Followers

Thursday, June 16, 2011

♥ Bos Pompan VS Bos Lelaki - Pilihan ANDA? ♥

ada tak dikalangan blogger kat sini yang bergelar BOSS
mama bukan boss, tak pernah jadi boss dah takat ni tak terdetik nak jadi boss
sebab mama tau tanggungjawab yang harus dipikul oleh seorang boss
adalah berat berkilo2...nak wat keputusan then yang lebey teruk biler kena marah
denagn pihak atasan, lagik la tak sanggup rasanya

Boss mama adalah seorang wanita & juga seorang ibu
Alhamdulillah setakat ni boss mama begitu memahami masalah anak2nya
bukan tu je, boss mama jugak leh terima pendapat orang bawahannya macam mama ni
kadang2 boss yang minta pendapat dari anak2 buahnya
sebabnya dalam dept mama tu, yang paling senior 5 tahun lebey adalah mama
boss mama baru je transfer dari dept lain, baru tu tak la jugak dah dekat 2 tahun jugak la
kalo bab nak cuti memang kacang je, just sms kadang2 tu kami siap borak2 dalam sms
tukar2 citer pasal anak2, kadang2 boss mama sms wat lawak pun ada...
marah?ada je mama kena marah, tapi boss mama pesen cepat cool tak pernah terbawak2
sampai jadik melarat2 plak, yg penting maslaah kuarga tak peranh diheret ke opis...

dan yang paling the bestnya, biler mama nak pi interview tak payah nak selindung2
mama start to the point je cakap "boss, saya nak pi interview"
then boss mama siap ajar camne nak berhadapan dengan penemuduga
walaupun mama selalu je interview orang2 baru yang nak join company mama
tapi biler mama nak ditemuduga leh tahan ketaq jugak la..

kesimpulannya boss mama the best, susah nak jumpa boss camni
bertolak ansur & memahami, kalo pi company lain agak2nya dapat tak boss yang sama
setiap tempat baru ada cabarannyakan, kita kena berani sahut cabaran tu je

so kengkawan semua suka boss lelaki @ pompan..
b4 this mama [ernah gak ada 3 ornag boss lelaki
rasa2nya ok jugak la, yang chinese tu the best memahami
tapi tak setanding boss mama sekarang ni...
cara & sikapnya sama cam boss papa jugak bertolak ansur
baru la staff semua suka nak bekerja....tol tak

so mana satu boss pilihan kengkawan?
lelaki @ pompan
kalo kengkawan jadik boss, agak2nya camne la cara kengkawan didik pekerja bawahan ek?
cara HITLER, KAMIKAZE @ TOLERANSI?
ketiga2 zaman tu mama dah pernah lalui tau...jangan tak tau...

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html 


Sila Klik2 Jika Berminat

17 comments:

Ummi Salsabila said...

Entah yer..dulu bos lelaki xmesra alam.Bos pompuan lak moody n emosi.dua2 tak suka.Suka jd Bos.Hehehe.

mummy_ayu said...

tak pernah dpt boss perempuan..manjang boss lelaki..
tapi keja kitchen dulu..pernah keja ngan chef perempuan..fussy giler..tapi bia ngan lelaki, ok plak
so..prefer boss lelaki kot...

LYAfrina said...

bos kat rumah ajer.. hehehehehehe.. xdela...

bos kat ofis ni laki.. tp semua ok.. bos y pompuan pon ok..kt org mmg kamceng..rehat sama2.. tp time keje serius la.

Ummi Eisya&Amani said...

rasanya daku lebih suka kerja dengan bos lelaki..sbb tak cerewet sgt..perempuan ni bila jadi bos,dia punya eksyen dia lain skit la..ada je tak kena..tapi ada gak lelaki yg cerewetkan..dulu ada pengetua perempuan,mak ai,tgh2 mlm pun leh sms suh wat itu ini..tension..

Nana said...

boz kita pompuan
garanggg
mmg kita xpernah nk cite pasal personal2 ni..
becakap hanya psal keje je...
lg suka dapat boz lelaki..
dulu2 keje seme boz lelaki..
diorang ni xcerewet
pompuna bila jadik boz fussy la....
ada je menda xkena.
menda kecik jadi besar

ajumohit said...

saya prefer bos lelaki, tak moody, pastu jenis yg tak cerewet la, sbb kt opis ni majoriti bos pompuan bermasalah, amend surat simple pon 8 kali, pastu time 5.30ptg nak balik tu lah baru nk bagi keje...

apa kes la diorg ni kan...

tp kalau anje dpt bos pompuan yg baik tu okla kan..hmmm biasala manusia ni kan mcm2 perangainya, unpredictable huhuhuu

Sarah Syazwani said...

sy jd boss kecik jek..tp kene jg staf yg ramai dn lebih senior..yg penting toleransi dan diorg enjoy buat keje dan ikut arahan

dulu penah ada bos laki..mmg best dan sangat sporting

Farra Dhelina said...

masing2 ada pro n contra anje..ikut nasib sbnrnya..ada yg dpt bos pmpn ok, ada yg dpt bos laki tak ok..mcm tu lah sebaliknya..

kayyana said...

yana pernah dapat dua2 bos.. tp mostly yg byk boss perempuan la.. bos perempuan lbih senangla.. easy to go.. senang nak borak pasal ape pun.. even hal peribadi pun yana rasa bos pmpuan lg selesa la.. bos lelaki ni kite ada batas dan kite pun rasa tak selesa kalau nk bincang tentang hal peribadi... erm.. so yana pilih bos perempuan lah

LiLy @ MumMyQiStInA said...

DLU MASA KEJA X PERNAH DPT BOSS PEREMPUAN..SEMUA LELAKI..& SEMUANYE PUN OK2 BELAKA.. ;)

nureen said...

bos nureen lelaki & sgt2 sporting, baik hati & yg penting x reti marah hehehe.. klau salah pon dia akan tegur baik2 & buat lain ;)

Ila said...

ila time keje dulu,semuanya bos perempuan..ada yg ok,ada yg tak...tp hubby skrg dapat bos perempaun...dan dsia sgt tension...asyik cakap nak tuakr keje lain jer...hehhe

eima said...

suka laki kot.. pompuan yg aku dpt dulu pun ok je ...

mama tisya said...

pernh kj ngan bos lelaki & pompuan..ada pro & cont gk..tp bos skarng best..sempoi je..mcm kwn2 gtu

EiJa ZaQuaN said...

rasanya sama jerk dpt bos laki ke pompuan..nasib2 gak..cuma perempuan ni terkenal la dgn cerewetnye sikit kan..lelaki pulak lebih sporting..

rasanye zaman skrg ni dh x sesuai jd bos yg garang sgt.., kita perlu la ada sikap toleransi..jgn jd bos gila kuasa..hehee..
tp eija pun bkn bos..tp mmg prnah la merasa dpt bos garang sgt..

ibuayahdamia said...

ayu ngan ayah damia sama2 boss kat office masing2..hehe...apa2 pun ayu rasa lelaki lagi sesuai jadi bos kot...pompuan ni baik hati sgt tak...kalau tak pun, berkira sgt...huhu

iduraz said...

current boss lelaki tapi kita pernah dapat bos pempuan yang baik giler...dah anggap cam mak sendiri dah..hehehe..boss lelaki best, sempoi..tapi daku tkleh jadi boss, tak pandai nak bagi keje kt orang, silap2 aribulan kita yang buat suma keje sendiri..hahaha

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.