Followers

Monday, April 18, 2011

♥ @ PlayGround Jusco Metro Prima with LOVE ♥

Weekend yang penuh dengan aktiviti special untuk balqis
ala bukan this weekend je, dah memang tiap2 kali weekend mesti bawak pi taman @ playground
kali ni ari ahad kami ke JUSCO METRO PRIMA
budget mula2 nak beli botol susu Avent untuk balqis
tapi tak de sale la plak, la ni avent dah kuar botol baru kan
RM49 untuk 1 botol 9oz, 2 botol RM95 warna kekuning2an, mama nak beli botol lain
papa soh beli avent gak...tapi akhirnya tak beli gak
kat Jusco tak de banyak choice la, mama ingat nak beli baju PPG untuk balqis
tak de la plak brand tu, kena terjah Parkson la nampak gaya....

kalo pi Jusco mesti mau masuk Playland dia...tapi agak mahal gak la RM3 untuk 20 minit
budak2 tak de maknanya main 20 minit je, mesti berjam2 kan...

mula2 main menan token ni dulu...




sampai boring, muka pun dah naik bosan sampaikan menan tu still berjalan balqis nak turun nak main menan lain plak...haish.....sekali kena marah terus naik balik menan tu..

ni time kat dalam Playland Jusco
tapi awas, kengkadang ada budak2 yang nakal suka ngaco orang tau...


dah kira habis hati la tu dapat naik kereta tolak2 ni
siap cakap kat papa "papa, nanti beli satu ye"


warna lain tak mau k, nak warna pink + purple gak


dah cukup masa punyer la susah nak ajak balik, nak main kete tadi gak
time mama nak bayar leh plak balqis cakap nak main ball kat dalam playland tu
ada2 aje la anak dara ni nak main ngelat k...



biler sekali lagik ajak balik balqis cakap " mama last je ni last k"

ntah berapa kali last la sampaikan

ada la sorang budak chinese tu baling benda alah bulat tu kena kat kepala balqis
perh berat giler benda tu, mama pandang budak tu terus dia lari
balqis time tu dah nangis la sebab sakit kena kepala...
kalo kengkawan marah tak budak tu wat camtu?

mama + papa suka bawak balqis pi playground, playland + taman
tapi balqis ni tak ubah2 sikap selalu kena buli k
ada sorang budak tu siap tolak balqis tak kasik main kete tolak2 tu
balqis leh tengok je pastu nangis, haish geramnya la mama
bukan nak ajar anak jadi gengster, tapi nak ajar anak jadi kuat tahu pertahankan diri
jangan asyik kena buli je....camne caranya nak ajo ek
tahun depan dah nak pi school...

ragam anak2....
Sila Klik2 Jika Berminat

19 comments:

@e_da said...

alahai tu yg tak suka kalau budak lain main ganas kan.. kena perhati je waktu diorg bermain...

MamaYatie said...

huhu..cian balqis..mcm nurin jugak ni..lembut, selalu kena buli..kalo nadhira,siap la..dia jenis pandai protect diri sendiri,kakak & adiknya sekali..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha kalo orang buat ganas ngan dia, even jeling pun dia boleh pi attack balik budak tu..berani sungguh :p

mama tisya said...

botol avent yg color kuning tu GOLD ..lama dh kuar

wah best la balqis asal weeknd je jln2 playground

mama tisya said...

eh lupa nk ckp...bab nk bg peratus tu tk brp reti la...cuma best part hot stone cz tk pernh lg spa b4 ni guna hot stone tu...

ch@ said...

kalau shopping ada playland macam ni, sorang kena shopping (mak la tu biasanya) sorang kena tunggu anak main (ayahla biasanya kena) elok sangat je timing. hahaaa. kita pun selalu je lupa nak cari botol susu tuk oni. setakat ni bpa-free guna pureen je. ada dua botol mcm tak best. hahaha tamak sungguh.

zahidah dihaz said...

tak sukalah budak2 yang main ganaz macam tu...memang rasa nak marah je...


New Entry: SHOPHOUSES + STADIUM + PREDUENTIAL = PENING

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to eda: tu la mak pak nya ntah mana la sesedap je ank dia dok buli anak orang lain

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to mamayatie: wah berani sungguh la kak nadira ni, balqis harus jadik cam akk nadira tau protect diri sendiri kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to Amy: ye ker?kita terlepas pandang kot, tapi mahal giler kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to amy: tak pe, nak gak try sebab ari tu ezna pun cakap best tang stone tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to Cha: ahak, setuju sangat bab itu...b4 this balqis pakai avent, tapi dah cukup masa la kena tukar, tu yang dok usha2 tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to zahidah: kalo ikutkan hati nak je piat telinga budak tu, tapi takut kena saman plak dengan mak pak nya...huu...hu...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to eliss: bagus la camtu eliss, kira nuha berani gak la, tapi kalo ditengokkan la nuha tu cam pendiam je kan...tak sangka plak garang jugak dia tu

Huda said...

budak2 mmg suka dpt playground kan :) cute aqish wat aksi2 gitu :)

rara pinkmafia said...

wahhh pic anak je manyak.mana ibunya ni?

yantz-yeem said...

bestnya balqis tiap2 wikend dpt pi playground..

mummy_ayu said...

geng la ngan Ian & Iris.kalu gie JJ mesti main kat playground tu...

wan nurul hezrina said...

balqis kalau bergambar mesti pegang pipi..hati2 kalau main kat taman cenggini sb ada budak2 ganas.mummy memang gerun kalau bwk merah g situ kena pegang2..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.