Followers

Wednesday, June 8, 2011

♥ Planning Punyer Citer - Birthday Party Balqis 2011 ♥

Morning semua, minggu ni cam kering idea nak citer ape
weekend ari tu ada sok sek sok sek dengan papa pasal Birthday balqis
13 Oktober 2011 yang akan datang
kejap je masa berlalu dah besaq balqis bulan Oktober ni dah 4 tahun
b4 this majlis birthday party balqis wat yang sempoi2 je
tapi tahun ni teringin plak raikan dengan rakan blogger
papa kasi green light untuk wat birthday party balqis
papa soh ajak kawan2 mama je, sebab planning birthday party balqis
untuk 2nd round, InsyaAllah kalo ada rezeki nak wat kat kampung papa plak
kira wat cam kenduri doa selamat la
ari tu dah survey kat beberapa Restoran fast food
luckly kat Kota Damansara ada banyak Fast Food
so dekat je la dengan rumah kami
cuma nak minta pendapat kengkawan yang pernah organize birthday party
kat KFC, MCD @ A&W, mana lagik better?
budget papa dalam RM600
selalunya kalo budget camtu berapa ramai CHILD & ADULT
mama nak ajak pun dikalangan Loyalty reader blogger mama
then beberapa kenalan rapat je, tak de la ajak ramai2 sangat
terlebey budget la plak nanti


ni pakej KFC
lokasi for sure area KOTA DAMANSARA

MCD punyer pakej, jarang2 tengok birthday party kat MCD
ada lagik ke ek?
Kota Damansara gak
then ni kat A&W
pernah tanya kat area PJ punyer
kat Kota Damansara pun ada satu...
so ada sape2 nak bagi pendapat?ni just planning je
kalo ada rezeki lebey teringin gak nak wat hiburkan anak2
bagi dia celebrate dengan blogger, sambil2 tu leh la wat gathering
dengan blogger2 kat luar sana tu
mana yang tak pernah jumpa tu, for sure bestkan kan kalo dapt jumpa...
p/s sape2 ada idea leh kasitau, nak tau gak sape2 yang pernah wat birthday party kat luar like amy mama tisya, berapa kos nya ek?camne nak wat ye?kasi komen sikit...

My preloved item to letgo, please visit this link
Sila Klik2 Jika Berminat

21 comments:

Cute MuM said...

tak pernah buat lagi..
aritue teringan gak nak buat..
tapi last minute plan berubah..
insyaallah tahun depan lah baru buat..
nanti nak tau eh berapa budjetnye..
:)

Ummi Eisya&Amani said...

kita pun rancang nak wat besday 2 beradik tu sekali..sbb sama-sama bulan 10 gak..jimat skit wit..masa la kita,hari tu plan nak wat kat kfc..senang,dia handle semua..tinggal jemput org je..

Sidratul Muntaha said...

entahlah anje...
tak terpikri nak buat lagi ..
maybe bebudak tu dah beso sikit kot?!
huhuuhu...
kfc la kot yg better sbbnya...
adlin kyra mom pun ade buat kat situ
mz punnade buat kat situ kan bru2 nih?!
kfc la mksudnya sbb bebudak ni kan time main mesti nak kunyah2...

mummy_ayu said...

Ayu pernah buat kat mcd..masa b'day Ian 1 tahun..
KFC...masa b'day Ian 3 tahun & b'day Iris 1 tahun..
bagi Ayu..KFC lagi better sbb foods dia mengenyangkan..ayam kan..kalu mcd pun ada ayam gak..tapi lagi prefer kfc la..
pas tu tgk gak keluasan restoran tu...kalus empit..tak selesa gak...
pas tu better amik order ala carte..takyah amik set party tu pun..hal2 nie leh discuss ngan party organizer diaorg nanti...
A&W tak pernah buat..tapi pernah gie..tak tau la plak pasal price dia
lagi satu dr segi goodies bag..KFC,memang kasi fail & toys for kids..ada game semua..
Mc'D..goodies bag kena beli..which is tak yah la sbb masa Ian dulu Ayu beli gak..tak tau kan..tak best sgt pun...KFC..dia kasi free fail tu bersama pakej
and lagi untung kalu ada member card..Balqis ada KFC kan? nanti dpt free 1 kg kek & diskaun...
sekian..panjang nya komenku..

ibuayahdamia said...

banyak faktor yang kena diambil kira ni anje...just ikut pengalaman ayu...

1st birthday aleesya - buat kat rumah sekali ngan jamuan raya..memang besar jugak budgetnya...sebab tempah khemah, upah org BBQ, tempah meja kerusi, bahan2 nak masak sendiri, dan lain2 lagi...habis dalam around ribu raban gak lah...tapi memang puas hati sebab tetamu yang dijemput around 200 org...tu masak sendiri tu...hehe

2nd birthday aleesya - pun sama buat kat rumah gak macam 1st celebration...pun habis ribu raban...tapi macam yang ayu cakap lah..puas hati leh ajak ramai...tambahan kat rumah pulak tu, tak cukup makanan leh jer tambah sendiri kan..

3rd birthday aleesya buat kat KFC...kalini ajak family semata2 + saudara terdekat...aishhh...memang ler kena budget betul2...sebab takut tak cukup makanan...tapi senang ler..sebab org KFC uruskan semua...pilih KFC sebab lokasi punya pasal...sambut kat KL kan...

tapi apa2 pun terpulang pada anje...kena fikirkan bilangan org yang hadir sebaik mungkin..perancangan awal perlu utk elakkan benda2 remeh temeh berlaku..

AyuArjuna BiGoshh said...

pizza hut pun ada gak...ezna pernah tempah kat situ...ayu pernah tgk yang a&w siap ada aktiviti menari2...klu ikut pengalaman sendiri ayu takdelah booked mana2 fast food utk besday party :)

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

1st time sy buat kat KFc alhamdulillah ok..budak2 pun fun total semua RM596.00 ambik pakej B, invite dalam 60 org tetamu, yg lain ambik ala carte ok la semua kfc uruskan..

MRS. K said...

wah.. meriah besday balqis taon ni yer..

tak penah buat kat luar.. buat makan2 kat umah jek

notti netti said...

ehehem net dulu buat birthday 1st son kat mc d. budget rm600 jugak. ngam2 byr rm600. mcm2 mknan ada, siap buat tambahan lagi. Syarat mesti jadi ahli kat mc d.

dia kasi invitation card, makanan ada set boleh pilih, ada permainan. Tapi net tak ambil goodies bag dia sebab net buat sendiri. Meriah jugaklah, sebab adik yang organize game sangat best! net buat kat mc d bangsar.

LYAfrina said...

waa..mesti meriah nanti.

nieda said...

wow bestnya nak celebrate birthday balqis.tak pernah lagi wat event kt restoren fast food tapi rasanya kfc pun ok. pernah survey dulu, kalau balqis ahli wat kt situ lebih dari rm500 maybe maskot checky akan dtg. sukalah budak2

dinor's family said...

emmm...xpnh buat kat luar....slalu buat mkn2 kat rmh je....sedara ramai lbh selesa d rmh n bajet pun ok.....pendapat akak lbh baik KFC kanak2 lbh gemar ayamnya kn....

Ila said...

kfc nampak mcm meriah je kan..mcd pun ok gak...a% W mcm tak familikar jer utk budka2

etiey.com© said...

anje, sama dengan kami arituh juga, jenuh menservey kebetulan pula masa yang agak suntuk. try servey mcd jalan pahang dn kfc wangsa maju mmg dah fully book.

kalau anje nak yang fast food, rasanya memang kena tempah awal. kalau tak fully booking manjang.

macam eysraf aritu sudahnya, unplaning wat out door sesama famili di PD, best jugak anje wat cam gini. ala-ala famili gather..mungkin leh jemput kawan2 yang dekat2 situ...

ape2 pun moga dipermudahkan... yang penting masa ni happy. budak pun sonok dan rasa dihargai kan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pernah buat lg..
selalu sambut bertiga jer mkn kat luar..

Apapun..semoga segalanye berjalan lancar..mesti meriah nnt ni kan.. ;)

mamalieyna said...

takde experiance, buat kt umah lg best, tp penatttttt...hehe~

kalau buat kt luar, budget mau lebih, tp oklah, org settlekan semua..

kalau kak eina, suka KFC dr McD...hehe...budget WAJIB g kalau dijemput nih..hehe..

Mamamya said...

setakat ni x penah ada pengalama lagi lah anje..selalu buat b'day anak2 dgn family terdekat je kat umah....masak2 sendiri..:)

tp t'ingin juga nak mcm anje plan ni..sesekali bagi anak2 gembira kan....mesti meriah...

p.s:b'day balqis dekat2 dgn damya lah...bulan okt juga....klu lah dapat join bestnya...blh jumpa iena sekali kan....;)

Nana said...

kita pernah g bezday anak kawan kt a&w ngan kfc je
mcd lom pernah g lagi
rasanya antra a&w ngan kfc lagi bez kfc kot

syawalsimpsons said...

mmm...sue pun x penah wat...ari2 1st year syawal pun x wat...biasa 2 je..hehehhe...klo balqis 13/10/2011...sue 15/10/2011..heheh.,...berjiran tarikh la kiter je balqis.heheheh

mama tisya said...

nk wt busday ank kalo jemputan tu rmi skit kena pk tmpt yg sesuai & budget gk

mcm tisya dlu yg 1st busday kt pizza jemputan family lebih kurang 15 org je
tk silap dlm 400++ je tp pakej pizza skarng dh naik

pastu time tisya 3thn tu br jemput kwn2, family & bloggers..budget dlm 100 org gk...yg kt almanda tu ada pakej menunye...yg tu tk silap dlm 700++

mcd,kfc & a&w pn ok cuma kena pilih pakej ikut jemputan brp rmi

yantz-yeem said...

waw mesti balqis suker kan mama nak celebrate besday dia...mmm x penah le wat kat fast fud restoran...pergh bajet 600 leh wat kenduri kat umh tu...heheheh...baik anje survey dlu tempat baik2...kang takut servis diorg tu hampeh....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.