Followers

Thursday, May 12, 2011

♥ All About SHOES - Your Choice? ♥

Ada ke sape2 yang jalan2 tak pakai kasut?
mesti pakai kan, dah nama pun pompankan mesti bersusun2 kasut kat dalam kabinet kasut kan
kalo mama tak suka pakai high heel sebab tak pandai nak gayakan
mama ni jenis simple je, kalo pi shoping suka casual shoe je... 


high heel yang memang high giler...tak pandai la mama nak menggayakan
berapa inci la ni ek, mau 5 @ 6 inci tak?

casual shoes mama suka yang ni simple & senang jalan tak sakit kaki
ni flat shoes pun suka gak...tapak yang rata nak lari pun senang

so cute kasut ni macam kasut sukan pun ada tapi ala2 high heel punyer..

ni plak perlumbaan kasut high heel...ha..ha..kalo mama join maunya awal2 lagik dah kalah k

tapi ada keburukan high heel ni
kalo yang takat tinggi 2 inci tu it's ok la
tapi kalo yang tinggi sampai 5 @ 6 inci tu ada kesan buruknya
cuba tengok gambo kat atas tu, cara kedudukan kaki kita biler pakai kasut high heel
boleh merosakkan tulangkan, mama ada denagr citer pasal keburukan high heel ni
tapi lupa lah plak kat mana mama baca info tu
sape2 yang ada leh share2 kat sini, untuk perinagtan semua wanita

dan kasut yang mama paling minat adalah

casual comfort, since preggy balqis mama sukakan kasut2 camni
ni the latest after paw papa time cuti2 ke penang tempohari
orang kata kasut yang ala2 mak orang
tapi mama selesa dengan kasut camni, yang penting tak sakit kaki
sebab kaki mama cepat melecet kamlo salah pakai kasut @ kasut yang tak sesuai

see very comfort, dengan kulit yang lebuh mudah disaruk
dah AWAS mudah dicuri kalo time kenduri kahwin k
selalu kalo time kenduri kasut2 camni la yang jadik kegilaan ramai nak curi
sebab ape?senang nak saruk je...ha...ha....

so kengkawan suka pakai kasut yang macam mana?
Hogh Heel, casual, Flat, sport shoes?

Sila Klik2 Jika Berminat

22 comments:

Cute MuM said...

cute mum dulu suka pakai heels & kasut..
tapi sejak g kerja naik motor nie..
pakai sandal biasa jer..
nak pakai heels kejap jer dah sakit kaki..

LYAfrina said...

lya pilih y no. 2....
suka sgt kasut cam tu..

atty's said...

dah lama tak pakai kasut bertumit..dulu kalo pakai pun paling tinggi 2" je..

lor ni dah gumuk..pakai sandal je..

Fazlinil Irma said...

gambar satu tu mcm chocolate shoes. :)

sy pun selesa dgn flat shoes. kalau tinggi skit pakai wedges selesa.

gerun tengok org pakai kasut yg sampai 4-5 inc. adui.. tak lenguh ke kaki.

IDAZS said...

saya suka flat shoes.
kalau high heels kdg2 je pakai, ikut majlis :)

Tapi kasut kulit lembut tu mmg sgt selesa dipakai, sy pun suka

Bionic women said...

comel ler heel polkadot tu..
eh kita tgh cari heel yg sport tu..pernah tgk astis pakai trus cakap kat papa dhiya berkenan..tapi x jumpa lagi cari..

eily dulu memang suka heel, kalau berjalan x selesa xder heel..
tapi sekarang sejak ada anak ni suka wedges ngan pump shoes..

selesa skit, tapi kalau raya or kenduri mesti nak heels jugak..hehe

Izan Ishak said...

izan suka flat shoes, wedges, sandal... high heel tak pandai pakai, takut terpelecok.

MrS. F!zA said...

weee... kita suka wedges.. kalo high heel pon plg koman 2 1/2 inci oklah kalo 4,5 inci surrender awl2 lg lah..huahuahua..

Mama Zharfan said...

me suka yg comfy tapi design trendy + cute heheheh
me sempat beli kasut brand clarks dlm 3-4 psg :) so tak pyh nak shopping2 kasut kat Msia :p tp still ada nafsu shopping2 kasut gak ni, sbb me suka beli kasut pelbagai warna heheh

zahidah dihaz said...

saya banyak heel sekarang ni...dulu pakai flat, tapi susah nak cari yang berkenan..lagipun heel lagi murah dari yang flat punya...huhuhu


New Entry: Thursday yang sedikit blues

rara pinkmafia said...

rara dh jarang bli heels sbb sakit kaki,kalo nk jalan dlm mall ske pakai wedges jugak.ish ada pulak pelarian pakai heels,gilak.

mummy_ayu said...

ayu dulu memang suka pakai heels...tak main la flat2 nie..tapis ejak anak anak, lagi selelsa pakai flat sbb senang nak kejar2 anak..selesa berjalan...heels..kadang2 je...
kat opis..

etiey.com© said...

kalaulah saya join perlumbaan high heel u rasanya terus ke masuk spital... hehehhe sebab dah terpeleok kaki

Nana said...

kita xsuke pakai heels
letih lenguh kaki
suka pakai wedges tu
klw beli seme patern gitu

dinor's family said...

imah pun suka yg flat je...senang nak gerak n sakit kaki...

.::Lynn::. said...

ai suka kasut ibu mengandung... sangat selesa

UMMI FARIS HAIKAL said...

sy suke flat jugak...selesa n yang penting tak terlebih tinggi dari cik somi..hahaha

mama rifQy said...

same la kite!! na pon suke yang comfort selesaaaa!!

mamawana said...

Assalam,

Mama suka kasut low heels, sedap mata memandang, sedap selesa dipakai, berjalan dan selamat utk driving. Kalu tumit tinggi tak selesa tekan pedal minyak, break or clutch. Rasa tak selamat.

dilazfamily said...

unik yer kasut sport tu. tak sakit kaki ker pakai. Dilaz tak suka sgt pakai high heel, mesti terpelecok je bile pakai. Tak biasa

ibuayahdamia said...

suka pakai high heel...sebab nampak lebih brgaya dan elegan..tapi kalau time shopping tak lah..mau patah pinggang ni kan..

kayyana said...

yana tak berape suke sgt pakai heel.. bleh sakit tumit nih.. ntahlah.. my mom gile heel.. die g opis tingginye mak aihh.. katanye kenelah bergaya.. mule2 mmg sakit lama dah biasa.. erm.. cmnela.. mak bergaya anak selekeh kan... tp yana lebih selesa pakai selipar je.. senang.. sempoi.. hehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.