Followers

Monday, June 13, 2011

♥ Kedai Bagai Merasuk, Akhirnya beli ♥

Bagai dirasuk...bukan salah kedai k, salah customer la sape soh pi tol tak?
Jumaat malam mama post status nak beli Stroller lain untuk balqis
then ramai yang mencadangkan...TQ ye ramai yang kata SOGO
tapi mama malas la nak kesana...so akhirnya kami ke
My BB Store.com, seriusly mama selalu je ke GIANT KD ni
tapi tak pernah tau pun ada kedai BB ni kat deret Cimb tu
so petang Sabtu tu kami ke KD...
sekalii masuk kedai tu macam2 ada..
perlbagai brand2 yang mama minat ada kat situ..
naik rambang mata nengoknya
dari botol susu, sampai menan, dan segala kelengkapan untuk baby
mama pantang sikit pi tempat ni walaupun balqis dah besaq sebenarnya
Medela, Avent, Tommie Tippee
b4 this susah sangat nak cari Tommie ni kat kedai lain tgk kat website je
rupanya kat kedai ni pun ada, dari model lama sampai patern baru 
ada diskaun lagik, sorry gambo tak clear sebab pakai hanset je
tak kan nak pakai camera kot nanti kena marah plak dgn tokey kedai
botol susu Weego, papa kenan sangat2 tapi dah beli botol susu The First Year untuk balqis
Avent yang sentiasa dihati...
Dr Brown...selalu tengok kat Guardian  @ Watson je
Munckin...minat rak botol susu dia, tapi tak sesuai plak dengan botol susu balqis
papa dah bagi green light soh amik je ape yang nak
alangkah bahagianya ari tu papa belanja...tapi bukan beli barang mama
beli barang balqis je...tak aci tol la

botol susu balqis, sampai je kat situ terus je balqis cakap
"mama, sama cam balqis punyer, dia tiru botol susu aqish"
ho ho ho pandai2 je anak dara ni, ingat mama ke yang reka botol susu tu
NUK pun mama suka, tapi yang gambo Disney botol kaca tu RM50 sebotol...tapi tak beli pun...sob sob
pernah tengok tak brand ni?kat website ada, comey botol susu ni debab tol...geram tengok
brand baru gak ni...
then termos...papa minat Thermos gambo Dora tu (atas sekali blah kanan)
papa soh balqis minum susu pakai botol tu, ni yang jenis tak karat punyer
sebab regenya pun sebotol RM99 less 10% sajok
papa dah hasut mama soh beli, tapi mama takut balqis tak mau je, rugi duit je beli
kalo nak kena beli 3 botol plak tu,2 pakai kat rumah 1 pakai kat rumah pengasuh
ni barangan lain plak, ada stoking, baju...geram tol la sib baik balqis dah besaq
kalo tak mau joli katak mama shoping sakan
ok berbalik pada rujuan sebenar ke kedai tu setelah banyak membebel kat atas tu
kami sebenarnya nak beli Stroller baru untuk balqis
yang B4 this tak leh full recline, biler balqis tido sian plak tengok dia tak selesa
sib baik anak dara ni tecik molek je, muat la dalam stroller
sebenarnya mama minat nak beli SCR8 brand Sweet Cherry
tapi awal2 lagik dah kena warning dengan papa
"kalo nak beli staroller baru, jangan cari yang besaq2, kalo tak baik tak payah beli"
sebab ape?stroller balqis memang dok dalam kereta je
tak pernah simpan kat rumah, so kalo besaq sangat makan ruang bonet kete...
lagipun senang nak travelling.....
so survey punyer survey...tengok kat website kenan la yang kat bawah ni
ni antara barang2 Travelling System...car seat, carrier
macam2 patern ada...
mama minat tol dengan Car seat Ferrari tu...cantik RM799 rasanya
mula2 nak beli stroller Ferrari tu RM499, tapi tak leh full recline
sesuai untuk baby 3 tahun sampai 18kg
kami ni beli baru siap wat persediaan untuk new come Balqis Junior nanti
last2 pilih punyer pilih kami kenan kat stroller yang bertanda kuning tu
Halford....tapi bukan warna biru tu, mama je syok sendiri nak warna biru
time nak pilih warna leh plak papa tanya balqis nak warna ape
sah2 la mama tau jawapan...balqis kan peminat tegar Merah & pink
tak kan pilih biru punyer...aisey...melepas warna biru
mama sok banyak kali hasut balqis soh beli biru
sampai papa cakap " biarla mama, balqis yang nak naik, bukan mama biar dia pilih warna dia nak"
adei...leh tahan ye bila bapak backup anak...mama ni jadi tukang tolak stroller tu tau
kalo ada pink sure balqis nak pinky2 punyer, papa mesti tak setuju

kalo tau pi beli sendiri...ekekeke...tapi dek kerana papa yang bayo
setuju je la k, kalo tak kang papa tak kasi beli plak...
sebelum soh pasang wajib bayo dulu k...
papa request soh pasangkan, sebab tak mau kotak tu..
balqis jadik mando....siap tanya "papa beli balqis punyer ke?
asyik budak2 kedai ni pasang...
sibuk je anak daru tu, cam pandai je tengok
pastu anak dara dapat la kete Hot Wheel
kalo nak tau balqis memang suka main kete k..
dek kerana budak kedai tu tau balqis suka warna merah
maka dibaginya warna merh jugak kat balqis
budak2 kedai ni friendly betul la, semua barang dia promote
kalo leh nak soh customer beli semua...sib baik Iman kuat...
mula2 papa terkenan kat Mclaren tu RM870 rasanya...tapi tak de warna merah papa tak mau
ada yang display je, tak de stok baru
Quinny Zip..pun mama suka tapi papa tak suka...
kedai ni tingkat kedua, so total kedainya ada 3 tingkat la
kami ke tingkat bawah lepas pilih stroller..
papa minat kat Baby Cot(tol ke eja ek) putih yang jenis cam buai2 tu RM400
he he he cam la ada anak tecik, next baby kita beli ye papa...
katil babay yang lain, time balqis tecik2 dulu tak pernah beli pun, tido kat bawah je
pot pot punyer pot pet habis dah citer pasal kedai baby tu
baik punyer citer k...dari A sampai Z mama dok story pasal kedai ni...
so kalo sape2 nak pi jengah la ke website
www.mybbstore.com


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html


Sila Klik2 Jika Berminat

28 comments:

Fazlinil Irma said...

sy pun suka mclarens stroller. dulu masa jd pengasuh kat uk. sebelah tangan pegang baby. sebelah tangan tutup stroller nak naik bas. senang.

kalau pengangkutan awam kat msia ni praktikal. mesti parents suka bawak stroller.

ni sy tengok ramai yg sanggup kendong baby dr guna stroller.

juelee said...

hehhe gile kan tengok kedai nie???
Jue pun naik sawan kalau msuk kedai nie...

MrS. F!zA said...

ouh kedai ni..kt jln kuchai lama ada jgk cwgn dia rsanya..pernah nampak haitu..

Sabihah said...

kedai ni eh..biasa beli online kat kedai ni...^_^

mmg betul, kalo nak beli stroller, beli yang kecik dan praktikal..sy punye pun besar gedabak...nak bwk kemane2 payah..huhu

Mama Zharfan said...

giller besar kedai ni!!

brand maclaren is the top kalau kat UK or europe
adik me pakai brand ni (actually hadiah contest yg me menang last year) mcm dlm pic yg anje tepek tu lah, tp kaler itam
brand maclaren sgt ringan, so convenient
yg anje beli tu brand obersi gak kan..ringan ker? nampak ok jer tu :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

to Irma: tol tu, Mclaren ringan lagik, tapi tak de warna merah, papa nya nak warna merah je...tak kan nak amik display plak

Ena said...

mcm2 ada.. hehe

ummiaqeef said...

aqeef x suke pakai duduk kat stroller.. dia lg suke bebas.. geram je dah la payah nak mengejar dia, hehehe.. kalau g soping barang dapur dia suke duduk dlm troli care4 tu..

.::Lynn::. said...

selalu terjah kat jalan kuchai lama jea

mummy_ayu said...

suka gie keai2 mcm ni...sebab semua yg nak ada..plus senang nak cari

yantz-yeem said...

wah aqis ada stroller baru....hehehe ingtkan shopping tuk next baby...eh ke anje tgh peknen ni??haaaa jawabbbb!!!!mmg gila meroyan la masuk kedai baby nie...salu kitorang tahan nafsu jek....hehehee

Orked said...

wah! meriahnya kedai ni..salenya sampai bile ni..

Lyana said...

Untungla anak dara anje dh nak msuk 4 thn nk ddk dlm stroller lgik..mgkn sbb dia kecik comeyy jer..muat lagik la..klu anak saya..sejak pandai jalan, dh x mau ddk dlm stroller..dia nk bebas jln sndiri..walaupun baru 2 thn n dgn berat bdn 15.6kg, dia x tau penat plak tu..tp..syukur la dia x la berlari ke hulu ke hilir..so..sy prefer no to use stroller la..bg dia bebas jer...beli ms dia baby pun dok tersadai kt umah..tp..sbnrnye suka tgk baby2 ddk dlm stroller..cute jer...

mama_umar_maryam said...

anje,zt stat kenal dgn bbstore since 2007,aseklah beli on9 ..skg die dh ade kedai besar lg kan ;),best stroller baru

Bionic women said...

dhiya sekarang ni syok jalan jer..xnak duk dalam stroller..pastu jalan ke mana2 sekarang dia bleh tahan mata dari tido..huhuhu..

wahhh dah sebey utk next baby ek...hehe..ada berita baik ler tu

Huda said...

besar x hingat kedai ni :) bestnye klu masuk tu confirm rambang mata memilih :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kedai ni pun ada gak kat sini..dekat jer dgn rumah ktorg skrg ni..jln kaki pun blh..dh pernah masuk..mmg rambang mata dibuatnye.. mcm2 ada..

eima said...

dah lama fahim x naik stroller... ke buggy ke...
sbb die tak mo ..nk bebas...
guna time baby je... next baby ni guna abg punya je la... mls beli ...
tp harga boleh tahan ek .. dekat 1k...huhu

syanasaid said...

selalu beli online jek mybabystore ni
kalo gi kedai dia lg la best rambang mata

mamalieyna said...

eh kak balwis beli stoller ke? takpe nnti leh simpan tuk adik balqis kan..hee..haidar tu lama giler tak naik stroller, g memana jln sajoor..stroller terlipat simpan kt umah jer, adiknya nnti pakai pun still elok..hee~

ooh g tmpt gini, sure rambang mata, tmbh2 org peknen ni kan..ngee...tokleh g ni, sbb sure budget tak cukup..huu~

haslina said...

wau SALE..
stroller src 5 beli hari tu mmg saja beli besar. bukan apa, boleh abangnya umur 4 tahun tumpang tidur sekali kalau tengah2 berjalan2 tu.
;))

nieda said...

nida pun suka pergi kedai baby..semuanya nampak comel. Kalau ada anak kecik bestlah shopping sini

sarah-najwan said...

kat msia ni mak2 budak suka gendong anak2 dr letak dlm stroler..pastu kata anak xsuka duduk padahal kita tak ajar gtu

kalu tgk kat obc..seme budak2..dr baby ke umo 5 thun kot..dok dlm stroler..anak2 depe xde dok berkeliaran tau..diam je dlm stroler tu..

begitu juga dlm kereta..dok dlm carseat..xde nk pangku2 mcm kita..hehee

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

aduh memang rambang mata ...nasib baik farisyah dah besar kalau tak memang ajak cik hubby pergi dah...

mama tisya said...

ler ingtkn anje tau..mybbstore ni lama dh, dlu ada 1 outlet je tp skarng dh buka outlet br..rmi yg slalu bli online kwn2 kita thru mybbstore ni..mmg rambang mata la tgk mcm2 brg

wah sronok balqis dpt stroller br

[-suziey-] said...

besar gk kedai ni..aah btl..klu nk beli utk toddler better jenis buggy..ringan n kecik je bila lipat..kita pn terfikir nk beli jenis kecik cenggini gk..mclauren convinient sket rasanya..yg ni ringan x?

MamaRifqy said...

wah anjee..shopping sakan nampak!!best best!!

kayyana said...

bestnye.. erm.. brp harga stroller bru balqis ek anje..? lg stu stroller tu boleh baring abes ke? sebab klu buggy die takleh baring abes tau.. so bile danish tdo ksian tgk die.. baring separuh je.. best giler kedai die.. nnti nak ajak hubby g lah

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.