Followers

Thursday, June 16, 2011

♥ Tempat Hiburan Pilihan Mama Time Weekend? ♥

Kalo time weekend kengkawan suka bawak anak2 ke mana?
kami kalo weekend tak kuar pi mana2 rasa panas bontot je dok rumah
so tak abtu ahad kami akan buat aktiviti berhibur @ riadah untuk kami sekuarga
antara tempat2 habit yang kami suka pi adalah

playground Giant Kota Damansara
playgroundnya leh tahan besaq gak then FREE je kalo nak main
mainan token pun free je...
leh dikatakan every weekend kami akan ke sini bagi balqis main selama 2 jam
then kami balik, kadang2 tu pi semata2 nak bagi balqis main je
bukan nak beli ape2 pun kat Giant



kalo pi jusco suka bagi balqis main Playlanf Kid Fun kat Metro Prima
RM3 untuk 20minit...leh tahan mahalnya...
tapi tak kisah janji balqis happy lagipun bukan selalu sangat kami ke sini

tapi playland kat Tesco Ampang lagik besaq ek,
semalam kami pi tak sempat nak bagi balqis main
banyak menan yang ada, next time la bawak balqis, lagipun jauh sangat la dari rumah kami
dan tempay TOP2 yang selalu menjadi tempat utama kunjungan kami adalah
Taman Layang2 Metropolitan Kepong
dari sejak balqis kecik kami memang dah suka pi sini
sebab suka suasana taman kat situ yang bersih, besar, indah, dan selesa
balqis 1st time sampai sini time umur 1 tahun lebey...
la ni lagik kerap pi sana since papa tiap2 pagi weekend mesti pi joging punyer
see ni gambo balqis masa tecik2 dulu, pi taman layang2
time tak pandai lagik tengok layang2, apatah lagi nak main layang2
then lagi satu tempat yang kami suka kunjung b4 this adalah
taman tasik Shah Alam
dulu kami suka gak pi, tapi sejak beberapa kejadian yang tidak diingini berlaku
kami dah tak pi sana lagi...ni la gambo kenangan time balqis setahun lebey...
ni plak time umur setahun lebey jugak
kami pi mandi manda kat KLCC
budak2 kan suka air, so berendam puas2 la, sebab air tak dalam
kalo playground memang tak dapat dipisahkan la
paling banyak sekali gambo kenangan adalah di Taman Metropolitan...
b4 this suka pi petang leh main layang2 + leh tengok orang main layang2
now suka pi pagi sebab nak joging, lagipun parking tak sesak cam petang
sampai parking tepi jalan k....so kalo tak ramai sangat orang kualiti udara lebih segar
banyak gambo kenangan kami kat taman ni
walaupun nak ke taman ni amik masa 20 minit tapi rasa dekat je sebab dah selalu pegi
tamn ni jugak la jadik tempat posing2 balqis
kalo dapat main playground selagi tak puas tak mau balik k
mama memang suka balqis main kat playground, sebab leh bercampu dengan kawan2 lain
tahun depan dah nak sekolah...so kena la pandai berkawan

ni pi time pagi...cahaya matahari pagi

kalo dah namanya pi taman, semua menang la diusung
tapi gilir2, kalo minggu ni bawak beskal, minggu depan bawak scooter
kalo pi taman waktu pagi mama selalunya akan masak nasi goreng, nugget
then wat air milo + air masak, bawak tikar paper
dah macam berkelah plak, selalu dok kat taman sampai 3 @ 4 jam
sebablepas habis senam mama + papa main badminton plak..
nak jaga kesihatan punyer pasal...

so ada yang perasan tak yang kami sekuarga suka kan aktiviti beriadah lepak kat taman?

papa lebey suka pi taman dari pi shopping kompleks...nape?
kalo pi shoping kompleks
- duit mesti mengalir, ada yang nak tu, ada yang nak ni, kalo tak nyoping tak sah
- penat berjalan2 tanpa hala tuju
- Udara kat shoping kompeks tak sesegar udara ditaman, shoping kompleks telah dicemari udara bangsa asing pun sama, ingat lagik tak time H1N1, semua berkurung tak mau pi shoping kompleks

so kalo kengkawan suka pi mana time weekend?
selalu yang mama perasan yang suka pi taman sesi beriadah cam mama ni Gieyana & Family..
dapat merehatkan minda, sambil mengeratkan silaturahim...tol tak?
kalo pi bercuti tu lagik la mama suka, setahun tak pi cuti rasa tak lengkap je hidup
mesti nak pi jugak, dah memang kaki bercuti..
weekend ni kami akan bercuti, dari nak ke Pantai Timur bertukar laluan nakhoda kapal ke Utara..
harap semuanya berjalan lancar...amin....

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

13 comments:

Bionic women said...

dulu masa bercinta selalu gak gi taman metropolitan tu, yelah masa tu duk damnasara..
siap berangan2 kalau ada anak nnti nak selalu bawak ke situ, skali bila dah ada anak duk jauh plak..
x pernah ag bawak Dhiya..

giant kot atu selalu pergi bawak dhiya main

LYAfrina said...

lain muka balqish msa kecik..mkin besar makin comel.. bdk2 mmg suka dgn pg.. lya slalu bwk kt pdg astaka.. tp kalo sesak sgt2 x best gak kn

rara pinkmafia said...

dh besar leh jadik model ye syg!

Mama Zharfan said...

me kdg2 pegi tmn, kdg2 pegi shopping complex--ikut mood & poket heheh

Norazrani Maamin said...

suka btul tgk gmbr2 yg mama amek kat tmn metropolitan, kepong..byk kenangan time construction tmn nie..dulu tiap2 mggu dtg sbb mtg (mase blum siap)..skg jauhnya nak sampe sane..huhu

comel btul balqis bile bergambar...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betul tukan..klu weekend x kuar p mana2..rasa panas jer vontot..hehe.kluar sekejap pun x pe asalkan kluar..selalunya p taman permainanlah..

mummy_ayu said...

ye la..kalu weekend tu mesti kena pikir & plan..nak ke mana..balik kg ker? lepak umah ker?
tapi kalu daddy keja, memang kat umah je la...

~Siti Hajar~ said...

Sy xbpa suka p taman, tp suka p playground dlm shpg complex, best je xpanas..hehe

Nk bcuti ke utara, planning ke mana tu..???

♥SyilaSyira♥ said...

muka balqis dari kecik sampai besar comel...suka gambar kat atas...mulut ada makanan pun sporting jek posing

mamalieyna said...

preferred g taman jugak..tp jrg2 jugak ada kesempatan, sbb lebih byk rasanya ke soping complex..hee~ ada je brg nk beli..tp haidar tak pandai main kt playground..ntah nape dia tak berani nak main sorang2..lain betul perangai hero sorang ni..huu~

mama shifa said...

tak sabar tunggu shifa pandai berjalan
baru boleh bawak g playground
g taman, g mandi-mandi
sabo sabo :)

EiJa ZaQuaN said...

selalunya kami msti ke pusat hiburan sekeluarga J.Jusco..
tp pening gak kepala bila dh biasakan anak ke tempat mainan ni..asal ke JJ jerk..msti nak singgah situ dulu..nangis2 nak naik kuda..huhu..

Em's Family said...

mira sejak menjak laki mira tak berminat nak amik gambar, dah jarang pi Taman Metropolitan.. but anyway, mira comes to conclusion, anak2 tak de pun nak luxury bab2 nak happykan derang.. this is what i learnt dari my hubby... bagi derang main playground kat depan rumah pun dah cukup happy..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.