Followers

Tuesday, May 3, 2011

♥ Cis....Berani Berpaling Tadah ♥

Selamat tengahari semua, lambat bersiaran tak de wat entry autopublish pun
tu yang terkocoh nak update blog, camne weekend happening tak?
weekend kami balik kampung + pi Penang jap
spoil mood with something...
ingat tak entry b4 this pasal nak cari botol susu untuk balqis
now balqis kat rumah time siang minum dalam cawan cup je
cuma kengkadang je minum pakai botol susu
dalam pencarian botol susu untuk balqis akhirnya dapat gak yang mama berkenan...

b4 this kami pengguna setia Avent hampir 3 tahun
akhirnya berlaku curang jugak sebab nak tukar lain plak

selamat tinggal Avent
kami bertukar ke brand
THE FIRST YEAR
punyer la susah nak carik yang ok, mula2 ingat nak beli botol kaca,
tapi tak banyak yang ada wide neck, so carik punyer cari berkenan plak dengan
brand ni, ape yang bestnya?

sebab dia BreastFlow, puting dia ikut design breast then kat tengah2 puting tu
ada satu lagik puting keras yang kawal flow susu tu
cam ada anak kecik je, padahal balqis dah besaq pun...
beli kat Parkson Plaze Gurney Penang, perh leh tahan carik botol sampai ke Penang
3 botol only RM69.90, puting botol so cheap RM14.90 untuk 2 pieces
yang penting BPA FREE...



see puting botol tu ada kelainan sikit dari Avent...
tapi masa mula2 nk bagi kat balqis minum pakai botol ni, agak mencabar k
balqis siap nangis2 tak mau pakai botol ni, sebab lain dari Avnet puting nya
adoi setelah pujuk memujuk akhirnya mau jugak...
ade sape2 pakai brand The First Year?ok tak botol ni?

akhirnya berpaling tadah juga dari Avent
then after that esoknya pi Tesco Taiping plak
cam dah tak de Tesco kat KL ni, nak pi gak Tesco taiping
b4 this balqis minum susu brand WYETH
from S26, Promil Gold, Progress Gold then Promise Gold


 susu yang dah sebati dengan badan balqis ni
tup2 terpikat dengan kandungan susu ni plak
lebey 4kali DHA untuk tumbesaran otak kanak2...

Enfakid A+, Honey Flavour...nyum2 balqis ni kalo tukar susu ape pun dia tak kisah
asal boley je, kengkadan tu ada sesetangah budak2 tak suka tukar2 susu lain
balqis ni kalo susu putih boley, kalo coklet balqis tak mau...

RM83.90 ada promosi, akhirnya berpaling tadah ke Meadjohnson
b4 this pengguna setia Wyeth banyak dah collect point...




sape yang pakai Mamy Poko, ada Limited Editon k
b4 this selalunya RM45.90 utnuk M66 pieces
now RM45.90 M72, balqis still pakai size M
diaper untuk blah malam...

p/s kalo BF untungkan tak yah beli susu, tapi kalo dah besaq kena gak minum susu formula 1
Sila Klik2 Jika Berminat

16 comments:

mummy_ayu said...

oo...ingat kan berpaling tadah apa tadi, takpe la.untuk kebaikan...

ZanaNordin said...

fuh..complete...sumer tukar dah brand ukt balqish yerk..

gara2 BPA hari tu
me tukarkan botol susu batrice ke MAM...so far ok ler..and puting dia lebih kurang cam avent kalau tak silap ler...

♥MiZz-siHa♥ said...

xpenah rty..kt pkai MAM..

Ena said...

yelah kan.. yg penting free bpa.. :D

Mama Zharfan said...

tajuk bikin suspens heeh
my zharfan pun masih minum susu pakai botol tp jrg2 ajer --kdg2 time nak tido mlm2 kan ;)

my kids pun pakai mamy poko and kdg2 huggies, tp kan anje, drypers ada conetst tau, anje tak join ker ;)

airis naufal said...

wah,.. sumenye baru tuk balqis..
mama, bile keputusan contest nak kuar ni...hehehe

Ummi Danish said...

adik sy gune first years, sy yg belikan coz baby dia selalu gelojoh, so takut tersedak susu. danish still setia pd tommee tippee 'blue' coz puas ati.

susu plak, danish dr baby minum enfa. bagus, so far perkembangan danish sgt memberansangkan.. try and see the different.

[-suziey-] said...

oooo fes time dgr brand ni..aah la mcm breast bntuk dia..

emm balqis xkisah susu ape pn ok la..aQeel xsuka tukar2 susu..dia kenal rasa susu..klu lain je dia xmoh..huhu..try nk tukar anmum xberjaya..dia xnk minum..coz anmum xde gula tmbahan..susu lain sume ade gula tambahan yg byk..huhu

mummymer said...

Anje, kalau dah beli ape2 usah ditanye ok ke tak hahaah.. kalau feedback tak best, nanti kite pun rasa tak best hehehe

ingatkan berpaling tadah ape lah tadi..sekali botol susu rupenyer

mira @ ibu emir

mamasuri said...

suspen je anje ni..
sy dah lama berpaling tadah anje..
sejak2 ekonomi kurang kukuh skrang..
dari avent ke pureen je..
dari enfagrow ke dutch lady
dari mamypoko ke drypers je..
sume dah cut2 dah..hehehe

mamalieyna said...

janji yg terbaik untuk anak kan..tak perasan lak jenama botol tu..apapun bergntung pd kemampuan.

tak sabar nk tunggu kak balqis free diapers, leh la ajarkan adik haidar pastu..hehe..leh together2 ibu ajarkan budak berdua ni, takyah beli diapers lagi..nak jimat saje mama haidar ni..ekeke..

Nana said...

yela
1st time dgr brand ni
xpe la
utk anak kan..
seme nak yg terbaik utk anak2
seb baik damia xisap btol dah hehe
susu tka beli, botol xbeli
save haha

EiJa ZaQuaN said...

sumenye bertukar utk balqis ye..
xpe la yg penting kesesuaian dan keserasian..
zaquan kekal ngan botol susu MAM, susu Dugro dan Drypers..
tp utk baby kedua ni eija saje try Huggies.., botol susu n susu x pk lagi sbb try nak bg dia Fully BF.

ibuayahdamia said...

memang tak leh tukar2 suku both damias tu...bukan tak leh,tak pernah try pn..memang SETIA BERSAMA dengan jenama ENFA ni since newborn lagi...

MamaRifqy said...

BF memang sangat JIMAT!!hehehehehhehee..
banyak beralih arahh niiiii..heheheheeee

fa10 said...

kat sini kanak2 minum fresh milk, balik nnt nak cuba guna susu formula la pula, cari yg murah2 sikit.. hahaha

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.