Followers

Monday, June 13, 2011

♥ Cuti yang TERPAKSA di batalkan disebabkan..... ♥

Salam & selamat pagi, last minit punyer cuti terpaksa dibatalkan secara tiba
ari ni lambat bersiaran plak sebab boss baru masuk dari bercuti...so bz sangat2 la k
ceritanya gini, kami dah siap2 packing2 barang, then time on the way ke Pahang
papa terima satu call, bapa saudara papa meninggal dunia kat Meru
so perjalanan terpaksa dibatalkan malam tu
kami berpatah balik ke rumah untuk pergi melawat pakcik papa
meninggal sebab sakit, buah pinggang, kencing manis + gaut
dah lama pakcik papa ni sakit, dalam kuarga FIL mama ada 3 ornag adeq beradeq FIL
yang menghidapi penyakit yang sama, tiap2 ari pi cuci buah pinggang kat pusat dialisis
risau tol mama, kencing manis ni faktor keturunan kan
mesti berjaga2 sebab kencing manis ni bahaya, sama cam buah pinggang gak...
ape pun untuk teka teki tu tetap ada pemenangnya
pemenang akan dapat FM dari mama...
sapekah pemenang teka teki paling cepat & betul tu?
ya pemenangnya adalah AMY a.k.a Mama Tisya
tahniah untuk amy, mula2 tak nampak gambo
pastu teka tepat plak tu...memang teror kalo meneka ni ek
memang plan nak pi Cherating sebab papa call Gambang waterpark semua dah penuh
kat Gambang kan ada satu je tempat penginapan, so kalo tak de tu
memang tak leh nak wat ape la
tapi kalo pi Cherating ni banyak hotel, kalo tak de hotel Motel pun jadik la
nama pun dah last minit kan, ape ada pun amik la
sib baik kami tak booking hotel pi bercuti, pi secara koboi je...
kalo tak, mau burn deposit...
so amy sila email detail ke


then amy leh pilih salah satu ole2 dari vacation yang mama pernah pi b4 this
Key Chain dari Gambang
@
FM dari PD
@
FM dari Genting
@
FM dari Camron Highland
@
ada lebey ari tu, petang ni mama pos k...
terpaksalah tunda cuti2 Malaysia pada bula depan sebelum puasa bulan 8 ni nanti k..
lepas tak dapat pi bercuti, kami ke Sunway Pyramid petang Sabtu tu...
balqis nak tengok Kungfu Panda...



menabung kat tempat menan ni k
selama ke sunway pyramid kami tak pernah sampai ke theme park ni...
balqis with maskot kedai gula2 ni, mula2 cam takut tapi lepas tu
siap posing bagai lagik k
tiket yang kami beli, tapi tak dapat tengok ari sabtu tu pun
sebab dah habis, ada seater ke 4 dekat sangat nanti sakit mata la plak
so booking untuk ahad je la, amik seater 13 & 14
papa?tak mau join, so mama pi dengan balqis je la...
ape kesudahannya?next entry mama citer k
first time balqis tengok wayang ni...

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html 

Sila Klik2 Jika Berminat

16 comments:

mama tisya said...

kita menang ye walaupn anje tk jd pegi ye..syukur...tkpe b4 pose leh cuti2 lg...kita pn aritu plan ke cherating gk tp terpaksa tukar plan...

hah balqis p tgk wyg ye..hah apa aksi bila 1st time balqis tgk wyg..sure excited die

mamalieyna said...

waa kak balqis masuk panggung wyg ke?..tak ajak pun..huu~ tp kalau sabtu/ahad arif tak sihat la, taktau nape tetiba demam panas, mlm je berganda panasnya..huu~

seb baik hari ni ok je nampk..

Nana said...

ehhe eryn mmg terer
bab2 meneka ni

ajumohit said...

wah tahniah amy!!! boleh jadi mak nujum la hehehhe

Ummi Eisya&Amani said...

amy tu selalu bertuah ekh..best tak kunfu panda tu..hari tu nak bwk eisya pun tak jadi.pergi mandi pantai lak..

[-suziey-] said...

si amy ni kena ban arr dr teka meneka..ekekkek:p

.::Lynn::. said...

baru tahu sunway pyramid ada theme park

mummy_ayu said...

aku dah kata dah..Amy nie terror tul bab teka2 nie.walaupun tak leh view gambar... tahniah amy!!

Mama Zharfan said...

amy ratu teka teki hehe

besh tak tgk kungfu panda tu ;)

dilazfamily said...

tahniah pd amy.tak pelah anje ada rezeki boleh pegi bercuti lagi. suka berposing balqis nie

Huda said...

terer kak amy meneka :) tkaziah utk family uncle papa balqish

Sidratul Muntaha said...

takziah tuk family uncle ko anje
btw,sape nama family pakcik ko?!
aku org meru.
kubur tu mmg betul2 depan rumah aku.
entah2 aku dgn ko ade bau2 kot?!

Bionic women said...

ANJE...sowi lama x datang melawat anje n balqis, kami cuti + brodben dah kong..huhuhu..

nak tnaya ler anje..boleh bagitau x arwah pakcik tu buat hemodialisis kat maner..my mil pun dah kena cuci start akhir tahun nih..huhu

~Siti Hajar~ said...

Tahniah amy!

Kami pn br tgk kungfu panda smlm, mmg best & fun hbs, tp spek 3D tu besar sgt & xsesuai tuk anak2, jenuh sy dok pegang spek tu plk..huhu

murahnyer harga tiket wayang Anje tu, cni RM15 per person...huhu

AyuArjuna BiGoshh said...

amy mak nujum belalang hahaha..terror tul

MamaRifqy said...

tak sempat tekaaa..kalau teka pon mmg tak retiii..hahahhaha..nway..tahniah kak amy

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.