Followers

Thursday, May 5, 2011

♥ The First Years BreastFlow ♥

Morning semua, ni entry susulan dari entry sebelum ni pasal botol susu balqis
ramai yang kata tak pernah dengar pun brand THE FIRST YEARS ni
sila klik2 link bawah ni untuk makluman lanjut
product ni maybe kurang glamour cam Avent, tapi mama sukakan botol susunya yang mesra pengguna
selain botol susu ada banyak lagik barang keluaran The First Years


website The First Year
BPA FREE + LATEX FREE (4oz)

Only Breastflow simulates the same two motions your baby uses when nursing at your breast - suction and compression. Other bottles claim they match the shape, feel or look of your breasts, but the only thing that really matters is how your bottle works.

All other bottles allow babies to gulp milk easily and require far less work than breastfeeding. Breastflow makes it easy to switch between bottle and breast, so you can feed your baby breast milk longer.

Plus, Breastflow is designed to help prevent colic. The unique 2-in-1 nipple allows less air to help reduce discomfort for your baby.

1 kotak ada 3 botol susu 9oz RM69.90 kat Parkson
selalunya brand The First Years ni leh didapati kat SOGO + PARKSON


selain daripada mama sukakan puting botol susunya, botol susu ni ada penutup fully cover
biler anak tak habis menyusu then tak nak susu tumpah, leh bukak puting botol susu tu
then gantikan dengan tutup putih yang kat atas tu
setiap botol dibekalkan dengan penutup berkenaan
rasanya botol lain tak de wat camtu kot

sedikit penerangan mengenai botol BreastFlow

The 9 oz Breastflow bottle is ideal for older infants and includes a Stage 2, medium flow nipple.
Breastflow is the only feeding system that requires both suction and compression, just like breast feeding. The nipple is designed to mimic the breast so baby can latch on and to encourage the same mouth and tongue position as breastfeeding. The double nipple system requires both suction and compression, just like breast feeding and baby controls the flow of milk. It's the bottle most like breastfeeding.

The Breastflow System is ideal for nursing moms who would like to introduce a bottle, are returning to work, or need to supplement while their baby is in day care or with a caregiver. Because Breastflow bottles so closely mimic the feel and action of breastfeeding, care givers can bottle feed baby while Mom is working and Mom can still continue to breastfeed.
Breastflow bottles are bisphenol-free (BPA-free).


produk2 lain yang berkaitan dengan penyusuan
ada warmer, sterilizer, drying rack


pemegang botol susu yang slim dibahagian tengah
tapi botol susu ni besaq sikit berbanding Avent


puting yang mama cakap tadi, dia ada 2 sarung puting


puting blah kanan yang berbentuk BreastFlow then yang kiri tu penyokong untuk aliran susu
supaya anak anda tak mudah tersedak, susu akan mengalir sedikit demi sedikit melalui corongyang kat blah kiri tu, puting botolnya memang soft sangat2

see bila anak menyusu susu akan masuk ke dalam corong bermuncung tu
then ada lubang untuk aliran udara ke dalam puting botol

puting botol susu ni memang tak ngam dengan yang lain
kena pakai puting dia sendiri, kalo Avent leh tukar pakai puting lain right
tapi yang ni tak leh puting susunya pun tak la mahal sangat


only RM14.90 untuk 2 pieces


see air tu mengalir kedalam corong, air pun lambat kuar sebab ada penapis gitu



baby kena berusaha lebey untuk minum susu, cam BF jugakkan kena usaha lebey baru susu kuar



selain tu, tutup botol susu leh dilekatkan kat bontot botol susu tu
so penutup tak kan mudah hilang, memang design direka khas untuk tutup botol susu tu

kesimpulannya, mama suka botol susu ni, mula2 balqis cam ngamuk gak la
sebab nak kena usaha lebey baru susu kuar, tapi kebaikannya tak kan tersedak k
dah jadik cam duta THE FRIST YEARS plak...
tu je nak share dengan kengkawan, mana yang nak beli brand ni leh try k
memang bagus 1 botol RM28.50 3 botol RM69.90

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

13 comments:

etiey.com© said...

yang sanagt berkenan dengan botol susu ni sebab penutup leh melekat kat bwah tu.

pernah beli utk eysraf tapi langsung tak mao hisap. sampai sekarang ada.. dia nak juga yang puting event tuh hah

mamalieyna said...

menarik kan..kalau g packson nak usya la..hee~

MrS. F!zA said...

kita thu brand ni dlu msa dgr ada pam jnis ni..bila p manjaku tgk byk rupanya keluaran dia smpai ke botol..tp tk pnh try beli lg..igt nk beli yg color2 brand mom plk..

MRS. K said...

bagus botol ni.. sesuai utk baby... tapi umur cam hadif ni, pakai botol biasa je la..

zaidah said...

memang jarang dengar jenama dia....tapi harga ok berpatutan...nak try carik...

airis naufal said...

nak try jgk la botol ni bagi kat airis n bakal adik die yg nak lahir dh 2 mggu lg ni.. kat sini ade jual kat mane anje? agak2 ade ke jual kat expo mamy baby yang diorng buat kat mid valley start esk smpai ahad ni?

♥MiZz-siHa♥ said...

kt penah dgr brand nie..coz rajin jgk p terjah kedai2 baby...
tp,xpenah try..coz skrng nie pkai MAM tuk adik n tupperware tuk si abg

Ena said...

THANKS ANJE..

Fieza said...

baru tau jenama ni. Boleh try nanti even semanagt nak bf ni..

MamaYatie said...

good info..

anje, mcm buat persiapan tuk 'org baru' jer...hehee

ibuayahdamia said...

baru tahu pasal brand ni...bagus

Nana said...

ok la
harga dia xmahai mcm avent kan

mama rifQy said...

ooo..

bahagian yang susah nak kuar susu tuh yang paling tak tahan..mmg kurang mesra la buat rifqy..budak itu mmg tak suke lambat2!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.