Followers

Friday, June 17, 2011

♥ Panggilan Balik Pulau ♥

Macam tajuk citer seram je, tapi sebenarnya citer Vacation
malam ni kami akan bertolak ke Penang
setelah percutian ke Pantai Timur dibatalkan last minit pada minggu lepas
makanya Vacation berkenaan telah beralih Nakhodanya ke
Penang...kami bercuti selama 3 hari 2 malam je
dari hari Sabtu sampai ari Isnin..
asalnya mama ada urusan keje sehari je kat Penang
so papa kata dah alang2 ke sana ape kata terus pi bercuti je...
mama kalo pi Penang mesti mau pekena
CHAR KEOW TEOW kat kedai AKARIA Bukit Mertajam...
situ memang port yang sedap la rasanya
ape lagik makanan yang best2 ek?kalo pesembok kat mana yang sedap?
sambil2 tu, ada masa 3 hari kami nak pi jalan2 sampai lebam kat sana...
kami booking hotel kat Bayan Lepas je dekat dengan Air Port Penang..
so kepada orang2 Penang leh la gather2 kat Penang nanti,
yang pasti mama nak pi Queensbay best ke ek?kat blah mana plak tu?
mama dah siap survey ape yang ada kat Queensbay tu...
kalo ada sape2 yang dok blah Penang nak jumpa leh PM kat FB mama
Anje MamaBalqis @ damia_nurin@yahoo.com
kita jumpa kat QueensBay...


Gie & Zura, kat Penang ada FM tak?nak beli kat ne ek?

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

25 comments:

Farra Dhelina said...

wahh ke penang lak..bestnyaaaa

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana kalo pi penang suka makan kerang bakaq kat padang kota

Jiji-Fify said...

laaa. awat tak bgtau turun penang, boleh ketemu.. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

atty's said...

penang memang besh..kty tahun depan g lagi

Fieza79 said...

oo nak mai penang...esok keje tk dpt nk pi mana2...kalau tk boleh arr ronda buat terserempak Anje hehee...

FM penang hill ada lerr...tu pun kalau tren tk buat hal lagi..asik rosak je tren baru tuu...seb bek sempat merasa tren baru tuu..

ibuayahdamia said...

selamat bercuti...ramai yang pulun cuti2 masa cuti sekolah aritu, tapi anje baru nak start cuti..tak pe, balqish tak sekolah lagi..esok2 kalau dah start sekolah, memang kena rancang cuti betul2 ler kan...

Liza said...

Kalau p Penang jangan lupa pekena Nan dengan Ayam Tandoori.. Jugak pasemboq Padang Kota...

Mama Zharfan said...

bestnya holiday :) me dh lama tak pegi utara :)

azam said...

penang???...pantai timur lah best.......

~Siti Hajar~ said...

kiranya jd la Anje dtg penang yer...jom jumpa!!!

ni tmpt yg sy nk cadangkan:-
1. Toys museum
2. Makan kat teluk tempoyak
3. Straights Quay
4. Night Market kat Bt Feringhi (byk FM kat sana)
5. ada budget lebih naik star cruise..best!

Semua tpt ni dekat2 anje, xpyh drive jauh2..

Gieyana said...

Betui mcm Siti Hajar tue..
tp kalau msuk Toy Museum rasanya x worth lah psl suma Toy jer..baik pergi tgk Toy kat Mall..kekeke

tpt tpt best makan char koew teow kt Sg Dua sn..we all slalu g mkn situ..:)

Dan FM byk kt Bt Feringhi Night Market..mcm2 ada kt sn gak..:)

Jgn lupa pekena nasi kandar kt are georgetown..me suka g Restoren Tajuddin..perghh sedap!

insyaallah kalau x da apa2 leh ngedate k psl rsnya me ada kt Penang..:)

eima said...

lama tak pi penang... huhuh

mama tisya said...

slamat cuti2 ..kot2 jmpa ngan gie & zura, kimslm kt depa

Zie Fauzi said...

nak mai penang ka...?? ada kesempatan leh la jumpa... kami duk bayan lepas ni..

Zie Fauzi said...

jangan lupa singgah pekena laksa janggus kat balik pulau...

mamasuri said...

bestnyer..kte baru sekali g penang...

dinor's family said...

cuti2 mmg bestkan...penang last pegi 2thn lps masa adik bongsu btunang...happy holiday...

Bionic women said...

x pernah ag gi penang....

♥SyilaSyira♥ said...

anje jgn lupa singgah makan mee sotong kat padang kota..best...

EiJa ZaQuaN said...

happy holiday anje..:)

lama dh x g penang..last pegi thn 2008.

Ummi Eisya&Amani said...

bestnye...jalan je skrg ye..bila nak ke jb ni..

aQueen said...

pembetulan ye mama..char kuey tiow tu bukan dekat AQUARIA..sebenar.. ALKARIA.. heheh.. kang ader jugak yg gik carik aquaria.. tetiba masuk tgk2 kedai kain.. tp takper...yg penting bunyi RIA tu.. riang ria.. hehe.. kalau nk carik FM kat Chowrasta Penang Road pun banyak gak..:)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

wah char keow teow BM...windu2...best giler la..lama xmkn..huhuh..dh hmpir setahun...bila la plak leh smpai sana lak...

ADEEYA said...

Wahh dah lama tk pergi penang :/ sedapp kuey tiaw :B

Zie said...

eMM CHARKOTEAW SITU MEMAMNG MELETOP.. BEST LAH..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.