Followers

Wednesday, June 22, 2011

♥ Penang With Love - Gather With Blogger Penang ♥

Sape setuju cakap mama ni Friendly?
nge..nge...bukan saja mama k, papa lagik terlajak friendly
semua husband2 kawan mama dia dok layan borak..
contoh cam B4 this mama jumpa kawan xopis mate mama
yang lebey2 berboraknya adalah papa, tak hengat punyer borak
sampai 3 jam dok kat kedai dok pot pet pot pet...
dah macam kawan papa plak husband kawan mama tu...
ok the next day kami ke Giant kat Penang...
dok nilau2 cari kedai makan sampai tersesat gak la, last2 makan kat food court Giant je...
plan nak jumpa blogger kol 8pm, sebab habis makan kami balik hotel jap
then after Maghrib kami ke Queensbay Mall
b4 that mama dah siap sms semua blogger yang dok kat Penang untuk Gather kat Qbay
balqis yang pantang tengok Playground, wajib singgah k

dalam dekat2 kol 8 tu kami dah sampai sekitar QueensBay Mall tu
hotel kami dekat je dengan Qbay tu, ramai tul orang malam tu
so sampai je kat situ mula2 nak cari parking, jalan punyer jalan
sekalinya terus terkeluar dari jalan Gbay tu...adei satu hal plak ke U turn balik
jalan dah la jammed giler time tu, sorry ye kami tak tau jalan
tu pun dok ikut sign board je, papa pakai gps pun leh sesat gak
sebab nak cari parking tak tau....last2 kami parking kat atas dalam Qbay
sampai2 kat Gfloor mama telah disapa oleh
sape tau anak sape ni?
tu namanya Danies anak kak Siti Hajar
sangat Cute + aktif....tapi Dalia tak de sebab ikut abanhnya...anak abahkan
see anak dara kepenatan berjalan tido sampai Qbay tu..
rugi tak bangun awal tak leh jumpa Danies + Daniel
after that nampak Gie dari jauh with Hubby + Nureen
Gie peramah, mama suka borak2 dengan Gie kira tak mati kutu la dok borak sama2

dah lama plan nak jumpa Gie ni, akhirnya dapat gak jumpa
tak leh blah tol la gambo kat atas tu, leh plak ada model berbaju hijau tengah posing2 kat situ
port baik punyer depan kedai POH KONG k...
kami bertiga bersama anak2 balqis je tak de...
mama with kak siti hajar...putih tol kak hajar ni
jumpa kejap je, sian akak sanggup datang dari Kulim amik hubbynya kat Air Port Penang
then singgah Qbay jumpa mama plak...
TQ ye kak...

Gie ni kurus je orangnya...sangat jeles k, biler diri sebelah gie terasa besaq plak mama ni
then lepas kak hajar nak balik disebabkan Danies dah makin hyperaktif
biasalah budak2 kalo lama sikit mesti dah boring
kalo dok dekat playground mesti deme suka kan
lepas tu datang lagi sorang blogger
wth Alya + hubbynya...


sape kenai?ni la Zie "Teratak Kasih Zie Fauzi" tajuk blog Zie
Zie ni HouseWife k, alangkah bahagianya la kalo mama pun dapat dok rumah je kan

yang comey ni namanya Alya...sangat2 hyperaktif k...
so cute....mesra sangat2 tak kira sape pun..
balqis yang moody baru bangun tido, tu pun mama yang kejutkan balqis bangun
kalo tak sampai kesudah la tak jumpa kawan2nya...
balqis + Nureen...mereka ni sangat2 friendly
Nureen mula2 cam moody jugak, tapi pastu elok je main sama2 dengan balqis
Nureen + Balqis sebaya, tapi nampak nureen lebey matang dari balqis
dah la balqis ni tecik molek je...tak pasal2 balqis panggil nureen tu kakak...
balqis perasan ingat dia adeq la tu
alya yang comey
cepat mesra deme bertiga ni
siap main kejaq lagik, dah bikin cam rumah sendiri plak
orang nak lalu lalang kat situ pun kena hati2 takut terlanggar budak2 ni
dah macam tiga beradeq plak main sama2
balqis kalo soh wat flying kiss memang suka
mama with Zie,
zie ni friendly, leh je layan borak2 sama2
sekali lagik kami berempat...eh mana lagi dua?
balqis + Alya dok berdiri kat bawah, leh plak papa tak snap gambo deme sekali...
dan akhirnya ada gak gambo kami berempat
see balqis sayang tol dengan Alya siap peluk2 lagik
alya tengah try nak wat piece tu...
gandingan deme berdua...suka balqis peluk Alya
baby katanya
balqis siap cekak pinggang lagik
ape yang kengkawan nampak kat gambo atas tu?
mama nampak rantai POH KONG yang besaq kat belakang tu..
port baik punyer...
akhirnya kami bertiga, masing2 pandang camera man masing2..
gie dok pandang hubbynya, mama dok pandang papa
balqis dok sibuk nak peluk Nureen
see bezakan balqis & Nureen, nureen tinggi dari balqis
balqis badan kecik je
then last sekali papa2nya plak bergambo
kan Father Day so kasi peluang deme bergambo..
Ya Ampun ye papa sebab masukkan gambo papa dalam blog
sangat2 sporting bapak2 semua ni, leh layan satu kepala
bak kata Gie, papa ni peramah ek?
yup memang betul, kalo dapat borak...sampai kesudah la tak habis2
time ni dah nak balik, Alya dok salam semua orang kat situ...
good girl la
balqis main lari2 dengan Alya
kami start borak2 kol 8 lebey camtu sampai kedai kat Qbay tutup la dekat kol 10 lebey
tak sempat nak jalan2 kat Qbay time tu...
tapi tak pe, gather2 with blogger lagi syok k...
sangat2 happening + seronok dapat jumpa semua blogger Penang
kalo leh nak kumpul ramai2 lagik...syok kan pi sana sini ade kawan
tu la untungnya blogger, dari kenal di alam maya sampai in person...

so lepas ni kami nak ke Pahang plak
bulan depan bercuti ke Cherating, kalo jadik la sebab ari tu tak dapat pi kan...
so orang Pahang, nanti leh PM2 mama kat FB k...

entry dari blogger yang gather2
http://gieyana79.blogspot.com/2011/06/bersaksikan-poh-kong-makanya-pertemuan.html
http://daniallea.blogspot.com/2011/06/jumpa-blogger-di-penang.html
p/s to Gie TQ untuk gift yang cute tu
p/s To Zie TQ ye atas pemberian itu
p/s To kak Hajar TQ sudi datang jumpa mama

hope persahabtan alam maya akan berkekalan selamanya....

20 comments:

mummy_ayu said...

tu la..tgk kat blog diaorg..balqis sgt friendly...mudah mesar ek..siap peluk2 lagi amik gambar...
best tu jumpa geng blogger.. :-)

Mama Zharfan said...

beshnya!!! teringin nak join hehhe :)
gie sgt slim melim tu..me tgk pun jeles ngeh ngeh ngeh

Nana said...

wah benzye jumpe kwn2 blogger
zuraiwan xde ke?hehe
anak2 lebih eksited nampak gayanye tu

Fieza79 said...

alahai best nya..tk dpt join...dkt je nak pi penang tu...kfieza pun baru dpt jumpa hajar sekali je haritu...

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer jmpa geng2 blogger....
mesti byk citer kan???
klu xde ape2 aral, anje dtg cherating nnti, blhla kita deting plak...

Ummi Eisya&Amani said...

syoknya..suka..suka..byk tul faedah dari blog ni ekh..

Gieyana said...

sgt2 seronok ai tgk pic suma nie..my pic x byk sgt psl syok borak..hb pon sm smpai malas nk snap2..kekeke..:)

anyway, nice to know n meet u! mmg sgt2 best lah..x tau nk describe mcm mn psl Anje pon peramah..:)

next time insyaallah kalau ada jodoj, kita gather2 lg k..:)

suka pic budak2 tue..sgt2 enjoy the nite..:)

nieda said...

bestnya dpt jumpa geng blogger

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye dpt jumpa kwn2 blogger..
anak2 pun sonok gak dpt berjumpa.. ;)

MrS. F!zA said...

happening! anak2 berkejaran sure sonok giler jumpa kwn..

port baik tu posing dpn poh kong..keh3x..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..syoknya jalan2 jumpa blogger :)

mamalieyna said...

waaah meriah..dari mak, smpai ke anak, sampai ke bapak2..semua sporting eh..bagus2..bertmbh sahabat handai.. ^_^

♥ mamaQASrina ♥ said...

ish! tulah akibat x update blog..huhuhu.. kalau tidak boleh jumpa nih, hajar x inform!! huhuhu,

tak der rezeki nak jumpa anje a.k.a mama_balqis..

ajumohit said...

wah bestnya dapat bersua muka sesama blogger...gmbr cun2 tu

Mamamya said...

seronoknya klu dapat jumpa kawan2 blogger ni kan....ikutkan hati mmg t'ingin nak jumpa semua.....

anje bila nak ke jb pulak....:D

Zie Fauzi said...

Suka la tgk gambar bebudak tuh.. Meriah...

Jap..jap..gambar Zie sorg2 tu bila masa snap... Tak perasan pun.. Hodoh benar la mimik muka Zie..Muka terlampau happy tuh..

Memang tak terjangka first time jumpa bleh meriah lagu ni... BEst cuma yg tak best,Zie tak bawa kamera... Sayang sgt2....

Btw,seronok jumpa Anje n K.Gie, walaupun mula2 tu berdebar jgk la.. Harap2 pasni jika berkesempatan bleh jumpa lagi..picnic kt pantai ke..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

anje..sonotnyeeee jumpe geng blogger..buatla kat sini plak..insyaAllah leh join..:-)

dinor's family said...

wah suma spoting kn...seronok tgk byk pic...bla plak kita bleh jumpa ni....

qaisarahanina said...

bestnya..anje pun rajin mainblog kan..sbb tu ramai kawan..sy ader jer blog tapi tak sempat nak update n lawat kawan2 punya blog...actually sy suka gak gathering22 camni..selain dpt tambah kawan n pendapat kan...mesti best..nanti anje ajar sy yek...saya nak jumpa blogger2 nie tapi sy malu huhuhuhu

ibuayahdamia said...

bestnya dah jumpa blogger penang...mesti banyak citer yg diborakkan...hehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.