Followers

Monday, June 6, 2011

♥ Bila anak dah Pandai Ngelat ♥

Ari ni mama Half Day, masuk tengahari kenapa?
pasal anak dara ni la, makin besar makin banyak peelnya
pagi2 cam biasa dok kejut balqis nak hantar rumah pengasuh
weekend balqis happy sangat2 sebab dapat main beskal + badminton kat taman
sampai penat malam tido awal
so pagi tadi balqis ingat mama + papa cuti lagik
lepas kejut balqis mama nak dukung nak hantar rumah pengasuh
tiba2 balqis cakap "mama, aqish sakit perut la"
aik...mama cam heran plak, tiba2 je dia sakit perut
malam tadi tak de plak cakap sakit perut, pastubalqis meragam tak nak bangun
perut sakit sangat katanya, last2 mama + papa EAL half day
nak bawak balqis pi klinik, balqis pun sambung tido
kol 10pgi mama kejut balqis nak bawak pi klinik
tup2 balqis cakap "perut tak sakit dah, balqis dah sihat"

Aik, cam pelik je, last2 papa tanya balqis
betul ke balqis sakit perut?then balqis cakap
"balqis nak dok dengan papa + mama, tak yah la pi keje"
balqis tak sakit perut pun, saje cakap camtu sebab nak dok kat rumah
dengan papa + mama...hu...hu...rasa terharu je biler anak cakap camtu
tunggu papa jadi wakil rakyat @ ahli kabinet ek, baru mama leh berhenti keje
dok rumah jaga balqis je
masa hantar balqis kat rumah pengasuh tengahari tadi
balqis wat muka seposen je sebab tak nak ditinggalkan..
rasa touching plak tengok balqis camtu...
p/s makin besaq makin menjadi peelnya, ada je cara2 nak ngelat punyer pasal...
p/s anak kengkawan ada tak wat ragam camni gak?

My preloved item to letgo, please visit this link
  Sila Klik2 Jika Berminat

19 comments:

mama tisya said...

balqis pn ada monday blues tkmo p um h pengasuh...heheheh...pandai ngelat ye..heheh..tisya kdg2 pg2 soh die bgn p school pn die ckp nk p umh umi(umh nenek gombak) tp kena pandai gaya la...kdg2 kalo time mil cuti or kj shift ptg die ngada2 ckp tknk p school nk dk ngan nenek..kdg2 nenek die lyn..tu yg manja..kalo ngan kita mls nk ikutkn sgt...hehehe

Ila said...

pandai ek balqis ni..nak spend masa ngan papa dan mama dia...jenguk2lah blog kite..nak jugak tgk anje komen...hehehe Jom Baca Bekas Kekasih

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

to amy: tu la pagi ni dia main ngelat tak mau pi rumah pengasuh plak...anak2 zaman sekarang ni


To ila:ok kita terjah sekarnag then copy paste masuk bloglist kita

Mama Zharfan said...

cutenya balqis ckp gitu :)

my ariff tiap2 pagi melalak time me tinggalkan kat nursery :p lps tu teacher dia ckp dia ok ajer..sajer gitu sbb manja heheh

mummy_ayu said...

ha ha ha...pandai yer balqis ngelat..siap buat alasan lagi....

Imaan09 said...

adoii..bleh plak ye balqis..hahaha..

yantz-yeem said...

biasalah budak2 mmg byk peel...balqis pun pandai gaks nak mengelat yea...kalo tgk gelagat aqil lagi lawak...kalo suh bangun tido je mse tu dia ckp kaki sakit x leh nak jalan....mmm lagi haru kan???

AyuArjuna BiGoshh said...

ala...comeynya si balqis ni :)

Nana said...

HEHEHEH COMEI NYE..
KLW KITA SURE TACING...HEHE

~Siti Hajar~ said...

bijak..bijak..

Bijak kenakan mama & papa & terkena la papa & mama pg ni yer..adehhh!!!

sarah-najwan said...

tu biasa anje..3 hero akak pun terer ngelat..

pandai buat sakit itu ini..
tapi akak ni pesen ibu tirikan..hehe..xpercaya sb akak ckp..sakit tu nmpk..jika berdarh meleleh..mak percaya..hehe

terus dorang dgn muka toyo xjd ngelat..heehe

kene hati2 sb dr ngelatlah..mrk akan cuba menipu..akak ckp melalui pglmn akak ni..anak sulung akak buat2 sakit kepala xnak pi skol agama..sekali byk homework xsiap..tu anak akak yg no 2 bgtau..kantoiiii sudaaa...lepas tu akak mmg jd ibu tiri bab ngelat2 nih..

mamalieyna said...

haih...jgn ajar haidar ngelat tau..setakad ni,haidar tak reti lg ngelat2..turut perintah jer..hee~

NzA said...

hi.hi.hi...kelaakar balqis....gitulh nasib anak yg ibu bapanya bekerja....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..manjanye dia..pandai dia ngelat..hehe.. ;)

Ummi Dania Yasmine said...

memang makin besar, pandai cakapnyer....tunggu ye anje...hihihihi

Gieyana said...

hihihi..sabar jer Balqis yer...dh pandai ngelat!..:)

kayyana said...

alahai.. dah pandai da die.. die pun dah pandai ngelat nk p umah pengasuh ye.. mungkin tak puas berholiday dengan mama dan papanye kot.. so cute.. hehehe

MamaYatie said...

budak2 skrg bijak2 anje..bukan takat peel..idea dia org ni pun macam2 la..layankan jer la..huhu

Huda said...

hehehe..pandai lak dia ek :) sabar je la anje..skang budak2 makin bijak sana :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.