Followers

Monday, April 11, 2011

♥ Ratu Unfair a.k.a FUN FAIR ♥

Morning semua, ni citer minggu lepas tak sempat nak publish ari ni baru nak citer
balqis ni suka sangat la pi funfair, kalo nampak lampu yang suloh2 dari jauh ala2 Batman tu
confirm dia dah tau mesti Fun fair punyer...balqis panggil FUN FAIR = UN FAIR...nge..nge...
last week kami ke 2 fun fair kat Subang Bestari + Sungai Buloh
tapi yang paling best + Happening kat Sungai Buloh la, tapi dah tak de
tinggal yang kat Subang Bestari je...
kalo nak dibandingkan Fun Fair kat subang Bestari lebey mahal dari Sungai Buloh
Subang Bestari 1 token RM2, semua menan 2 Token = RM4
kat SungaiBuloh 1 token RM2, setiap menan kanak2 1 token = RM2 murah kan


kami kalo pi Fun Fair tak banyak habis duit pun, paling banyak RM15 je
sebab balqis je yang main, mama + papa jadi penonton je...
dah nama pun pi Funfair nak bagi anak suka2 kan.
kalo bab menan kat FunFair kami memang tak pernah main pun
sebab dah tau memang semua tu tipu, menang dapat benda kecik2 tu
jarang2 dapat menan besaq2 k...selalu tengok orang len main je


si ratu posing yang dah tak sabo nak main menan, naik kete racing pusing2 RM4


Helikopter RM4 untuk 2 token


train RM4


train naga RM4



haq kuda ni je yang murah RM2


ni plak kat Fun Fair Sungai Buloh
setiap menan hanya RM2 je...


gajah ni je RM4, suka balqis dapat dok depan jadik pemandu




naik kapal Ultraman..RM2


kete RM4


heli kat subang bestari RM4, kat sungai buloh RM2


antara menan yang gayat & tak sanggup nak naik
buaian pusing2 ni, dia punyer besi genting bebeno...hadei kalo tercampak tu....

ni plak menan Discovery yang pusing2 360 darjah
mau gugup kalo naik, ada sape2 berani naik?


banyak lagi menan yang ada, tapi kengkadang setiap Fun Fair ni tak sama menannya kan...
so jom ramai2 pi Fun Fair Subang Bestari...

weekend semalam kami jenjalan ke Subang Parade...hoyey jalan2 kasik penat je
nak cari botol susu tak jumpa gak yang berkenan dihati....

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

21 comments:

eima said...

dah lama tak pegi funfair.....
suka la balqis tu kan ...dpt main puas2

Ummi Talhah said...

amboii...sonoknya dpt mama sporting ni, semua dpt main..

kayyana said...

yana pun sekarang ni tgh dok kumpul token funfair... mne taknye... asal g shopping kompleks je danish gedik2 nampak mainan token tuh.. ksian pulak bile tgk die dah excited giler then hajat tak tercapai.. hehhehe...

Huda said...

lama dh x g fun fair ni..tp sekali sekala layan gak kan :)

Nana said...

hehehe sama la mcm damia
ptg tgk tmtp2 gini
sure rabak duit

Ciklinn said...

wah bukan main ha posing anak dara kamu.... elok jer ha naik sorang2.. anak2 teruna akak tu mesti nak adik teman abg.. kalu tak abg teman adik.. huhhu

[-suziey-] said...

title anje tu silap ke? ke balqis sbut funfair = unfair? hehe..
mmg giler funfair ni..aQeel xpnh g funfair lagi..

Fieza79 said...

puas gilerr ahh balqis dpt main..duit pun rabak gak...hehe

kfieza tk melayan sgt suma bnda yg budak2 tu nak main..mana tak nya sekali naik dua org sekali...parahh..hehe

zahidah dihaz said...

selama hidup ni, saya tak pernah pergi fun fair.... sadis giler...huhuhu



New Entry: LIST OF KOREAN/JAPAN DRAMA/MOVIE

♥Azie♥ said...

bestnyer g funfair

Mama Zharfan said...

my zharfan sama lah perangai mcm balqis hehehhe

mamalieyna said...

bestnyer kak balqis..kalau arif ni...mesti takmo memanjg, dia fenakut sket..tmbh2 menan ada bunyi..ngee..ekeke.. =P

sbb jrg2 ada kesempatan kot..susah nk jumpa FF sini..tak pernh g loor..huu~

yantz-yeem said...

x penah le bwk budak2 ni main kat fun fair...sbb jarang plaks nampak ...rajin toi anje bwk balqis ke sini...huk2x nie kalo bwk aqil mau dipaw berpuluh2 nih...

Mama Rayyan said...

samalah ngan rayyan..lau nmpak funfair msti kna sinngah..lau x..meraung lah dia..

Farra Dhelina said...

eh yg bj biru ni..rambut baru balqis yg baru potong tu ke??

funfair..mmg suka pegi time kecik..mirza n qaseh belum pernah pgi lagi..klu bwk, msti diorg suka ni..

mamasuri said...

pernah jugak tertgk fun fair kat sg buloh tu..tp tulah tgk waktu siang..malam2 tak pernah lalu pulak situ..
selalu2 pergi fun fair tepi giant batu caves je..situ je yang tau..hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya dia main unfair :)

Bionic women said...

kita kalau gi funfair suka bumping car..hahaha..lama x main ler..huhu

♥sYiLaSyiRa♥ said...

Belum lagi berkesempatan nak bawa syira main mainan di fun fair..mesti best mcm balqis..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

belumpernah pergi..nanti boleh pi sana kat subang bestarikan..

Mama Hanim said...

bestnya balqis main sakan ye.. kalo hanim tgk mesti jeles ni..

dh lama x gi fun fair..sob sob..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.