Followers

Monday, May 9, 2011

Our POTLUCK @ Office

Morning semua, pagi2 ni nak citer pasal makan mau kasik semua terliur tengok menu
Jumaat minggu lepas opis mama ada wat Potluck
menu?rojak k, bukan rojak buah atau mee rojak, tapi leh bawak ape je mengikut menu masing2
so macam menu yang ada la, sib baik tak de yang double menu
jom layn menu yang ada, makan sampai nak pecah perut, start makan dari kol 12.45tengahari
second round kol 4.00petang, tak habis2 gak potlucknya
so akhirnya makanan semua di tapaw kepada sesiapa yang berminat

kek coklet, kek pisang

aneka juadah, dah macam open house plak

menu yang menjadi kegilaan ramai, LAKSA sape yang wat?nanti mama kasitau k


penambah seri LAKSA

tak kan tak kenai kot, ni la laksa k

mee hoon goreng

ni menu mama "Ayam tepung Berlada" nyum2 licin k...(nampak no sedapnya hu..hu...puji masakan sendiri)

ikan bilis goreng mesra bersama kentang, tajuk tak leh blah menu mama gak ni

masak lemak kaki ayam


kerabu ayam, menu boss mama ni


sagu dimakan bersama gula hitam + santan

agar2 pandan yummy sedap

pajeri nenas

mangga masak berlawan mangga muda...terliur k

kek2 aneka warna

sardin masala

nasi impit, kuah kacang tak sempat nak snap

kerabu mangga kicap...laku beb resepi mama ni

separuh dari menu yang ada, ada banyak lagi
sambal udang, koktail yang lain dah tak ingat la

chef untuk laksa yang pakai tudung biru tu k
sape lagi kalo bukan MAMALIEYNA...laksa terbaik wok

lawyer mama with makcik kat opis mama..

so kesimpulannya we all enjoy the food, semua hasil masakan sendiri no order2 from outside
after 2 month leh la wat lagik, sangat best siap bawak periuk nasi ke opis
my boss punyer idea, kalo nak tau boss mama memang spoting habis k

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

23 comments:

dilazfamily said...

sedap yer.
terliur tengok.buat lapar jer pagi2 nie

MRS. K said...

ahhh tidaaakkkk!

i puasa hokey!

mummy_ayu said...

dah agak dah laksa mamalieyna tu..wah..cedap2..nya makanan..yum yum....

Nana said...

masyallah
terlior btol!
nak2 ngan kamera cantik tu kan
gmbr seme mmg menunjukkan sedap hehe
gmbo last sekali tu ingatkan khatijah tan
muka ada iras2

Pn. Zana said...

gambo2 smua nampak menyelerakan ! :P

Zue AnnaLeeya said...

mak aihhh... byknya mkanan...
terliur sudahhh... seme sedap2...
laksa tuh mmg dah agak pon sape bwk...
sape lagi hantu laksa klu bkan eina aka mamalieyna tuh kan??? hehhe...

emma said...

sedappp nyer..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dah agak dah..tokey laksa tu sape lagila kalu bkn mek na..aahahha

sedap2 belaka nampak..nyam2

bonda dadif aka akish said...

best wat potluck nih....

pelbagai makanan ado..

=)

Ena said...

terliur sungguh tengok seme memu & lauk pauk tu..

nasib baik pose arini.. sabor je lah.. hehe

zahidah dihaz said...

wah...seronoknya...macam kenduri je...



New Entry: Happy Monday, can’t wait for Friday

Mama Zharfan said...

sgt terliur tgk laksa tu ;)

mamalieyna said...

waaa dh kuar dah n3 dia...hee~ nnti kak eina nye n3 basi la..huu~ hee~

haih, toke laksa tu, ebrsungguh makan smpi muncung2..ngee~

nnti kita plan lagi, best aa makan2...hehe~

syawalsimpsons said...

semua menarik perhatian...mmmm...yummy...lapar la pulak...

ch@ said...

tang mangga tu paling tak tahan, telan air liur banyak kali dibuatnya. laksa tu memang dah dijangka siapa made nya. hihiii.

ZanaNordin said...

meriahnya
mcm2 ada
samalah..kalau ada majlis makan2 kat office nie
laksa penang sure jadi pilihan..

Mama Hanim II said...

alahai sedap tu anje.. menu semua mables je.. terliur woo..

Baju Kurung Budak said...

Salam.
Tengok gambar jer dah tau memang menyelerakan.

daripada:
Ain Syuhada@zezebel.
zezebel.blogspot.com

ajumohit said...

anje aju pon ade pot luck kt opis, tp tak amik pon gmbr td...huhuhuh

ibuayahdamia said...

serius anje..ayu sgt berkenan kat kerabu ayam tu..macam sedap jer tgk...hehe..

bestnya meriah2 macam ni kan...

MamaYatie said...

wah, dahsyat tul penangan dslr..bikin lapor la..

Bionic women said...

meriahnya makanan

MamaRifqy said...

banyak gile makanan!!! nampak sungguh menyelerakan!!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.