Followers

Monday, May 30, 2011

♥ Balqis Admit Ward - 15 April 2010 ♥

Biler anak tak sihat sape yang paling susah hati
mama @ papa?of couse la mama sampai tak leh tido malam
asyik dok jaga tengok suhu badan anak..
balqis demam plak macam ari tu, on off minggu lepas dah demam
minggu ni tetiba demam balik, mungkin cuaca tak menntu
kalo takat batuk + selsema gagah lagik mama tido lena
tapi kalo demam memang tido tak lena, takut suhu naik
sentiasa standby ubat voren supp kalo suhu terlalu tinggi
balqis dah lama tak demam, tapi kalo sekali demam memang teruk
nak2nya kalo yang 3 serangkai, batuk + selsema
risau kejadian lama berulang kembali, takat ni balqis tak admit lagik
demam on off je, risau jugak kalo jadik teruk...
entry b4 this pasal balqis admited warded
gambo lama time hospitalized b4 this
memang rasa tak sanggup nak dikenangkan...
menitis air mata biler tengok gambo balqis ni...
ni gambo time balqis admitted b4 this 15 April 2010
kena masuk air sampai 5 botol
baik punyer duduk...
menan yang menemani balqis selama 7 hari, lama giler mama berkampung kat ward
manja papa...dah la susah nak makan
graf suhu demam balqis, on off kan
selama 1 minggu dok hospital, rasanya dekat 20 lebey ubat voren supp tu dimasukkan
suhu paling tinggi 42
time ni kena amik darah untuk test takut ada H1N1 @ denggi
time ni memang tengah banyak kes H1N1 & denggi
menangis2 mama time ni biler balqis cakap
"mama, sakit mama, sakit tangan balqis ni"

doktor masukkan jarum nak amik darah
bill selama 1 minggu...
balqis kena pi fisioterapi untuk kurangkan kahak dalam paru2
punca demam adalah jangkita kuman dalam paru2
tu yang demam lambat sangat nak baik
sehari sampai 5 kali Neb, rasa dah tak sanggup nak tengok
mama dok sepital asyik berlinangan air mata je...
Mama berdoa agar perkara yang sama takkan berulang lagik
serik rasanya biler dapat plak sepital yang servis tak memuaskan..
ops...statement...nanti ada plak yang ke saman...
tu sekadar pendapat mama je k

kepada kengkawan semua, demam adalah merbahaya untuk kanak2
jika dibiarkan ianya berlarutan sampai suhu naik mendadak
boley menyebabkan cacat, bahaya selalunya kanak2 umur 2bulan sampai 3 tahun
berisiko besaq leh kena sawan k, so beware jangan biar suhu naik
sampai tarik sawan, bahaya untuk pertumbuhan otak anak kita...
untuk full story pasal admitted balqis b4 this, leh klik2 link kat bawah ni
Sila Klik2 Jika Berminat

24 comments:

Nana said...

sian nye tgk aqis..
cpt baik ye sayang

MamaYatie said...

kesiannya balqis..anje kalo berlarutan & banyak sngt kahaknya, boleh pegi klinik biasa dulu buat neb..kita org pun rasa serik sngt bila anak (nurin) kena warded..kesian tengok!

Cute MuM said...

semoga cepat sembuh balqis..
dania pon sampai sekarang still batuk n selsema on off..

mamaRIFQY said...

amin..moga2 cepat baik ye balqis..

** Iqy dah ok sket skang..dah tak panas sgt..InsyaALLAH nanti balqis akan ok

bonda dadif aka akish said...

huh anje....mmg la ati tak keruan kalo ank tak sehat tau..lg tak best..kene admitted...aduhaiiii

apepon muge balqis sehat2 saje...

...sWeeT uMi... said...

mmg kalu ank tak sihat mesti mak yg risau...moga mama balqis tabah ngan situasi ni...umi doakan balqis cepat sembuh, amin...

EiJa ZaQuaN said...

ciannye balqis
moga balqis cepat sembuh..

mmg sedih kalau kita tgk anak kita kena admit kat wad..bila kena cucuk n anak kita nangis..mmg x sanggup nak tgk..

mummy_ayu said...

ala siannya..paling tak tahan tu..tgk anak kena cucuk kan..sian sgt...rasa mcm nak gantikan jer..
moga Balqis cepat sembuh ye sayang..

mama tisya said...

mmg kalo sakit, mak ler yg riso compare tu bpknye..bkn bpk nye tk riso tp naluri ibu tu lebih pd mak kn...byk gk balqis kena msk air...mmg kalo bole tkmo lama2 kt spital kn

MrS. F!zA said...

mmg riso la skrg bila demam kan sebab dah ada history pnh demam truk smpai warded..kan jga betul2 la tkut jd lg..kita kalo ank demam mmg tk gi keje dah..risau nk harap kt org pon tk sng hati..

-Nureen- said...

kecian tgk balqis mangis.. mmg kita x lena tdor kan bila anak demam.. demam balqis sama mcm ellesya thn lepas bln 12 admit gak kat hope children 1 week..

masa dia tgh x larat sgt2 doc cucuk kat tangan nak msk air tue dia tgk je tanpa respon.. walhal sakit tau masa tue... paru2 ada kahak sbb tue panas dia turun kejap je pastu naik balik.. bila dh x-ray dpt kesan baru la kena bantuan oksigen utk cairkan kahak... masa tue mmg mkn x menentu pastu x cukup tdoq..

hope balqis cepat sembuh yerr syg..

eima said...

aku pun sama cam ko anje klu fahim demam mmg ssh hati...
tp alhamdulillah sejak fahim aku dpt treatment kat paed ..ok la demam tak la slalu sgt + tak lama ...

dulu sampai warded jugak

mamasuri said...

aunty doakan balqish cepat sembuh yer...

dinor's family said...

mmg kesian tgk balqis kecik2 dah kena ambik darah bagai,anak2 ibu xpenah ada pengalaman ni...harap xde la smp msk wad...cepat sembuh balqis ye...rajin makan ubat...

Sidratul Muntaha said...

aku pun sama anje..
setot dah seminggu on off demam nih.
neb dah amik 2 kali dah.
bdn sume epnuh dgn ruam2..
klu tak ok jugak lepas antibitotik tu abis..
mmg kena masuk ward la jawabnya...

Mama Zharfan said...

moga balqis cepat sembuh..aminn

~Siti Hajar~ said...

Serik sy ni dgn anak2 sakit, takut & sedih sgt, ketiga2 anak sy pnh warded sakit yg lain2, Danial kn operate ada darah beku dlm telinga, Dalia tgn patah & Danies ada bisul atas kepala & tahun ni hubby xcident, bil jgn cakap la...adoi serik2..

Sga Balqis cepat sembuh, rajin2 bg makan ubat & sntiasa pantau suhu badan dia yer..

dilazfamily said...

sama macam qistina on off demam dia. Qistina pun pernah masuk ward 5 hari sebab jangkitan kuman, tu sekarang bile dia sakit takut je

♥Azie♥ said...

moga aqis cepat sembuh yer..amin3x

nieda said...

nieda plg risau kalau budak2 demam mmg tak boleh tidur..tgk muka Balqis kena ambik darah pun rasa simpati sgt..Harap2 Balqis cepat sembuh yer syg..

kt umah nida pun skrg dilanda wabak denggi, selalu doa agar dilindungiNYa..

fa10 said...

saya boleh faham perasaan anje time tu..
moga2 anak kita membesar dgn sihat dan cergas. rajin2 mkn ubat yer balqis

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo ingatkan admitted lagi..tu taun lepas punye eh

moga balqis cepat sembuh
eh bukan anje pegi spital swasta yg gah jugak ke nama dia..servis dia kureng eh? rafiq selalu DEMC. takat ni okla servis depa

kayyana said...

yana mmg tak leh tgk budak2 nangis.. nasib baiklah anje bleh amek gambo balqis.. kenangan semua tuh... sian tgk balqis nangis.. yelah selalu tgk die senyum je.. happy je.. bile sedih terasa sedih jugak nih.. hehehe

♥MiZz-siHa♥ said...

siannye tgk die nangis tu...
jom singgah..http://amienanacollections.blogspot.com/

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.