Followers

Friday, August 12, 2011

♥ Contest Punya Angkara ♥

Citer sedey yang menyayat hati, dimana seorang mama yang telah menukarkan susu
anaknya demi nak join contest punyer pasal
dan akhirnya mengundang masalah kepada anak
citer bermula gini, minggu lepas mama beli susu Dutch lady 123 untuk balqis
since mama nak join contest Dutch Lady
beli dua pek untuk join lebey peraduan
dalam minggu lepas balqis minum susu ni
then the hold weeks balqis asyik cirit birit je
mula2 ingatkan takut salah makan, tapi biler tanya pengasuh balqis
kat rumah pengasuh balqis cirit birit tak
then pengasuh kata tak de, puas la mama dok pikir ape la benda yang balqis tersalah makan tu
so pikir punyer pikir, kaji punyer kaji akhirnya mama dapat jawapan
nape kat rumah pengasuh balqis tak cirit birit
sebabnya
kat rumah pengasuh balqis minum susu Enfakid A+ ni
so seba tu tak de masalah ape pun
tapi kat rumah tiap2 hari cirit birit, sian plak mama tengok

lepas citer kat papa, kaw2 la mama kena tembak sebab tukar susu balqis
demi nak join contest, last2 balqis plak yang kena cirit
rasanya maybe susu tu tak sesuai untuk balqis kot
takat ni kalo minum Promise Gold + EnfaKid ok je

so moral of the story dan2 tu gak papa pi beli susu EnfaKid untuk balqis
rasa kesal dihati betul la, tak sangka plak jadi camni
bukan mama kata susu Dutch Lady ni tak bagus
tapi setiap kanak2 tak sama kan ada yang jenis leh terima ada yang jenis tak...
dulu masa tecik balqis pernah minum Dugro, ok je tak de masalah
memang brand perut mahal la balqis ni, nasib baik la anak sorang
kalo ramai haru plak jadinya dok habis duit beli susu...

pernah tak perkara camni jadik kat anak2 kengkawan...
sadis sungguhkan, mamanya sungguh2 nak join contest
anak plak jadi cirit birit....


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html Sila Klik2 Jika Berminat

14 comments:

mama tisya said...

susu tu tk sesuai utk balqis..sian balqis...gara2 contest ye anje...hehehehe

Mama Zharfan said...

heheh cian balqis :) so far my boys ok jer kalau tukar2 susu--ha sbb mamanya kan kaki contest :p

mamasuri said...

anje..
dulu suri minum enfagrow..
then bila umur setahun..
tukar ke dutch lady 123
ikutkan nak tukar sustagen tapi time tu sustagen takde yg plain...
tapikan ikut pengalaman sy...
dutch lady 123/456 tu..kalu yg jenis madu..memang panas skit...
sbb suri pun problem minum DL madu...tapi bila minum DL plain ok jer...if nak tukar ke DL...cubalah dulu yang plain..
p/s: sy tak larat nak beli enfakid tu...rasa mahal sbb anak dara sy ni kuat minum susu...satu bulan 7kg DL 1kg tu..berat skrang 20kg ..3 thn....

Nana said...

tak serasi la tu anje
damia so far ok je kasi susu apa pon
xde masalah

Sidratul Muntaha said...

sus dutch ni aku tak pakai lepas setot cirit birit jugak...
aku pakai demuex lepas tu.
mujru cirit birit jer anje..
time setot dulu siap naik ruam2 dia.
adeh..

zh-ena said...

pernah terjadi pd anak ena umairah
memula pki susu isomil
ingat dah 2 thn nak tukar susu lain la
try minum susu snow terus cirit birit..

ialah anak dah serasi dgn susu tu jd kena teruskan jugak la..mahal pun utk anak jugak

ummiaqeef said...

aqeef x mau susu lain..cube try susu lain tp dia mcm nak muntah..so maintain anmum. cume anmum skarang ni dia nak campur ngan milo skit, memacam la budak2 ni..hehe

MRS. K said...

hadif dah pandai rasa susu.. aku dah penah kasi susu dutch lady ni. die kata tak sedap.. so, remain yang lama je la

ch@ said...

Dutch Lady ada contest ke? Oni peminum tegar Dutch Lady 123.

So far setakat ni perut minah tu kebal, sumbat apa jenis susu pun kecuali lactogen.

takpe, tak lama lagi mesti ada enfakid buat contest, nanti anje boleh masuk :D

eima said...

Fahim dulu je sampai warded kena cirit sbb dah tiba masa nye die nk kena tukar susu tak seswai ... tukar susu je ok terus ....

Zue AnnaLeeya said...

bdk2 tak sama perutnya anje...
anak2 kakzue ok jer minum DL tuh...
xde cirit pon...
mgkn sbb balqis dari kecik dah minum susu tuh kan...
jadiknya susu lain xleh masuk...

cian balqis... mama nak join kontes punya psl erk.. hehehe...

dilazfamily said...

sian si balqis kena cirit birit.janagan minum susu tu lagi nanti teruk pula jadinya.biasalah kita mak2 nie nampak contest nak join pas tu anak jadi mangsa.dilaz pun pernah buat cam tu gak.bile dah kena tak berani buat lagi

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

huhuhu..anak isa minum dutchlady...xpenah pn simpan paketnya or join per2 contest..ari2 ada gak terniat nk anta plastik susu nk kumpul point dutchlady...tp mls la plak nk kumpul plastik susu..huhuhu...

mama rifQy said...

rifqy bantai je susu ape pon..mmg ok je..tak de hal sangat..cume kalau bantai lactogen..sembelit..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.