Followers

Thursday, April 21, 2011

♥ Shopping Lelaki VS Perempuan ♥

Sape tak suka shopping angkat tangan?uit...tak de sape pun yang angkat tangan?
mesti semua suka shoppingkan, kalo dapat window shopping pun jadik la
betul ke ayat yang sinonim selalu ktia dengar
Perempuan memang kaki Shopping?
kalo tak tak beli dapat belek2 pun jadik la
nak beli satu barang sampai 5 shopping complex diterjah...ha....ha....
kat mana selalunya orang pompan suka nyoping?

kalo yang dah kahwin + ada anak of course la tempat baju anak2 la kan
see gambo kat atas papa snap mama + balqis yang begitu asyik dok nyoping
gambo diambil time raya tahun lepas

memang dah jadik habit k, pi shopping complex mesti nak menyinggah ke tempat pakaian kanak2
kalo tengah SALE lagik lama lah bertapa kat situ
lama bertapa pun kengkadang tu bukan beli banyak mana pun...
balik keje sempat lagik dok nyinggah shopping complex nak beli baju balqis

tapi kalo lelaki plak suka shopping kat mana ek?

kalo papa punyer taste, tempat barangan kete @ MR.D.I.Y menjadi pilihan utama
punyer la berejam2 dok dalam kedai tu dok belek itu ini
kalo tempat shopping baju tu cepat je soh pi bayar..

kalo kat tempat barangan kete tu tak yah cakap la
memang lama k, kdang2 naik boring pun ada
tapi kena berlaku adil, kalo papa leh temankan mama shopping kat tempat baju
mama kena la plak temankan papa shopping kat DIY..
kami suka shopping sama2 tak suka berpecah, nape?
sebab kalo mama beli ape2, mesti la soh papa yang bayar
kalo pi sendiri kena bayar sendiri...ahak...

kalo anak plak, mana tempat yang selalu jadik daya tarikan diorang?

kalo balqis ni suka tempat yang ada banyak warna pink
then ZON LARANGAN tempat menan...jangan la lalu
harus kena singgah punyer, tapi yang best balqis ni main kejap pastu last2 time nak bayar
dia tak nak dah menan tu, so jimat la duit k
melainkan kalo mama sendiri yang nak belikan menan tu untuk balqis...
kalo lalu tempat jual BESKAL, Scooter dan yang sewaktu dengannya tu
lagik la tak leh, tu namanya ZON DANGER...nanti balqis nak try naik
pastu soh beli...kopak la jawabnya kalo tiap2 kali pi kena beli...

kalo anak dara mesti suka pi tempat handbag & kasut + baju right?
sama la macam mama bujang dulu, memang heavy shopping k,
tapi dah kahwin keinginan nak shopping baju sendiri tu dah tak de
suka beli baju untuk anak2 je....

so kengkawan, kalo pi shopping suka pi mana dulu?
bahagian barangan basah?baju?hand bag?elektrik?
sila2 kongsi citer sama2 k...

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

23 comments:

diana said...

kalau shopping paling best pi tempat baju dan kasut..
tak de duit pun tak pe asal mata dijamu..
hahahah

mama tisya said...

mmg pompuan tkleh dipisahkn ngan shopping..tk bli p belek2 pn tkpe...hehehe

bila ada ank, mmg wajib p bahagian kanak2..tk bli bj sendiri pn tkpe asalkn bj ank bli ye tk...

eima said...

aku jarang soppin..
pegi bila mmg perlu diganti je ...
slalu pegi C4, tesco, cam tu je ..
beli susu pampers anak je ..
brg mknan jarang sbb kami kan dah lama tak mkn kat umah ..

bonda dadif aka akish said...

whoaaa..bukan maen sakan ank dara sorang tuh menerai sume2...

=)

airis naufal said...

best nye kalo hari2 leh shopping.. kalo dh ade ank ni, mesti menyopingkan bju ank je.. baju mak nye xpyh pun xpe.. tiap2 bln gaji je nak bli bju ank..

Mamamya said...

hadoii...mcm membaca kisah diri sendiri la pulak sbb mmg begitulah setiap kali pi shopping....mesti kaki ni laju jer pi kat tmpt dept.jual baju anak2....klu x der sale pun..kaki ttp nak melangkah ke sana juga...dapat belek2 pun x per...huhuhuhu.....

dan tmpt permainan mmg sah2 kami sedaya upaya akan elakkan dr anak2 nampak...bukan tmpat yg jual mainan tp tmpt mainan yg guna token tue...haihhh....anak2 klu nampak mmg kopak lah RM20!! apa idaknya sorang RM10...huhhhh..sekali sekala blh la kan...klu selalu rabak poket baba nak....:D

Nana said...

hehehe sama
zon mainan adalah zon larangan
kang seme satu soping mall tu dia nak
klw amrul lak
tmpt soping dia kedai game..kedai komik...

rara pinkmafia said...

sy suke bhgian wanita.suke bg tunang sy tunggu lame2.hehehe

atty's said...

suka tgk gambar yg last tu..ke main lagi balqis pilih kasut.

nanti kalo balqis dah besar lagi besh soping..mcm kty ngn si akak

lizawati said...

shopping memang seronok.Lagi-lagi kalo lepas dapat gaji...macam-macam nak beli..tapi kawalan diri kena ada..

MrS. F!zA said...

aah kan zon mainan tu yg riso tu..setakat ni darwisy lum pandai mintak beli..tkthulah akan datang..harap2 dia paham la mama papa bukan org kaya..haha mtk baju ok blh beli.

LiErOSe~QiEmi said...

kejo tempat pampers dgn susu.. sebab nak tengok ada sale ke tak.. untung banyak woh, klu time sale hihihi

Iela Fazielah said...

soalan cemu mas ni... ila mmg shopaholic.... semua tempat nak pergi.. dr bj sendiri... bj anak... brg umah... brg letrik even brg kete... hah terror tak????suami ila.. hanya 1 je tumpuan dia skrg.. kedai pancing.. huhu

Sidratul Muntaha said...

aku klu shopping suke barang electrical and electronic.
baju ke ape ker..mmg tak minat.
klu nyembang dgn aku,jgn la citer tudung ker,make up ker.
mmg aku terang ebrsuluh buat muka takde perasaan kat situ.
tpi klu citer kitchen tool.mmg berjam2 kat situ.
oven ker,tv ker...
stove ker...
pressure cooker ker..
ape lagi yer?
as long as electric and electronic mmg aku layan.
baju2 budak mmg kurang melainkan ikut musim dan datang bulan.
area2 DIY dgn spare part mmg aku laki bini layan.
tpi ade kecik,lagi malas nak layan sbb nnti dua2 memekak jer.

eRiNsZ said...

ofcorse ler child dept.. n ladys dept hihi mens dept pon best hikhikhik... tp en suami suker car dept n opcorse ler tmpat cd game huhuhu boring... tp aku tetap ikut takot en somi kner ngorat ngan salesgirl hihihi

~Siti Hajar~ said...

Klu sy sampai skrg suka shpg h/bag & baju sendiri, shpg baju anak2 time dgn my hubby je, klu p srg shpg brg2 sendiri jelah sbb kn guna duit sendiri...hehe

♥♥Cikngah♥♥ said...

klu niat nk p shopping besenya jln2 dulu dlm shopping complex tu.lau berkenan br beli.lau x blk tgn 0 jelah :)

ch@ said...

ye kalau kita yg shopping, sama la macam anje tu. harus baju anak menjadi tempat utama, then lepas tu barang dapur. baju sendiri beli online je kecuali baju raya. mrABi shopping barang kereta atau rumah, dia pegi sendiri memang dia tak pernah bawa bini dia ni.

mamalieyna said...

baru perasan dh lama tak soping tuk diri sendiri..hu~ balik2 anak diutamakan..ngee..adat ibu ber'anak' kan..he~

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betul setuju 110%....sekarang baju anak di utamakan...ayahnye pulak sampai bahagian kereta selamat penatlah menunggu....baju,beg,kasut yang ade princess jangnalah lalu ...nanti selamatlah terbang duit dikerjakan anak dara...

♥MiZz-siHa♥ said...

tu la..mmg pon..pompuan xblh dipisahkan dgn shopping...
btl tu..dah ade anak nie,mmg bnyk beli bj anak2 je..bj sndr xdipikirkan sgt dah..

yantz-yeem said...

window shopping lagiiii best...hahahah..pastu shopping x bwk duit pun best gaks...ahahaha sengal kah aku???tu lah terapi minda namanya...

mama rifQy said...

na suke bahagian baju baby..barang basah..handbag??NOO..tak sukee..hhehhee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.