Followers

Thursday, May 19, 2011

♥ Lain Yang Diidam Lain Yg Dapat ♥

PUAN TANAH AL TODAY

After penat berjoging pagi tu, malam kami ke Jusco Metro Prima
misi nak beli wallet baru untuk mama la, hasil nak ngepaw papa ni
tapi lain plak la jadinya...

bukan papa je yang sibuk pilih raket baru untuk tournemet badminton weekend ni
balqis pun dok sibuk pilih jugak k
balqis dah pandai main sikit2, dah tau camne nak pukul bulu tangkis tu...
semua ni hasil asahan bakat dari papa

time ni tengah dok lagut tengok TV citer kartun kat Jusco

siap bukak kasut lagik...


kotak kasut tu sampai 2 kali jatuh balqis tolak...adei sib baik bukan barang kaca
kalo tak haru plak nak membayarnya

muka dah tension ajak balik
bukan nak balik sebenarnya...tapi balqis nak ke

Theme Park ni, kalo pi Jusco mesti mau pekena kejap kat sini
tapi kali tak main lama sangat la
ngamuk gak la anak dara ni, tapi kami tak mau turutkan je ape yang balqis nak
nanti jadi lemak berkrim plak

bagi main satu token je RM1 pastu terus zass

ape kaitan dengan tajuk?
mula2 plan nak beli wallet kan, tak de sale la plak kat jusco
then tak de plak yang mama kenan
so misi terbatal last2 beli barang2 papa nak tournement badminton
perh...tak tau plak harga satu raket leh cecah sampai RM400
tu raket yang tak de tali plak tu, perh dasyat giler
semalam papa pun dok sibuk rembat raket satu, katanya nak cari yang ringan
then kasut badminton satu, kira kasut khas la
kalo dah minat tu ape pun sanggup k
tak aci tau, orang lain yang nak beli orang lain yang dapat
tak pe papa janji pasni pi Parkson beli wallet mama tu

untuk makluman semua, ari ni ada JCARD sale kat WANGSA MAJU
rasa cam nak pegi la, tapi tak tau papa nak pi ke tak...
p/s Pic credit to Nikon Coolpix

Sila Klik2 Jika Berminat

22 comments:

mama tisya said...

bkn esok jcard wangsamaju tu anje..arini...hehehe

eima said...

panjang pun sama utk sukan die mmg byk gak berhabis ..haha

bagus la ade minat nk bersukan ..betui tak... anje kena sapot ok ...

LYAfrina said...

hehhehehe..

biasalah anje... selalu gak camtu.. rancang nak beli utk sendiri..last..kita x dpt,, y lain dpt...

ch@ said...

bersemangat memilih lama2 kat tempat sport shop tu, kalau kita malas sungguh nak berkubang memilih. pening. agaknya kalau mrABi masuk sini harus kita duduk tepi je, joint balQis tengok TV. sebab tu dia biasa pergi beli sorang2. hihiii. sebab kalau kita beli hbag pun, mesti dia tinggal kita.

Mama Hanim II said...

cute je balqis posing ye.. xpe anje, shopping brg sukan utk kesihatan badan kan. bagus tu..hehe..

sarah-najwan said...

biasa gtu..lain dlm kepala nk..lain yg dibeli..huhu

wallet akak pom dah lama xberganti..yg guna skrg sejak tahun 1997 tau..huhu..seme org guna wallet yg panjang tu..akak masih old tradition...hehe

Fieza79 said...

alahai terpaksa la beralah dulu bila dh terlebih berbelanja beli raket tu kan....tkpe next time masih boleh..sure dpt punya..hehe

MrS. F!zA said...

hihihhi.. selalu gitu lah..kita yg beria nak lain yg dpt kan..

Huda said...

xpe bnyk lg sale leh g later :)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ala jarang sopink kt jusco.... Jcard pun dah expired lama...huhu

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ala jarang sopink kt jusco.... Jcard pun dah expired lama...huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sama ingat nak beli purse baru gak tapi jj tak de sale...tunggu bulan 6 baru ade sale...

Mamamya said...

haihh..lama dah x pi jj nih...next week kot tunggu en.suami gaji..(maklum lah sya x b'gaji...uhukss)

samalah dgn damya n fiqa...(firas blm lagik nih...) klu pi jj x sah klu x pi kat theme park ni....kopak lah juga RM10-15...sesekali layan kan ke lah...klu selalu NO..NO..NO... :)

mamalieyna said...

ihiks skali kak balqis lak dpt habuan ye..hee~ leh ajak haidar main ni sesama..he!

zaidah said...

memang selalu macam tu anje...dalam list lain bila memblinyer jadik lain plak...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..nampaknye rezeki utk papa balQis..tu lah klu dh minatkan..mahal mcmana pun sanggup gak dibeli.. ;)

ummiaqeef said...

abah aqeef lg la..sejak main badminton ni raket beli sekali set ngan bag tu..pastu bagpack pun ade utk bawak raket..memacam lah..suar sukan 3/4 byk dah beli..

etiey.com© said...

hehhe wah dalam kedai leh snap pic. cayalah anje... si kcik maintain jd model

dilazfamily said...

balqis sambil pilih-pilih sempat berposing erk. mesti mama suruh nie

adianiez AIDA said...

anje, aida pun if gi jusco, mesti kena lepak tempat mainan budak2 tu. kejap pun takpe, janji dpt! if not ngamuk 2 dara aida tuh....

♥MiZz-siHa♥ said...

klau dah ke shopping mall tu mmg dah jadi perkara biasa la kan..yg di cari xdpt,yg lain plak terlbeli..hehe

mama rifQy said...

kalo kat KL selalu je ade saleee..mencik betoiiii laaaaaaaaaaaaa

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.