Followers

Thursday, May 26, 2011

♥ New Gadget Again - Guess What? = Adik Cik ACER ♥

Malam tadi kami ke DIGITAL MALL syurga barangan IT
kali ni papa ajak pi, nak beli ape?tak tau lagi mula2 tu
katanya ikut je nanti tau la...papa memang suka banget pi Digital Mall ni cari barang IT
ape yang kami beli ek?

layan dulu si anak dara yang sibuk soh snap2 gambo dia


mesti ramai yang dah dapat teka papa usha ape kan...

papa tengah survey MACBOOK

ape tu MACBOOK? ntah la mama pun tak tau sangat
papa minat tol dengan benda alah ni, tapi nampak cam laptop jugakkan
cuma brand Apple...tol ke ek?
ada sape2 memiliki benda alah ni?mahal giler k...sayang duit nak beli
tapi tak beli pun, masuk dalam listing barang idaman je...
after deal Netbook yang papa beli tu, upgrade Memory netbook tu kami pi makan2 MCD dulu

suka bangat anak dara ni dapat pi MCD, lagik2 kalo ada playground
jom tengok hasil rembatan papa...

adik cik ACER, b4 this papa beli untuk mama warna meroon
now untuk balqis plak warna hitam...tapi bukan milik mutlak balqis
papa yang punyer cuma time papa tak guna je balqis leh la tengok
kartun @ learning kat YouTube

perasmian dilakukan oleh mama, layan blog & FB
tapi netbook papa cantik lagik, design yang baru mama punyer yang lama

see mama layan blog, balqis layan POCOYO nya...
barang baru mama try balqis pakai yang lama punyer k
sama kecik je netbook tu beli yang tecik je senang nak angkut
murah RM1500 include extra waranty...jadik la kan dari tak de
masa mula2 pakai dulu rasa cam sakit mata sebab screen kecik, tapi lama2 dah biasa je

meroon mama punyer dapat hadiah time anniversary

hitam papa punyer merangkap balqis punyer ada lekuk kat blah atas tu

ada geng...sib baik pakai Unifi, so leh la pakai wireless
kalo pakai broadband mesti berebut jugak nanti

ni lappy lama papa yang besaq gedabak, lappy ni la yang mama dok berebut dengan balqis b4 this
then papa beli baru untuk mama yang meroon, netbook hitam tu untuk papa senang
angkut pegi balik keje, ringankan, yang besaq ni wat dok belasah kat rumah je
berat susah nak bawak, leceh...suka lappy Viao regenya mencecah 5K

dapat la sekotak aksesori netbook tu...

gambo selingan k...gi MCD mesti beli menankan...
p/s mama dok kenen papa soh beli Ipad, cam kenan je tengok orang lain pakai, tapi kena kuarantin la
tahun ni banyak sangat kuar duit beli netbook, hanset, dslr.....hu...hu...kalo la duit banyak cam tok ti tu..petik jari je leh dapat k...tak payah nak waiting list...tapi mama tetap bersyukur dengan apa yg ada
p/s gambo di snap caca merba oleh cik dslr, cik hanset & cik nikon coolpix

Sila Klik2 Jika Berminat

17 comments:

mamalieyna said...

waaa dh beranak pulak netbook merooon tu..hee~ kasi beranak lg satu, kasi kat kak eina..hehe~

syok la balqis leh tumpang sekaki.. ^_^

LYAfrina said...

beli netboook baru lagik...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bertambah gadget lg..Tahniah..comel BalQis posing mcm tu.. ;)

Mama Balqis BPB said...

yeah...me pun baru beli netbook acer jgk..tapi kaler pink punya...senang nak usung.stakat nk berblog ok ajer guna netbook...nampak gayanya kena beli satu lagi sbb anak saya berebut sama nak main netbook...

[-suziey-] said...

waa balqis dh ade netbook..nnti msti papa ballqis xdpt pegang dh..mcm aQeel ler..dh jadikan android tablet pc ayahnya hak mutlak dia..all the time dia je yg guna..haihh..bdk3 zmn skang..sgt IT..hehe

zaidah said...

beli netbook rupanyer.....kecik n sesuai ngan balqis...

MrS. F!zA said...

papa dpt durian runtuh ke byk beli utk org tersyg ni..hihihih

nureen said...

bestnyerrr... nak jgk...
hehhehe
ada rezqi nanti nak belikan la 1 utk elly...

MamaYatie said...

amboi..tecik2 dah pakai lappy balqis? auntie yg dah tua ni pun tak terpakai lagi..untung betul anak2 zaman skrg yer isk3x

ch@ said...

murah rezeki anje. mesti hubby anje suka barang2 gadget ni kan? balQis dgn anje pun boleh tumpang sekaki. kami guna selagi boleh digunakan.

NzA said...

hi.hi.hi..skrg zaman ict anje...budak2 kecik pn dh pndai tenet..
kt rumah akak ni skali On9 serentak guna 3 lap top...siap chatting sesama sndiri..sorg kt luar, sorg kt blakang n sorg kt atas...he...

wan nurul hezrina said...

betul2 zaman it=)chantek yang keler maroon tuh=)

Nana said...

wah sorang satu lappy hehe
senang kasi anak satu
dia xkacau dah kan hehe

dilazfamily said...

Best yer anje nie. nak juga macam anje. tak pe dilaz nak kumpul duit nak beli satu gak

etiey.com© said...

wah bestnya!!!

ZanaNordin said...

wah...bertambah2 gadget kat rumah mama aqish yerk..senang kan tak berebut2...
kat rumah nie, lappy satu jer..so, kena gilir2 pakai..hik hik hik

mamaRIFQY said...

wah..masing2 bernetbook!!!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.