Followers

Thursday, June 23, 2011

♥ Last Day @ Penang - Check Out & Review Hotel ♥

Ramai yang tertanya2 hotel mana la mama nginap tu ek?
makanan dalam fridge siap dapat Free lagik...
lokasinya dekat dengan Airport Penang + Queensbay jugak..

B4 that papa nak booking kat Eastin Hotel
tapi last minit punyer booking regenya mahal giler la
tak mampu nak sewa k, range rege dalam RM450 lebey semalam...

 biliknya ada sea view & Hill view...
so bincang punyer bincang, tak jadik la sebab kami nak tidok je pun
siang tu nak meronggeng ke sana sini...
kalo takat tido malam ape la sangat tol tak, janji tilam sedap

then survey lagik tengok kat Equatorial hotel...nice rege tak mahal la dalam RM200 lebey je



 tapi sayangnya last minit kan, tak de la bilik kosong
kami kalo bercuti selalu amik bilik superior room je..
so kempunan la nak sewa, sebab kalo pi hotel suka yang ada pool..
dah namanya pun tak de rezeki akhirnya kami nginap kat

TAHA D'MUTIARA BAYAN LEPAS




kami amik bilik superior RM175 per night

1st time dok hotel camni, Taha ni hotel Tabung Haji
untuk orang2 nak pi haji, yang datang dari jauh tu, b4 berangkat ke Haji @ Umrah
mereka nginap kat sini dulu..
hotel ni bersih + Islamic la, nama pun tabung haji kan
dekat dengan hotel tu ada komplek tabung haji gak...kira combine la
so nginap kat sini pakaian & tatasusila mestilah muslim + muslimah
kena tutup aurat k, untuk lelaki + wanita kecuali kanak2

lokasi dekat je dengan Queensbay + AirPort Penang
nape kami nginap kat sini ek?
sebabnya mama kan gi bercuti sambil melawat lokasi projek..
so booking kat situ dekat sikit nak site visit...
sambil nyelam minum air namanya
layan gambo balqis b4 check out




pantang jumpa buku semua nak dicontengnya
Minnie tu mesti tak tinggal punyer


Taha D'Mutiara Penang

baik punyer duduk k










b4 kuar dari Penang, mama pi jenjalan kat Mydin Penang
mula2 nak pi Queensbay gak, tapi tak sempat la sebab tak sempat
papa dah remind awal2 kena kuar dari Bridge Penang b4 kol 5 petang
sebab takut jalan jammed...masa kami kuar tu pun dah kol 4 lebey dah nak start jammed gak la..
rasa sedey plak nak tinggalkan Penang
tak pe ada rezeki mama mai lagik k...

yang paling penting sonot dapat jumpa ramai blogger
bulan July nak pi Cherating plak kalo ada rezeki..
so blogger blah Pahang leh la kita Gather2 plak lepas ni..

tamatlah sudah citer2 ke Penang, citer jalan2 tak dapat nak story
sebab memory card DSLR 8G telah hilang time bercuti tu
so gambo jalan2 tak sempat transfer...ni je gambo yang sempat transfer
then after that terus beli Memory Card baru, sangat sadis kan
dugaan bercuti namanya....

Sila Klik2 Jika Berminat

10 comments:

Mama Zharfan said...

tq for the info--murahnya rate hotel tu --kalau me pegi penang boleh stay kat sini :) rate bhw RM200 sgtlah affordable tu :) ala2 rate hotel sri msia :)

Nana said...

adeh memory card ilang??
rugi gamba2 semee

MRS. K said...

ok jugak hotel ni.. tapi kalau pi penang, me tk dok hotel la. pegi balik hari jek sbb umah mak kat tepeng.. huuhu

atty's said...

okeh lah harga biliknya kan , berpatutan

cuma kty kalo g penang suka duk kt area komtar..

~Siti Hajar~ said...

ok jgk hotel yg Anje dok tu, sllu camtu la kita booking hotel utk tidur je, siang mesti xlekat kat hotel kan..

hr sabtu ni akk nk p Easten Hotel pic yg first tu..hehe

lor camna memory card blh hilang? hilang kat mana? klu hilang dlm bilik hotel Anje blh maklumkan kat pihak hotel klu jumpa call Anje blk..sure depa cari nti..

Ummi Salsabila said...

tak tahu penang pun hotel tabung haji yer.murah ratenya.

EiJa ZaQuaN said...

singgah tgk pic balqis posing2 kat hotel..chumell..

adeii..sygnye memori card hilang..

Sizuka said...

salam ukhwah,

jumpa this blog while looking for info on Palm Spring PD. Comel sgt ur daughter. :)

Gieyana said...

cantik gak tpt nie kan..alahaii ilang lak...sayang tue..8 gb lak tue..

Mamamya said...

memory card hilang??? alahai anje...sedihnya...berat sungguh dugaan tu....

akak x penah tau pun tabung haji ada hotel....mesti lbh selesa kan klu ddk kat hotel yg mmg menekankan aspek islamic ni...bayarannya pun b'patutan..dpt makanan free lagik kat dalam fridge....

blh la p sini klu pi penang nnti....tq anje share info...:)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.