang sure dah pax sangat2 playground tu...


wee...tiap kali main papan gelongsor ni mesti balqis cakap...wee....



Love this Pic



ha...ha...sampai terbaring2 k, posing maut punyer sebab tak ramai orang time tu
kalo tak tak de maknanya mama nak posing lagu tu

nampak lain kan muka balqis time ni


nak gak wat aksi capok2 ni cam suzie + ariff

papa kalo snap2 suka fokus kat mama tau



mama dah tak larat la nak dukung balqis ni
now dah 11kg...from 9kg





suar pun dah nak terlondeh...he...he....



ok tu je gambo takat ni, ada lagik gambo lain lepas balqis tukar baju lain plak
happy photoshoot, TQ to papa yang sudi bawak kali jalan2 sampai lebam k..
berapa markah kengkawan nak bagi hasil photoshoot ni?

credit to Canon EOS 60D

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

31 comments:

MrS. F!zA said...

amboi masa gambar anje ngan balqis tu sempat lg balqis kenyit mata tu..mahal sgguh reaksi dia..haihh

syawalsimpsons said...

suke ngan pose nyorok kat batang pokok 2...so sweet...suke sgt...ikhlas je senyum 2...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to Fiza: nak wat header punyer pasal, nak carik gambo yang shantek,gambo fiza semua shantek2

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to syawalsimpsons:
o yeh...sukanya, gambo bersahaja je tu..TQ ye

mamalieyna said...

waaaa makin panas la posing mereka2 ni...dh ada camera mahal..hee...sweetlah~ 1 family sporting nih~ ^_^

♥MiZz-siHa♥ said...

dah ade dslr...leh photoshot smpai lebam kan...hehehee

#klau kite diberi pilihan phone n dslr..kt pilih dslr...

airis naufal said...

wow.. possing balqis mmg terbaik la.. mama balqis pun same possing ni.. best tul dh ade dslr kan.. mood nk amik gmbar menjadi2 rasenye..hehe

UMMI FARIS HAIKAL said...

wahhh..makin cantik gambarnya...ni yg buat kite teringin dslr jugak nih...huhuhu

MRS. K said...

beguling la kat atas rumput.. mesti cantik shot..

ummiaqeef said...

sporting la balqis nak shoot..rambut baru ek balqis? cun..

zaidah said...

aksi menongek tu comellah anje....hehehe

Mamamya said...

wawawa...meriahnya...nak markah ea..10/10!! mmg terbaek lah...jeles tau klu masuk sini tgk gmbo balqis yg fotogenik nieh.....x tahan tgk gmbr tayang punggung tue....heheheh...siap main cak2 dgn mama di sebalik pokok lagik....comel2!!

sesuailah "one happy family"!!!!

p/s:nasib baik anak bujang kat umah ni bby lagi tau...klu x blh buat calon menantu...heheheh...^__^

atty's said...

sonok tgk semua gambar..cantik2 belaka..

kena lak balqis pandai posing.

LYAfrina said...

MAKIN CUN PIC.. MAKIN SEMANGAT NK BGAMBAR KAN..

ANJE..PASNI BUATLA CONTEST DGN PAYUNG PLOK BUAT KIDS.. HEHEHEHE:-)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak Ina: ape laie kasik rembat satu la, tu pun kita berdua dengan balqis je bergambo

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mizz siha: ya betul setuju banget

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to airis naufal: kalo leh ari2 nak weekend, nak shoot2 je..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ummi faris: ape laie sila goda hubby soh beli k memnag puas hati

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to k: kalo ikutkan kita memang nak berguling, tapi balqis tak mau

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to roxy: ha ah rambut baru, potong layer

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mamamya: tq2 suka nya dapat markah penuh lagik tu...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kty: TQ kak, tu sib baik dia ada mood

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to Lya: ha ha, nantikan k, balqis memang banyak gambo pakai payung...+ dengan ball

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to zaidah: ye ker?TQ2...

Ila said...

ni mesti kat taman layang2 kepong kan..selalu gak pergi situ

Fieza79 said...

owhh kifieza dh ketinggalan ni...dh beli ehh..best nya...kita pulak lps sekali try lense baru terus lemau malas nk shoot2 dah..huhuu...

Ummi Eisya&Amani said...

cun..cun..best balqis sporting..semua aksi ada..bab tongek2 tu dah besar t jgn wat tau..hihi..lepas ni leh blaja lagi mesti lagi cun picas..try blaja manual..lagi puas hati..

wan nurul hezrina said...

dah jadik anak dara dah balqis=)pakai baju ijau mcm lainlah plak muka tapi still maintain cumil=)lawa2 gambar

mama tisya said...

wah sakan posing..hah balqis nk tonggek2 gk ye...hehehe

Gieyana said...

wahhh..mmg byk pic..teringin gak nk posing2 mcm nie but kebusy'an melanda..:)

Farra Dhelina said...

puas nya bgmbar..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.