Followers

Wednesday, April 6, 2011

♥ Ramai YG Tak Tahu Kami Sebenarnya.....ish3x ♥

Satu opis...entry ni khas untuk GIEYANA, dari ari tu Gie tanya betul ke kami ni satu opis?
ya ya ya...kami sebenarnya


:





:






:







:

SATU OPIS.....


sape kenal gambo sape kat atas tu?sila angkat tangan..


kami satu opis yang sama
MamaLieyna & Mama Balqis
cuma lain Dept je, mama HR Department & Kak Ina QA Dept..
tapi kak ina lebey lama berkhidmat kat opis mama tu
lebey 2 tahun dari mama...kami selalu kongsi citer pasal blog..
mama adalah pencetus kak ina berblogging time kak ina preggy dulu..
tapi kan bukan itu je tau...


budak comei ni....balqis adalah best friend


budak comei ni....Haidar...deme berdua kongsi Ibu Pengasuh
b4 this this kan mama mengalami dilema pengasuh yang *&^%$#
so after berhempas pulas carik pengasuh lepas balqis discharge dari ward
kak ina a.k.a MamaLieyna suggest hantar balqis kat rumah pengasuh Haidar
so mama pun hantar la balqis...sampai now mereka berdua very2 friendly k
biler berjumpa tersenyum je...ahak...cam makwe pakwe plak malu2 meow..
rasa cam kelako je bile time pagi2 hantar ke rumah pengasuh
tengok dua2 malu2 meow lepas dah lama tak berjumpaan
dek kerana 2 bulan haidar dijaga oleh tok nya kat rumah...


see...bukti malu2 meow....saling mengangati each other....balqis ni tak mudah lupa kawan
kalo beli ape je mesti ingat haidar & fitri(sepupu) balqis....
nak tengok keakraban 2 orang kawan baik ni...


see...kasik seorang kakak suapkan bubur jagung kat adeqnya...
si kakak sampai ternganga mulut nak soh adeq nganga mulut, si adeq sampai muncung2 nak makan bubur tu
se...very2 loving kan...ahak...kak ina ape kata kita tunagkan deme dari tecik...ha...ha...


this blog MamaLieyna



see...kalo ada je entry kat blog Mamalieyna yang ada mention nama KAK BALQIS
tu merujuk kepada balqis la....balqis sayang banget dengan Haidar....

mama tengok ramai gak blogger2 lain yang satu opis @ adeq beradeq right...
mama + mamalieyna pun sangat akrab k...
selalu gosip2 bersama...miha..ha...kalo pompan memang tak leh pisahkan dari gosip k...

p/s TQ kat kak ina sebab suggestion pengasuh tu, kini tiada lagik masalah pengasuh yang membelenggu...

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

28 comments:

LYAfrina said...

angkat tangan ni!!!!!!!!!!!
saya tauuuuu

MrS. F!zA said...

ekekeke.. kami pon ramai blogger 1 opis.. hihi

Gieyana said...

hahaha..siap wt entry utk ku lg tue!I likee...

idak x pasan pon...lepas tgk pic kebakaran kt blog Lieyna br pasan..so uols mmg closed la kan..:)

sam mcm ku n Zura@Iwan la..kekeke...:)

♥ QaseH ♥ said...

hehehehehe,,,boleh yer cm tu,,,syang balqis kat hai haidar

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. saya pon tau.. dr pembacaan n3 kat blog jer.. sonoknye ade geng gosip kat opis kan~ rumah pon dekat2 ke???

eima said...

br jg tau .. rasanye dlm 2 bln lepas...hihihi

Myra Jay said...

Muka MamaLieyna ngan Anje mcm ada iras2 lah..:) Dah macam kembaq ha..hehee

Comel je Balqis ngan Haidar.. So sweet, suka tgk :)

mummy_ayu said...

ayu pun tau..lega kan bila takyah pening2 pikir pasal bbitter

zahidah dihaz said...

biasalah perempuan memang selalu bergosip...saya dah tak ada lagi kawan nak gosip pasal blog...sebab dia tengah bz final sem....lagi pun jarang jumpa dah...

sweetnya budak dua orang tu...


New Entry: <a href='http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/04/it-wednesday-lebih-kurang-seminggu-lagi.html>It Wednesday | Lebih kurang seminggu lagi untuk mengundi</a>

Nana said...

kita pon br tau anje hehe

ch@ said...

kita terperasan ada entry kakIeyna yang mengaitkan dengan anje, tapi tak ingat masa satu. hihiii. syok je eh.

BIONIC WOMEN said...

pernah baca entry anje ker mamaleina dulu kata 1 opis..

Farra Dhelina said...

oo .. fra takde..klu ada pun, tak aktif hehe

~Siti Hajar~ said...

sapa yg sllu mgikuti blog Anje or mamalieyna mesti dah tahu kan, mcm tu la sy ni, tp sy ikut blog mamalieyna dl br blog Anje, dua2 blog best, sy suka tgk Balqis & Ayep, comel2 belaka...hehe

Bestkan ada geng blogger dok dekat2, sy dl dekat dgn Azie tp dia dah pindah KL tgl la srg2..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kita mmg tau.. ;)

Alolo..sweetnye budak berdua..bersuap2an.. ;)

SyaNa said...

so comel budak2 tu mkn suap2 :-)

Zaidah said...

dua2 zai kenal...dah angkat tangan kanan n kiri...hehehe....kitaorang kat sini ade yang sama tempat kerja tapi lain opis....klu balqis n haidar ditunangkan masa kecik ok jugaktu anje...lagipun diorang saling sayang menyayangi...hehhe

EiJa ZaQuaN said...

hhehe..btol tu..eija pun minat berblog sbb opismate yg kenalkan..so mmg ramai pun kami ni blogger satu opis..:)

MamaYatie said...

saya tau..hahaha
tp tu la, mmg terserlah keakraban anje & eina..semoga terus together2..

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer klu dpt kwn satu opis yg ngam dlm byk mende... pengasuh anak pon org yg sama... jadik.. no wonder la balqis dan ayep rapat kan???

ok gak cadangan anje nak tunangkan balqis dgn ayep tuh... blh la berbesan plak kan??? hehehehe....

mamalieyna said...

huu memalam baru ber BW..

hehehe..so, get prepared..ujung minggu nnti, rombongan meminang sampai...agak2 bape puluh taun nak tunang ni..hehe..

sweet dak berdua ni kan, dh besar nnti, camna gaya..malu2 gajah la plak kot..ekeke..

oooh awat nmpk rambut sepah betul dak haidar tu..hu~

ibu qaleesya said...

hehehhe manjanye balgis ngan haidar.. cute!!

Nureen said...

nureen tau nureen tau hehehhe...
nak join lya angkat tangan jgk.. ;)

bestkan bleh kongsi berblog, nureen kat opis ni x der nureen soang jerr tau berblog..

kayyana said...

wah... bestnye... dahlah satu opis.. sme-sme blogger.. then satu pengasuh lak tuh.. nasib baik jumpa kawan yg baik mcm mamalieyna ni kan...

kayyana said...

nnti yana singgah blog mamalieyna nih k..

ibuayahdamia said...

memang ayu dah tau..since anje buat entry pasal pengasuh balqish dulu...hehe..

baguslah ader sama2 geng blogger...leh kongsi2 idea dan pengalaman..

MamaRifqy said...

yeay.na mmg dah tahuu..

and..anje ngan mamalieyna mmg ade iras laaaaaa!!!

♥sYiLaSyiRa♥ said...

sgt mengetahuinya..........
tau masa nak kirim hadiah...anje ada mention mamalieyna ngan anje satu opis...best kan klo minat sama, tambah satu opis...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.