Followers

Monday, May 9, 2011

♥ Gather With Suzie a.k.a MZ - We Are KeyPochee ♥

Tanggal 8 May 2011 menjadi sejarah pertemuan diantara Suzie a.k.a MZ & Anje a.k.a MB
tapi pertemuan telah dispoil sikit oleh MB yang dok pusing2 carik rumah suzie tak kejumpaan
namun berkat kegigihan papa akhirnya sampai jugak
orang kata dah jodohnya nak ketemu sesat barat cam mana pun mesti ketemu jua
so sempai je lorong ke rumah suzie, dah nampak suzie bukak pagar
time tu kami dok terkial2 gak nak tengok2 nombor rumah, sekalinya dari jauh nampak suzie
terus je terjah ke rumahnya..rumah suzie sangat cantik...
selepas bersalaman kami pot pet pot pet citer itu ini, mama tengok file2 hasil kemenangan Zhafran
thru Magazine + contest online, banyak giler k, rajin sugguh suzie join semua tu
pastu tengok Photobook suzie, wah banyak gambo kat oversea yang shantek2
kami?tak pernah cuci gambo pun dok dalam lappy je

singgah Kedai Kek KING beli kek untuk belated birthday suzie + untuk Mom Day kami bersama
see siap ada bunga2an lagik untuk suzie

selalu kalo tengok dalam blog ariff mesti senyum2 cam mama nya kan
tapi semalam masam sikit sebab tak sihat demam, sian dia
tapi tak lama pastu ok je, Zhafran?good boy very talkactive
macam2 Zhafran citer kat auntie right...
tengok gambo tu, sorang pandang kiri sorang pandang kanan
nape?sebab ada 2 cameraman, papa + hubby suzie..so wifey masing2 dok pandang hubby masing2
maka jadilah gambo lagu tu
balqis tak mau pandang camera, dok sibuk nak potong kek...

balqis tu dah budget kek birthday dia, balqis plak yang lebey2 pegang pisau tu
walhal beli untuk auntie suzie

kek yang telah diraikan bersama...coklet kek with Love topping
balqis makan banyak plak kali ni, selalunya anak dara ni la yang tak suka kek

Balqis siap request nak bunga kek tu....

Lil Ariff yang fever, dah sihat ke ari ni suzie?

kek lagik saje nak bagi kengkawan terliur
jom kasik close up lagik

cantik & rasanya nice je, tapi mama tak suka kek k, tu yang kena paksa makan


abang & adeq with love...

after solat Asar anak2 nak main beskal kat luar, balqis memang siap2 kami bawak beskal dalam kete
sebab mula2 cadang after makan2 kat rumah suzie nak gather2 ke Taman Layang2 plak
tapi Ariff demam + mama lambat sampai so agenda terbantut...

balqis suka main dengan zhafran tau suzie, sampai kat rumah balqis dok cakap
"mama nanti kita pi taman dengan abang ye"
biasala bosan dok rumah sorang2, dapat kawan dengan zhafran balqis suka la
lagipun zhafran very caring macam seorang abang, tak suka buli2 punyer

so next week kalo tak de plan leh la ke Taman layang2 main beskal sama2
mama nya leh la pot pet pot pet + papa nya leh la kongsi ilmu snap2

sebelum berangkat pulang, kami snap2 together kat depan rumah suzie, awat kepala mama
terlebey teleng plak ek?suzie ni kurus je mana gemuk sangat, mama lebey bam2 dari suzie tau

after that dapat oleh2 from London + Paris
to suzie:balqis suka FM Paris yang pinky tu love tu
balqis cakap shantek sangat2, Almaklumlah balqis kan Pinky Lover
main menan kat rumah suzie pun dok carik menan warna pink

so kesimpulannya sangat best k, leh ngam sekepala chit chat chit chat
diam tak diam lama gak la kami dok rumah suzie, hampir 2 jam lebey ada kot
suzie peramah, leh tahan talkactive suka senyum, kami selesa berkawan bersama
dengan berblogging je kita leh dapat ramai kenalan dan menjadi akrab
rasanya mama lebey mengenali suzie time Ariff menang contest Gorgeous Baby b4 this
then selalu chit chat thru YM, kami selalu kongsi idea & citer pasal anak2
dari situ hadirnya chemistry

bak kata suzie "having close, trustworthy frens is one of blessings in life.."wink***

http://www.suzie284.com/2011/05/meriahnya-hari-ibu-2011-mz-mb.html

 "We ARE KEYPOCHEE"
plan nak jumpa Ezna, Mira + Ayu Rafiqah palk after this...

p/s to suzie, ada ape2 nak komen?hu...hu...

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

30 comments:

Gieyana said...

wah bestnyer..dpt gak uols jmpa MZ secara Life kan..berblogging mmg best kan leh dpt ramai kawan..:)

Mama Zharfan said...

tq anje for this entry :) me sengih2 dpn lappy ni :)
anje pun peramah gak :)
tq sbb sudi dtg, and sbb sudi jd kawan me yer :)

nanti kita jumpa lagi :)
bday ezna me tak dapek nak ajak anje join sbb time weekday office hour gtu --nanti ada masa kita gather ramai2 :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah syoknya jumpa rakan2 blogger kan :)

Cute MuM said...

bestnya..
suka pulak tgk gmbr balqis ngan zharfan.. macam adik beradok dah..

ibuayahdamia said...

wahhh...sgt2 best dah jumpa mZ ni...mesti banyak citer yg korang borak2kan...apa2 pun...dah bertambah lagi sorang kawan blogger kan..

syawalsimpsons said...

bestnyer..bile la dpt jumpe reramai kan..hehheh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bes kan jumpe kawan2 blogger..erat silaturahim ehhe

mummy_ayu said...

bestnya dah jumpa kak suzie...dgn Ayu je tak jumpa2 lagi...dah 2 kali hampir2 jumpa, tapi lum jumpa jugak..hrp one fine day nanti..

Ena said...

bestnyerr...

jeles jeles.. heheh..

banyak tu gambo makanan arini..
sabir sabor.. poser.. ngee..

@e_da said...

teruja gak bila bertemu blogger kan..

Nana said...

wah sorang2 dah jumpe mz
hehe aritu MT
arini MB
2mgu lagi insyallah jumpe MD (mama damia) kekekeke

atty's said...

seronok dpt jumpa kawan2 blogger ni kan

mama rayyan comei said...

wah..bestnyer dpt jumpa..jelezz me!!hehe

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

huhuhu..sonok baca org jumpa blogger..kita ni lum mampu nk jumpa blogger2 lain..hope satu hari dpt la jumpa blogger2 aktif mcm anje ni...

mamalieyna said...

waaah kemain depa ye..bertemu mata jugak akhirnya!..hehe..anak2 pun happy, kak balqis dpt new abang..hehe..

Liza said...

Wah, bestnya jumpa kwn blogger.... Teringin gak nak jumpa kat luar...

Huda said...

bestnye dpt gather2 ngn member2 blog ni kan :) bile la kite lak leh gather sama kan anje :)

MamaYatie said...

as what i guess!! suka tngk both of u..dr alam maya ke alam nyata...nampak zharfan mcm abg2 la dlm picca tu..

Iela Fazielah said...

bestnyer jumpa MZ... org yg sgt dikenali di dunia maya.... ila pun teringin nak jumpa gak

fa10 said...

pernah jumpa mz masa sekolah menengah dulu...
best student ni! semua subjek dia dpt A, 10A kot time tu..

Ummi Dania Yasmine said...

best sgt gathering :-)

sarah-najwan said...

dapat jumpa rakan blogger la yg paling best..
tak sangka jika asik dok berkoemn2 dlm blog dan akhirnya jumpa realiti..hehehe

mcm akak dpt jumpa geng kuantan 1 mei lepas..mmg happening...

Bionic women said...

nnti kita jumpa lak ek, mamabalqis..

cantik langsir umah suziey..wink..hahahlangsir yg nampak..kuikui

mz..bila kita nak jumpa lak?

Bionic women said...

nnti kita jumpa lak ek, mamabalqis..

cantik langsir umah suziey..wink..hahahlangsir yg nampak..kuikui

mz..bila kita nak jumpa lak?

mama tisya said...

wah MB jmpa MZ..heheh wah smua ada singkatan..ehehhehe...ingtkn dating kt tmn layang2...

MamaRifqy said...

wahhh....sangat seronok..bile la na dapat jumpe lak korang2 ni..apakan daya..ku di pantai timur!!!

Mamamya said...

mmg best kan klu dapat jumpa dgn kawan2 blogger...t'ingin juga nak jumpa anje n iena klu ada rezeki... :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..bestnye dpt jumpa kwn blogger.. ;)

Nisa' Azman said...

bestnye.... jealous nie~~.. >_<

AyuArjuna BiGoshh said...

anje...ai baru smpt bc posting ni.... :) :) weel insyaallah besday zharfan kita leh jumpa :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.