Followers

Wednesday, August 10, 2011

♥ Kaum Wanita - Berapa JAM Diperlukan Utk Shopping ♥

Berapa jam masa yang diperlukan untuk kaum wanita bershopping?
contoh kalo kengkawan pi SOGO time Sale
berapa lama yang diperlukan untuk shopping
jangan imagine orang ramaimelaut ramainya
tapi imagine jangka masa berapa lama yang diambil unuk membeli belah/

kalo mama la part tempat baju balqis je leh round sampai 4 @ 5 kali
tu baru je round lom lagi dok belek2, dok korek2 timbunan baju yang Less
cari size yang sesuai, matching kan dengan baju...
tolak tambah darab bahagi maunya dekat2 2 @ 3 jam
ari tu pi shopping baju balqis ka SOGO pun amik maa hampir 3 jam
tapi dapat 3 helai je baju...hu...hu...

tu baru tempat balqis, kalo tempat mama plak dekat 2 jam gak dok menilau2
dah namanya wanita memang la sinonim dengan dunia shopping ni kan
ade ke pompan yang tak suka shopping ni ek?
kalo kengkawan shopping berapa lama untuk 1 shopping complex?

hasil rembatan kat SOGO
tak pernah balqis ada suar n gaun warna putih
kali ni berkenan plak design Poney untuk suar slack & gown tu
then suar pendek brand pilihan sejati Miki Kids...

p/s kalo anak girl lagi la dok meroyan shopping tol tak
tengok baju dress yang shantek2...


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html Sila Klik2 Jika Berminat

10 comments:

Nana said...

kita xsuke lama2 sebab rimas
plak tu klw dok lama2
jadi serabut xreti nak pilih
tu pasal sekali mata dah pandang lawa
tros amek xde fikir2 dah
bese gitu la..tu psl klw kita soping
suka sorang2
sebab kdg2 klw g ngan kwn lambat lak nak tunggu dia pilih2 kita jenis cepat punye orang

Mamamya said...

klu akak mau 4-5 jam anje.nak cari baju 3 org anak + ronda2 tgk mana yg kenan lagi...mmg lambat lah.... selagi x puas hati selagi tu lah dok m'belek2... :)

tahun ni pun 1st time damya n afiqah pki jeans putih...risau jugak nih...tkt cepat kotor...

Ely Hasrul said...

kalu bab soping dari pagi smpai mlm pon larat anje hahaha. kitorg pon suka beli kn sammy brand miki, sammy tu slim & slender xbyk brand dia bleh pakai. yg lucu tu papi lagik kuat soping. kalau takat 5jam tunggu dia soping tu bese.. pengsan tau kalau dia soping kalah pompan! hahaha

|| NaFiRaa || said...

kalo bab shopping, berejam2 pon x pe.. hehehhehe

Mama Zharfan said...

kalau me kuar shopping sorang2, memang mkn masa berjam2 heheeh kalau bwk hubby+kids tak leh nak belek lama2 :p

Sidratul Muntaha said...

huhuuh.belum lagi nak beli baju2 dak ara.
org tua kabo tunggu dak ara beso n request.
tpi nmpk gaya dah ade ciri2 tu kot sbb dah mula dah berebut dgn abang long dia.

LYAfrina said...

24 jam pon x cukup..
hehehhehee..dh lumrah.. kalo blh..satu hari utk round dulu... pilih... pastu step 2..baru ambik y bkenan...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

huhuhu...klu lisa sah2 3-4 jam xsedar bila duk dlm shoping complex...tp brg beli xde pn..duk window shoping je dlu...kdg terperasan lama bila kaki terasa lenguh...huhu.baru la kalut cari balik baju yg duk belek dr td...buang masa sungguh tp sbb kita nk yg terbaikkan..mmg cm2 ar...kita kaum pompuan ni kdg nk yg betul2 berbaloi ngn kemampuan n kualiti harus diutamakan...klux..blk je mesti nyesal itu nyesal ini...huhu

mamalieyna said...

baju budak lelaki takde byk pilihan pun..kalau soping takla lama2 sgt, sbb selalu g ngn en suami, en suami tak biar kita soping sorang2, ngekor je..so, takde lah leh spend masa terlalu lama..hu~

tp taktau la kalo dh ada anak girl, mesti jenuh melayan soping..hee~

selamat berbuka~

eh cantik lah suar n skirt balqis kaler putih~

mama tisya said...

kalo sorg2 mcm time jcard lama jugak..kalo bw ank&hubby tkde la lama sgt...tk pernh bli color putih utk tisya tp kalo atokor neneknye ada blikn

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.