Followers

Tuesday, June 28, 2011

♥ Shopping With Balqis Without Papa ♥

Sabtu + ahad minggu lepas kami ke Sunway Pyramid
dua hari 2 malam ke sana, sebab ape?
every weekend papa akan main badminton blah malam
so papa risau kami tunggu kat rumah then takut boring
papa soh ikut papa then papa drop by kami kat sunway pyramid
kalo dah namanya pi jenjalan sape yang tak suka kan
dah la papa bagi duit untuk duit makan & shopping ape yang patut
berdua dengan balqis plak tu, so harusnya ape yang mama kenan tak de bantahan punyer
with balqis, anak dara ni kalo ke sini mesti nak pi playgroud punyer
kat sini mama bagi masa main 20 minit sebelum jenjalan ke parkson + jusco
ni kami pi masa hari sabtu ari tu, tapi tak best sebab papa drop by lambat so
tak sempat nak rembat ape2 pun, plan nak pi butik Poney nak beli suar jeans untuk balqis
suar yang ada semua dah pendek2, time Jcard wangsa maju ari tu beli sepasang je
adei patutnya time murah tu la rembat banyak2 sikit
now baju jalan2 balqis banyak yang dah tak muat
masa sampai Sunway Pyramid tu mama terus ke GNC untuk tebus hadiah free gift tu
tap[i time tu stok tak banyak beg warna merah tak de, 
so ari Isnin semalam kami pi sekali lagik sebab 
sabtu tu tak dapat nak tebus voucher papa..
ni la hasil tebusan semua voucher tu
untuk kami sekuarga, bukan untuk mama + papa je
tapi untuk adeq beradeq mama pun sama


mama amik satu pill box ni RM10.90 murah je
kalo amik beg merah @ biru tu RM29.90
jom tengok hasil rembatan kami berdua ari tu...
Cups Milk untuk balqis..
warna wajib ada pinky2 ye
balqis now mama ajar minum susu pakai cup je
susu tetap diteruskan cuma cara minum je ditukarkan
tapi kalo time malam nak tido je still pakai botol susu lagik
kalo siang pakai cup da la ni, kadang2 tu pakai cawan biasa je...good girl
see baru je beli dah nak pakai, terpaksa la gi basuh dulu cup tu
gambo buruk sebab pakai hanset je...time ni tengah tunggu papa pick up
Jeans for balqis, suar lain semua dah senteng, balqis cuma leh ngam dengar suar Miki je
ada sale 70% kat butik Poney, mama dah terjah ingat nak beli
tapi tak de size & design yang menepati citarasa...
sebab papa tak bagi kami anak beranak pakai suar jeans boot cut, straight cut tak pe
tapi kalo leh cari cutting yang kecik balh bawah...
walaupun balqis umur 4 yeas tapi size still L 24-30 month..
tu pun panjang giler, tapi selalu mama lipatkan aje
rege jangan kira la, pilih2 pejam mata je la
suar budak mahalnya mengalahkan suar orang dewasa k
hasil rembatan ari Ahad, Sabtu tak sempat nak merembat
sebab masa suntuk...kuat mama menahan nafsu sale sana sini...
pecaya tak?ha ha ha this week kalo papa main badminton mama pi Sunway Pyramid lagik..
hoyey...syok2 dapat pi every week...

p/s baru terima call, blood + urine mama lulus, so mama leh keje kat Sunway Medical Centre...
Alhamdulillah, TQ untuk semua doa2 kawan2 semua k

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

 Sila Klik2 Jika Berminat

17 comments:

Nana said...

wah banyak nye redeem
kita mmg redeem menda besar2 je ahaha
beg tu kan mahai tu pasal kita redeem beg

mummy_ayu said...

wah dah redeem dah...byk tu....
ayu dpt yg taut beg je . sling tu takde stok...
tu pun yg taut beg tu dah kena rampas ngan Iris..he he he..dia buat isi mainan pulak..

eima said...

alhamdulillah .. tahniah

mama tisya said...

mmg berbaloi la redeem byk..hehehe...hah jeans bdk2 mmg mhl...kita mmg bli jeans time jcard kalo brand mcm PONEY,MIKI..tp aritu bli kt london jeans die beso plak..pki belt pn longgar...hehehe

Huda said...

bnyk nye redeem..huda xredeem pun sbb xde masa nk g ipoh :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betullah anje..kalau beli baju anak rega jangan pandang..harga baju budak mengalahkan kita yang dewasa...


**lama tak datang sini...busy ***

zaidah said...

banyak jugak yang dapat ditebus tu anje.....tak payah beli lagikan....

Fieza79 said...

berbaloi la redeem byk gitu..wehh sonok nya soping2 mcm nie.. brg utk mama nya takde ehh..

Bionic women said...

masa kita redeem hari sabtu tu ada ag warna merah. hehe

nnti kita set date jumpa yea..heheh
tomei cup tu, dhiya pun dah lama x pakai botol susu, guna cup jer.

mama_umar_maryam said...

dpt offer keje baru ke? tahniah anje ;)..sonok shopping

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

anje...cmna preloved item..huhuhu...tgu anje bg no akaun...xdpt2...ke ada baju n suar lain yg best2...huhuhu...sonok tgk org membeli suar2 jean utk ank...kita nk beli yg preloved jer ngn anje...hehee

Mama Zharfan said...

congrats--selamat bekerja kat tmpt baru :)
byk shopping2 tu hehehe

AyuArjuna BiGoshh said...

soping sakan hik hik...banyaknya redeem..anyway tahniah ya dapat kerja kat tempat baru :)

~~@lyci@~~ said...

sluar jeans miki ni mmg mahal kan.. haritu pun dpt beli utk adam time sales 50%..

Em's Family said...

mira pun dah redeem dah, tapi frust sebab husband mira punye, email tak sampai , tak tau kenape, tapi untuk adik2 mak ayah semua dah heheeh

ibu qaleesya said...

bestnye jenjalan.. alhamdulillah test blood tu dah lulus.. moga mama berjya ke sana nanti.. hee

yantz-yeem said...

1st tahniah sbb anje dpt keja baru yg lebih2 menguntungkan....heheheh cam nie leh hari2 shopping kat sunway piramid kan???wahhhh aqish dpt baju n suar raya yea....

anje...jom ke blog saya nak mintak tolong sikitttt jek...tq!!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.