Followers

Wednesday, June 15, 2011

♥ Nape Kami Suka STROLLER ♥

Ini pendapat masing2 k, ape yang mama nak citer ni semua pendapat mama
sejak kecil balqis memang pakai stroller
sampai usia 1 tahun lebey balqis stop sekejap pakai stroller
then dalam umur 2 tahun lepas aktif berjalan balqis mama dokkan dalam stroller
papa memang suka balqis dok dalam stroller
sebab ape?bukan nak kongkong anak @ tak nak bagi anak bebas
cuma takut tengah dok lagut syok2 shopping tiba2 anak hilang plak
budak2 biasa la biler dapat kaki kemana2 pun leh sampai
kalo terlepas pandang 1 minit pun leh hilang lebey2 lagi kalo kat dalam
shopping complex yang besaq, so sebab tu kami suka balqis dok dalam stroller
lebey senang nak kawal dia dari dok berlari kesana sini
kalo sampai satu termpat yang balqis leh turun dari stroller baru la mama bebaskan

Selain tu senang nak tido, kalo dah jalan2 penat leh la terus tido dalam stroller
faktor lainnya balqis ni sememangnya malas sikit kalo nak berjalan
kalo jalan jauh sikit mula la penat
kami memang tak larat la nak dukung tu yang usung stroller ke sana sini
melainkan kalo pi tempat yang sempit & crowded memang tak bawak la
lagi pun kalo nak travel senang guna stroller je
 jauh nak berjalan kan...so sian kat anak2 penat nak berjalan

kalo pendapat kengkawan plak camne?
tertarik plak dengan pendapat diatas pasal isu mama beli stroller baru untuk balqis
http://damiaqish.blogspot.com/2011/06/kedai-bagai-merasuk-akhirnya-beli.html


see balqis in stroller, memang kami selalu angkut kemana2 je stroller ni
dok dalam bonet kete tak pernah kuar2 pun...
to suzie MZ kat Obersi memang anak2 Mat Salleh jenjalan dok dalam stroller ke ye?

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

18 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha dari baby lagi mengamuk duk dlm stroller.stroller dia kira setahun dah simpan dalam rumah la :p

dia lagi suka duk dlm troley dari stroller :p

Gieyana said...

Gadget baru utk Balqis yer...me skrg dh lama bebenor x guna stroller tue..dh simpan dlm muzium dh psl Nureen suka bebas..luckly dia allowed we all pegang tngannya kalau jalan2..:)

Farra Dhelina said...

sama lah dgn kita..mmg kena ada stroller... senang nak control 2org anak dlm satu masa..

Mamamya said...

huhhh..lamanya x singgah sini...rasa baru 2 hari je kot...tgk2 n3 ttg stroller ni dah kat plg bawah sekali..:)

akak pun suka letak anak2 dalam stroller...mudah nak 'dikendalikan' tp sejak dah ada 3 org ni..kakak2 kene duduk dalam troli pulak sbb dah x cukup tangan nak tolak stroller...^_______^

Ila said...

faiz sejak kecik memang dia tak nak dok stroller..asyik meragam je dok dlm stroller..dah pandai berjalan,doklah sekejap dalam stroller...tp jarang bawak stroller...papa dai lebih suka dukung...hehehe

mummy_ayu said...

Ayu pun tak guna sgt stroller nie..ada 2, tapi memang jarang sgt guna...maybe ye sbb tak dibiasakan..

MrS. F!zA said...

kita pon lg suka guna stroller..penatlah kalo nkbiar anak berjalan..tk larat mau kejar.lepas tu lg bahaya kalo tmpt bersesak²..tkut hlg dr pndgn mata..huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

memang stroller bagus utk anak2 mudah di kawal...tapi farisyah tak suka....tapi alhamdulilah farisyah senang dikawal...

mama tisya said...

kt umh ada stroller & buggy...dlu time kecik kejap je pki..lps tu beso pn kejap je pki tp time p london aritu nk plak die dok dlm stroller..hehehe

tiny hayyzad said...

dlm stroller baru laa mak2 budak leh melaram pkai heel...macam tiny..hikhikhik...kalo da dukong jgn harap dapat pkai heel...hihihi..
penat dukong balik sure lenguh..n ank tiny smpai sekarang masik dok lam car seat...

tiny penah dengar kat obc..kalo bby yg baru lahir..nak balik umh mesti dok lam carseat..kalo xd bby xleh balik umh...xsure betul ke tak cite nehh..:)

Bionic women said...

Dhiya dah umur 2thun lebih baru x duk stroller, tapi bila time soping selalunya papa jaga, mama tgk barang..hehe..time papa soping mama jaga..selalunya kalau gi jusco suh dia main kat dalam tu..
tapi kalau soping pun, mujur ler dhiya ni jenis takut kalau mama papa xder, so x bimbang sangat..

then most of the time sekarang ni, letak dalam troli..hehe

tapi bagus ler balqis nak duk diam dalam stroller tu, kalau dhiya memacam dia bagi alasan.

Nana said...

amrul jenis xsuke bawa stroller
leceh katanya..
dia rela dkong damia..
hehee

ZanaNordin said...

betul.....me lagi suka kalau jejalan esp gi bercuti tu..bawa stroller...bukan ler coz' malas nak mendukung anak tu.....tp tak larat...lagipun bebudak cepat penat kan....cepat letih..if berdukung pun bukan diaorg selesa sangat..nak2 bila dah besar....

kadang2 bila Batrice duduk dlm stroller pergi jejalan..pastu ada plak mata2 jakun siap buat2 muka tengok budak besar umur 4 tahun duduk stroller..nak jer zana hempuk muka orang tu.....

eima said...

aku bkn tak ajar fahim dok dlm stroller or buggy ..asal bubuh dlm stroller ngamuk2 ... tp dlm car seat sampai umur 2 tahun lebih .. dah besar nih je die tak duduk sbb nk beriba mama plak ...

SyaNa said...

mmg sennag kalo guna stroller
so far iman da 11bln mmg xde prob letak dlm stroller or carseat

♥SyilaSyira♥ said...

syila pun mmg pakai stroller untuk anak...klo g jenjalan bila anak letih nak berdukung jenuh...ada stroller penyelamat skit...

kayyana said...

yana pun lebih suke gune stroller.. btullah ape yg anje ckp tuh.. bkan kite nak kongkong anak bebas meneroka sekeliling tu tp kite takut klu2 kite terlalai die entah ke mana.. klu dok dlm stroller/buggy sekurang2 org nak culik die amek masa jugak kan nak bukak tali pinggang bagai tuh.. selisihlah.. pastu klu die tdo pun lebih selesa dlm stroller dr kite dok dukung die...

ummiaqeef said...

aqeef pun kalau bawak buggy dia g soping, dia x nak duduk. kadang dia nak tolak buggy je dah la nak langgar2 org, haha.. kalau tmpt yg kena berjalan jauh mcm dlm zoo ke mmg bawak lah, sbb nti dia penat kite lak x larat dukung..hehe..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.