Followers

Wednesday, August 10, 2011

♥ High Taste ♥

Sape ada anak Girl angkat tangan?
kalo ada anak girl mesti rambang mata nak shoppingkan..
mama suka cuci2 mata kat website tengok baju2 dress yang cantik2
tapi tak beli pun selagi tak pegang sendiri materialnya
tak mau beli k, takut nanti materialnya tak sama taste yang mama nak..

comey baju ni, mama suka
tapi kalo papa marah pakai baju tak berlengan ni


ni baju idaman mama untuk balqis
RM50 satu set...mahal plak rasanya
tapi nak pi tengok kat Pasar Shah Alam ari Ahad hujung bulan nanti
kat sana ada banyak baju2 stail camni yang dijual every weekend

ni hasil rembatan kat SOGO ari tu
dok 2 jam dalam sogo dapat 3 helai je suar yang kenan
baju tak de satu pun menambat hati
baju raya balqis yang berjaya dirembat since b4 puasa ari tu
ala anak sorang leh la beli banyak2 kan, kalo dah anak 4 semua nak didarab dengan 4
makanya sehelai sornag je la jawabnya
lagi pun baju balqis banyak yang tak muat + senteng plak tu
tu yang beli sakan kali ni...

kalo ikutkan mama ni memang high taste sikit kalo bab2 milih baju balqis ni
sampai papa pun naik bosan, mama tak kan beli baju yang asal boley je
bukan pandang pada brand, tapi pandang pada kualiti kain + designnya
harga kalo leh nak murah la kan leh la beli banyak2 sikit...
kalo dah betul2 kenan baru ama beli k
kadang2 tu kalo pi shopping complex like sogo ni
mama akan pick dulu mana2 baju yang mama kenan, then at last mama akan pilih balik
tengok yang mana betul2 cantik & ikut taste mama
tu yang papa bosan tu, dok berejam2 tapi last2 beli sikit je
mama suka design yang terkini tapi bukan la New Arrival k
cuma gaya yag simple tapi selesa dipakai + cantik dipandangan mata..
tapi kalo bab baju rumah tu, tak de yang cantik dimata
asal boley je mama beli k, janji leh dipakai
sebab nak lanyak ari2 lama2 akan lusuhkan..
so tak payah la membazir duit bei yang mahal2

kalo anak girl ni menag banyak design yang leh digayakan..
untung k, tapi untung jugak mana yang anak boy
at least tak banyak dok perabih duit nyoping je kejenya....

so kalo kengkawan high test gak ke @ tak kisah ape pun belasah
kalo taste ornag lelaki untuk baju anak girl camne ek?
kalo papa taste nya tak sama langsung dengan mama

p/s jom kita kongsi cerita & pendapat kengkawan semua...

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html Sila Klik2 Jika Berminat

9 comments:

azura samsuddin said...

zura oun mcm anje, bukan tgk brand tp bialah tahan lama, xnaklah beli boleh pakai seminggu jerk tp nasiblah kami suami isteri satu kepala hehehe so x kisahlah nak beli yg cmne ...

zura suke pakaikan yg xde lengan tu time t/hari or ptg ... husband x kisah sbb bg kami bia kecik2 ni yg x b'lengan jgn besor2 nati yg x b'lengan hehehe ...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina belom ada lagi anak perempuan. Insyaallah baby dlm perut nie harap² la anak perempuan.

anak kina yg si adam nie, baju pakai rumah beli baju yg murah² je janji dia selesa pakai. Utk jejalan lain...so baju yg jejalan tue sampai sekarang nmpk mcm baru beli. JIMAT kan?

Tapi x bermakna baju jejalan jarang beli. Ada tue ada tapi bukan sebulan sekali la... beli byk² budak² nie kan cepat membesar. rugi kalau pakai tak muat.

Nana said...

kita mmg jenis xkisah
janji lawa murah beli je
klw bab pilih2 bj mmg xsuke lama2
malas nak buang masa
lgpon klw amrul ada dia xsuke tunggu lama2
amek mana yg berkenan di hati tros bayo hehe

eima said...

sama je klu boy pun ..aku memilih kemain lama ..hukhuk...

sronok kan klu ade baby gegirl..bj cantek2

mummy_ayu said...

memang....baju girl, semua pun nampak cantik..rambang mata dibuatnya..
baju boy ala2 terhad la..tak byk sgt choice

LYAfrina said...

tu la... tgk baju girl..slalu buat diri ni meroyan... lya pon dh rembat baju raya asya b4 puasa lg... beli skit2..last2 bila kumpul jd byk dah... untung ank zaman skarang...

Ely Hasrul said...

betoi tu anje, tiap kali soping baju sammy syukur aje sbb bile tgk baju pompan jadik rambang mata okeh! tp kan.. baju budak mmg mahal lah!. ade ke suar pendek khaki sami harga kurang 10hengget aje dr suar pendek khaki papinye.. terus xjadik beli. xpatut betol hahahha

ummiaqeef said...

budak laki x byk choice..cuma suar..tshirt or kemeja je.. tp suke beli yg cute²..

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

adussss..bnyaknya baju aqish...huhuh..raisya xde lg..tp mama baru je order via online sbb xde kenderaan nk p shopping..so shopping online jelah...thn lepas adala rembat 1pasang..ok jer...hope tahun ni pn okla jugak kn..huhuhu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.