Followers

Thursday, May 12, 2011

♥ Aktiviti Bersukan Kami ♥

Morning, aktiviti bersukan kami, kalo nak tau mama + papa memang minat main badminton
ada sape2 yang minat jugak ke?dah lama tak main sebenarnya ni
selalu main kat kampung je depan halaman rumah
so semalam kami pi main kat court badminton Sungai Buloh
sampai dalam kol 9malam, main sampai kol 11.30malam
lama gilerkan, habis berpeluh2 main badminton
kami pi dengan pakcik mama, balqis pun dok sibuk nak main gak

tu dia jaguh sukan nak ngasah bakat semula, sebab 22 May ni papa ada games kat Petaling Jaya
so kena traning dulu la

balqis pun dok sibuk gak nak main



asyik dok perhatikan papa


ada gaya profesinal tak?

ni pakcik mama, rumah kami dekat je so senang la nak join sekali

kengkawan minat bersukan tak?mama minat main badminton
leh tahan sekali games selama 1/2 jam
pastu dah tak leh main sebab penat sangat
untuk makluman, now mama dalam proses diet aktif bersukan nak kurangkan berat badan
so after this no more makan banyak2 @ fast food
weekend kami pi joging kat taman layang a.k.a taman metropolitan Kepong
untuk kesihatan jugak kan, now berat mama 65kg nak turunkan sampai 50kg
mamapukah mama kurangkan berat?kita tunggu & lihat
sila bagi moral support k....

p/s Alhamdulillah kes ke Mahkamah kami mungkin akan ditarik balik after satu lagi pihak telah bersetuju untuk pulangkan balik duit ribu2 tu...cuma amaun tak berapa nak cukup....

Sila Klik2 Jika Berminat

17 comments:

LYAfrina said...

suka..suka..
lya dulu wakil badminton kat skolah.. rindunya time2 aktif dlm sukan mcm dulu

ummiaqeef said...

husband kite seminggu 5 malam main badminton..ngelat la nti hubby cpt kurus, kite lak yg menternak lemak..ekekeke

Fara_Adura said...

Cayok mama.. kurus kurus kurus. Sama dengan la nak kurus gak. Skang 60kg. Wuwuwuw. Sedey :(
Jom sama2 eh

♥MiZz-siHa♥ said...

suke..tp,hsbnd kt xsuke main badminton...die sk main bola je..

awat pampers aqish dah londeh..hehehe

Bionic women said...

hubby kita tiap2 minggu main..kita x boleh sangat main badminton lepas bahu patah dulu..nnti xleh tido malam.
walaupun yg patah kiri, tapi memang sakit ler kalau main badminton..

~Siti Hajar~ said...

sy suka sgt tau main badminton, selalu main depan rumah dgn Danial & kdg2 dgn hubby, nmpk senang je kan main tibai2 je dengan riket badminton tu tp sbnrnyer letih kan, kn melompat & lari2 nk kejar bulu tangkis tu...hehe

Bestnyer dengar Anje tgh diet, sy ni angan2 taik ayam je, konon nk diet tp bila mknan dpn mata trs lupa diet, hrp2 anje bjaya yer..

-Nureen- said...

badminton main jgk tp cpt lenguh tangan hehehe.. nureen suka yg lari2 mcm bola baling ke bola jaring ke..
asben seminggu 2 kali akan g main badminton tp dok pujuk bawak kami g skali tp dia kata x bleh sbb x selesa.. court yg selesa slalu penuh so kena book yg kecik ja la

sarah-najwan said...

waaaa..bagusnya aje ni..bersukan..

hubby akak je yg main futsal..hehe

yg akak lak..bersenam kat rumah ajolah..sesi mengemas ajo..huhu

~~@lyci@~~ said...

kt tak suka sbb malas nak lompat2 hehe.. chayok2 anje ;)

syanasaid said...

dulu2 suke bola jaring
tp lama tak main da
semput kot tgh padang

MamaYatie said...

badminton my peberet sport..tapi tak teror main pun kekee

eima said...

penat nye main badminton....
tak suka .. semua sukan aku tak suka... tgk aku suka ...

NzA said...

Wah balqis pn join skaki ye...

Mama Zharfan said...

me nak join swimming ni :) harap2 jd lah plan ni :) sabtu ni dh start kelas pun ;)

mama rifQy said...

aktiviti yang sangat bagus tauuuu!!! dalam mase yang sama leh sihatkan badan + kuruskan badan..kan?? na ni malas...hehehee

dilazfamily said...

bagus untuk kesihatan.
rasanya lama dilaz tak bersukan, badan pun dah berat.
dulu sebelum kahwin aktif bersukan.sekarang dah malas

kayyana said...

badminton ni mmg bagus untuk kesihatan..tp stamina kene kuat.. hehe.. mne tau nnti papa balqis leh jd mcm pemain badminton negara tuh.. hehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.