Followers

Friday, May 20, 2011

♥ JCARD Sale @ JUSCO Wangsa Maju ♥

Semalam mama + Papa amik cuti atas urusan rasami blah pagi, then tengahari kami ke JCARD
Wangsa Maju, tak de ape pun yang diaimkan
saje je dok suka2 nak pi tinjau2 kawasan, sib baik papa mau pi
sampai jalan nak masuk ke JJ memang jammed giler, last2 kami parking kat depan sekolah rendah
kat Wangsa Maju tu, then tolak stroller sampai ke JJ
time tu memang dah ramai giler orang, nak2nya kat GF perh dah macam sardin
nak shoping pun tak selesa la, dok tengok2 wallet yang mama nak tu
hampa, tak de rasanya cam JJ Wangsa Maju ni tecik sikit dari JJ Metro Prima


ramai orang kat GF (gambo credit to google)




ada happy hour kat tempat handbag sale 80%, tapi mama cam tak de perasaan je nak rebut2
papa dah mula bising sebab tak selesa orang terlalu ramai sangat
sampai nak tolak stroller pun jammed giler

last2 akhirnya, wallet tak beli tapi yang dibeli 



Racket Badminton + racket tenis, berejam2 kat situ je dok usha2 barang
tak pe la dah namanya pun minat so tak leh la halang kena la support husband kan
aktiviti bersukan kan baik untuk kesihatan
go papa go weekend ni ada tournement badminton jangan kalah k
wat malu je nanti....


dapat la voucher JJ jadik la kan...tak selalu dapat pun
sebab kami jarang je JJ then jarang pi JCard pun..

selain tu ada la beli menan lapton learning untuk balqis
mula2 si anak dara nak menan Barbie, tapi setelah dipujuk oleh mamanya
beli la menang laptop tu, ada gak faedahnya dari menan Barbie tu
leh gak belajo dari dok main menan barbie pastu tak lama bosan nak main...


time kat Jusco ada sale brand Miki, punyer la carik tak de size untuk balqis
balqis ni memang susah sangat nak cari suar untuk dia
kalo ikut umur suar tu mesti panjang then piggang besaq
kalo size kurang dari umur suar mesti senteng tapi pinggang muat
carik punyer carik tak de satu pun size yang ngam
yang ada less semua tak ngam, last2 sakit hati punyer pasal
terpaksa beli yang less 10% je, tu pun size 24-30M, dapat la sambar sehelai RM71.10
mahal giler la suar budak2 ni, leh dapat handbag mamanya satu k
sib baik anak sorang, kalo ramai mau botak kepala
pastu beli baju beberapa helai tu je tak banyak mana pun
shoping suka2 je, sebab baru je beli baju Power Puff Girl untuk balqis kat parkson minggu lepas
takkan tiap2 minggu nak belikan, kopak la jawabnya...

so kesimpulannya ok la JCard, cuma kat Wangsa Maju ni sempit la
tak bebas nak shoping, pernah pi Jcard kat Metro Prima
better than Wangsa Maju rasanya..

sekian, cerita Jcard dari mama...21 May ni start SALE kat semua JUSCO k...

Sila Klik2 Jika Berminat

20 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

wahhh pi jugak yea anje...kita pujuk2 jugak en suami..dia ada kursus la pulak hehehe ..ramai tul manusia kat situ sure riuh rendah hehehe

ezan said...

ezan sbnrnya suka g jcard day sb murah. hehehe... tp part nk berebut tu kena thn sket la. selalunya ezan g pagi & suks jcard mid valley sb besar

Nana said...

mmg pon jj wangsa maju sempit....
kalau time jcard
masyallah
panas gile
ekon dh xrasa

mama tisya said...

mmg jammed kt wangsamaju kalo time jcard tu psl kita ckp kena p awl pg...smlm kita tk cuti pn tp jejak jugak..lebihkurang kul 4pm tp b4 kul 6 dh kuar cz dh dpt brg di cari..suka p jcard kt jusco setiawangsa

atty's said...

mana2 sales dah ye skrg..aritu sogo clearance sales.

nureen said...

rameinyerrr....
sluaq miki tue mcm sluaq elly je beli kat qbay tp bkn kat jj kat vincce

MrS. F!zA said...

dasyatnya jammed! yelah sana kepadatan pnduduk tggi kan..mmg ramai la..

.::Lynn::. said...

jj Card mmg seronok... bertambah seronok bila dapat voucher..

Lin Azlina said...

kalo duk tmn melati lagi mesti sy pun dah tercongok kt jj wangsa maju tu...huhu...apakan daya saya kat phg dah skang...xde jj kt sini

Alin Marlini said...

masih tertunggu2 JJ OU yg under renovation...

sarah-najwan said...

skrg seme tgh sale sb da tau nk cuti skol kot..heehe

yg xtahan time sale ni..asal weken je jemmmmm..time nk byr tu yg stress..Q pnjg sgt..huhu

**bilo bule beli wallet tu?...
akak pom terfikir2 nih..hehe

Bionic women said...

kat situ memang sempit..dulu lepas abis final year sementara tunggu konvo ngan dapat kerja, eily kerja sebagai customer service assistang kat JUSCO METRO PRIMA, dan eily adalah batch pertama kat situ..kami yg susun barang...buat price tag, dan kami ler yg berbaris ucap selamt datang pada pengunjung pertama..hehehe
seronok masa tu..maklum ler kami ni senior..tapi penat ya Allah, sebab menyusun barnag sampai 3-4 pagi selama beberapa minggu..

pastu kenangan gi tolong jusco lain masa j-card day pun amat bermakna, sebab rasanya semua jusco kat selangor dah pergi..hehehe..

jusco wangsa maju ni dekat ngan rumah adik ipar, tapi xder hati nak gi semlam, sebab tau kwasan dia kecik..

(sowi komen macam entry daaa)
anje sebut metro prima selalu, ase indu sangat..hehe

etiey.com© said...

mak haihhh giler ramai orang anje

Huda said...

bestnye soping moping :) huda dh lame x g jj :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mak aii..ramainye umat manusia..
semua ambil peluang nk shoppingkan..
ye lah Salekan..bukan selalu..tp time nk membayar tu mmglah jenuh nk Q kan.. :)

Mamamya said...

selalu juga layan sale kat JJ ni sbb itu lah hypermarket paling dekat dgn umah selain Tesco...klu cari baju anak2 suka cari kat JJ..sbb anak2 kat umah ni chubby2 amat...ssh nak cari baju saiz dia org...( sama cam balqis kan tp balqis slim jerk...ingatkan senang cari baju...) selalu anak2 ni beli brand Ti:zed...murah sikit kan klu kat situ....

21 may ada sale yer...huhuuu..tq anje for the info...:) tp nak cari apa ek..?? haihhh...pantang dgr ada sale...heheheheheh....

dilazfamily said...

gile kentang punya ramai org.yelah kan sale, nmesti ada yang shopping sikit2 utk raya kot

♥MiZz-siHa♥ said...

xpenah ke cna,xtau plak sempit ke x..tp,klau J-card sale mmg rmai orng le..mn2 JJ pon same rasenye..JJ bukit tinggi yg besar pon same je..bersesak2..
suar tu klau time sale mmg ssh nak cr saiz..ms kt nak beli kan suar amie pon same dl..last2 dah berkenan punya pasal beli je yg xde sale...mmg mahal la..rm79.90..

ch@ said...

jarang pergi jcard day, pernah pergi sekali je, dapatla belikan mama handbeg, kasut. lain2 memang tak la. pening tengok baju lambung2. hihiii.

mama rifQy said...

kalau la na leh berada kat sana kan best..kaalau la jusco ade kat terengganu kan best??kalau laaaa...kalau laaaaaa......kalau la na duk KL..best ke tak?? ohh NOO..nak duk Trg!ehehheheheheee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.