Followers

Thursday, May 19, 2011

♥ Susah Nak Memuaskan Hati Biler ♥

Hati tak berkenan, tapi papa soh pilih jugak
kalo diikutkan mama ni leh tahan taste memilih barang
tapi sekali beli biar yang puas hati leh pakai sampai 3 - 4 tahun baru berbaloi ye tak?
B4 this wallet mama brand BUM dibeli time umur balqis satu tahun
dah dekat 3 tahun lebey, baru la wallet tu rosak
koyak sana sini sampai dah tak leh nak butang, sadis + nazak sangat2 dah
kalo ikutkan koyak kat bahagian kad tu mama gagahkan pakai lagi
tapi kalo dah sampai tak leh nak butang, sadis sangat plak rasanya
leh tahan lama gak la mama pakai wallet tu, beli time sale kat Parkson 3 tahun lepas RM119
dah 2 minggu wat misi pencarian wallet baru, tapi sampai ke hari ni tak de yang berjaya
dirembat lagik, dah dok usha Parkson + Jusco, tapi tak beli gak lagi

semalam singgah Parkson Subang Parade, then usha2 minat kat satu wallet Guess
patern memang idaman mama la, now suka patern yang ada zip dibahagian belakangnya
dalam zip ada tempat letak kad + compartment mesti banyak, baru menepati ciri2 selera mama
tapi sayangnya...


ni contoh gambo k, dia punyer G untuk ayat Guess tu besaq gedabak
gambo ala2 mangga pintu, tapi huruf G
perh, terus mematikan selera nak beli, ciri2 dah ada
tapi patern muka depan dah totally lost


then kenan Carlo Rino cam Fiza dapat time Mother's Day tu, dah lama kenan k
tapi ditentang hebat oleh papa, sebabnya warna putih
papa cakap mesti nanti jadi hitam, sebab dalam hanbag mama tu segala barang ada
dok bercampur2 sayang beli mahal2 pastu kotor
so papa suggest beli warna hitam je

then 2 hari lepas jalan2 kat Jusco minat Polo ni, cantik + ciri2 kesukaan mama
atas ni contoh je k, mama minat tu lain sikit
tapi yang sadisnya, enggak ada stok, tinggal display yang kat situ je
adei terus hilang mood nak beli...cam tak de jodoh je nak beli yang baru
ada je halangan + kekangan nak merembat satu

after tak jadi beli setelah 3 kali ke Parkson berlainan + 2 Jusco yang berlainan
akhirnya papa mengeluarkan kata2
 "susah betul la orang pompan kalo pilih barang,mesti ada yang tak kena je, cuba pilih then terus bayar, tak payah pikir2"
bukan susah nak pilih, tapi tak de yang berkenan, bagi mama biar pilih sampai puas hati
jangan pilih asal boley tapi nanti menyesal
rasanya2 nya la, wallet mana yang akan menjadi hasil rembatan mama?

p/s TQ papa untuk support cost ni, tapi lom pilih lagik tau, ari ni kita pi carik lagik ek...

Sila Klik2 Jika Berminat

14 comments:

MRS. K said...

besday ari tu kite dapat wallet paris hilton.. sampai skang tak pakai² lagi.. huhuh. sayang

Gieyana said...

betui2..pompuan mmg demanding kalau beli brg..sm cam daku gak! Tp ku rs hb ku lg demanding..dia pilih brg betul2 berminat br beli..kalau idak takat belek2 jer..cantik suma purse tue..yg Guess tue pon not bad..Me beli kt Country Hide..cantik psl Leather n free service utk kilatkan leather tue..:D

aLyNnZ said...

salam..
nmpk pic wallet guess terus klik..
alynn suke guess product..tp lau awak xberkenan huruf G besar tuu guess wallet ada bnyk pilihan lain..tahan lama..

Bionic women said...

hehhe,,kita suka yg simple tapi unik..kita pakai pun dah 3 thun purse ni, lum pernah nak tukar..tapi terbekenan kat renoma 1, braun buffel 1..x tau yg maner nak pilih, nak mintak time anny nnti..hehe

MamaYatie said...

huhu..alang2 beli bior puas hati & boleh pakai lama kan? nak plak jenis brg yg boleh pakai smp 2-3 thn ni

anje nak tanya, widget yg anje letak tutorial tu widget apa?jenuh dah carik semua tak kena..huhu

atty's said...

kty pun benornya nak mengantikan purse yg berabad lama..tp lor ni lom jumpa lagi idaman hati.tp masa besday aritu anak bujang kasi present, purse kaler pink..tak ler mahal.murah je.lor ni tgh pakai je yg tu dulu..

mamalieyna said...

haih tu la pompuan, cerewet bab2 memilih ni..hee~ apa nak dikata ye..sbb isteri sendiri, redha' je..ekeke.. cari jgn tak cari, hrp jumpa la hari ni yee..hee~

MrS. F!zA said...

hihihih..kita pon gitu gak..riso kaler putih..tp sbb putih sweet ttp gak beli..kekeke haitu msa mothers day mmg murah giler tau ada 40% lg purse.. yg kita beli tu corak cmtu tp patern baru skit dia jahit benang2 lintang..

myamyza said...

wah rajinnya en hubby melayan sopping pilih barang.. kalau suami saye, kene 2-3 tempat serve barang yang nak beli tapi tak berkenan mula la muke dia toya semacam... pastu saya pun dah tak sedap hati la kan.. tak bekenan pun ambek jugak!huhu

mummy_ayu said...

memang susah nak cari yg betul2 berkenan di hati kan

sarah-najwan said...

ala..seme akak likes..akak pom tgh cari2 ni..mklum la mcm akak komen kat n3 awk pagi td..purse akak tu dah berzmn dah...nk gak yg baru...hehehe

~Siti Hajar~ said...

Khjr pun cam anje, nk beli apa pun biar puas hati, jgn dah beli br nyesal...hehe

*tp wallet guess tu cantik la anje, nk rembat gak la..hehe

Liza said...

Eh, ni macam kes liza bln lepas. Cari punya cari tak dpt.. Akhirnya my hubby wat surprise hadiahkan wallet renoma. Sgt suka. Hitam dan banyak compartment...

mama rifQy said...

pilih anje jgn tak pilihhhh....hehehhheee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.