Followers

Monday, June 27, 2011

♥ Medical Check Up @ Sunway Medical Centre ♥

Sabtu dah wat appointment kat Sunway Medical Centre pukul 8.30
untuk wat Fully medical check up
sampai kat sana lewat 10 minit sebab tetiba jalan jammed plak
after parking RM3 per entry kami ke level LG
untuk register...hati berdebar2 takut kena amik darah...
sampai sana kena register
mula2 katanya medical check uup tak wat selain hari bekerja
tapi dah pihak HR soh mama datang ari Sabtu 
sebab diorang nak cepat tau keputusan so mama datang gak la
then kena isi form untuk declare segala penyakit dari kecik sampai besaq
macam2 la dia tanya...
pas isi form jumpa doktor kat bilik untuk doktor wat check up
pastu kena wat blood, urine & Xray
ni borang untuk wat Urine + blood test...
tapi sampai kat SMC kami semua lom sarapan
sebab kami memang tak leh makan pagi2 kalo tak mesti semua sakit perut
biasa sarapan kol 10 llebey baru perut leh terima
so dalam kol 9 lebey tu kami pi makan kat cafe SMC
after makan mama kena minum air masak banyak2
sebab nak wat Urine test + Xray
ni kat bahagian klinik untuk staff SMC
ada kat dalam SMC jugak
Staff Health
mama kena pi wat Xray dulu b4 pi wat Urine + blood test

so sampai je kat bahagian Radiologi
nama mama dipanggil untuk wat Xray, b4 that kena tukar baju dulu
after tukar baju wat Xray, 1st time la mama wat Xray
sebenarnya tak pernah pun wat fully medical check up after married ni...
bilik Xray
after scan kena tunggu setengah jam untuk amik Xray Film
balqis + papa yang jadi penunggu setia...

time tunggu result Xray ada sorang budak tengah main games thru Sony Galaxy Tab
mula2 balqis tengok dari jauh je pastu
dia mai dekat dah mula minat sebab dengar bunyi games tu
then papa tengok je papa cakap "sian anak papa tengook je ornag main ek"
pastu tak leh blah leh plak balqis cakap
"papa, balqis nak satu camtu, best la papa"
sahut papa"ok nanti papa beli, how much ye mama?'
papa kalo bab2 gadget ni macam tau2 je mama tau regenya...
then papa cakap nak belikan untuk balqis
leh la mama tumpang sekaki ya kalo papa beli, mama soh beli sony psp je
tapi papa cakap, haq Ipad ni lagik bagus, leh ajak dari tecik celik IT
bukan tak setuju taqkut cenderung main games je nanti...
ni la keputusan Xray...semua ok tak de ape masalah
so LULUS untuk Xray 

xray ni leh tahan sampai 6 bulan then pastu leh simpan sampai bile..
total cost Fully Medical check up RM400
so Isnin ni baru dapat tau keputusan blood test + urine samada lulus atau tak
wish me good luck k...
p/ InsyaAllah 19Hb July mama join company baru...

 Sila Klik2 Jika Berminat

15 comments:

syawalsimpsons said...

tahniah

mummy_ayu said...

lama tak buat fully check up..
lega semuanya ok kan?

atty's said...

gudluck anje..

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

tahniah & gudluck anje...
sonok je bila dgr org dpt keje gaji besar..huhuhu..rezeki anak2 n family kn...

Lina said...

time nak nunggu result urine n blood test tu yg debor jer kan...apapun tahniah dpt keje di tempat baru

Nana said...

klw cite apsal urine test kan
kita penah ada pengalaman
tak tau pregnant
pastu dapat keje kat habib jewel hr department kt ampang
dia suh g wat cekup
skali urine kita pregnant!
elok2 diterima keje
diorang reject sebab pregnant!

illa said...

tahniah sb dapat job baru..good luck jugak yer,...

eima said...

better jgn ajo la balqis main games ... fahim skrg ckit2 nk main games ..huhu sbb mama die nk bg die dok diam tak kaco buka games ajo cara main ... pastu jap2 die boring... nk main games....tp kat lappy je la

diana said...

kalau dari kecik ajar main game sampai besar la dia nak main game..
mcm anak sedara saya..
bila mak saya tegur,akak saya merangkap mak kepada anak sedara saya tu pulak yang sentap..
mcm2...

~Siti Hajar~ said...

fuh! total cost RM400..??? byr sndiri ko?

mamalieyna said...

lama tak buat checkup gak..last buat masa study dulu kot..suspen je kena ambik darah..hee~

good luck to u~

Bionic women said...

Saya pun dah lama x buat full medical check up..
ingat nak gi buat pap smear ler..huhu

mama rifQy said...

alhamdulillah anje..sume berjalan seperti yang diharapkan.insyaALLAH keputusan sume akan ok

mama tisya said...

tk lama je lg nk msk company br

Fizz Shoppe said...

alhamdulillah

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.