Followers

Wednesday, August 24, 2011

♥ Memang Mulut Murai ♥

Mulut murai?sape yang mulut murai?sape lagik balqis la yang mulut murai
murai mengalahkan burung yang cok cet cot cet
dah makin besaq macam2 benda la yang dicakapkan nya...

Balqis suka tanya "mama sayang balqis tak?"
leh dikatakan tiap2 hari la balqis suka tanya camtu, kalo cakap "balqis sayang mama" tu
dah memang selalu balqis cakap, tak payah suruh k
kalo tiap2 malam nak tido mesti dia cium pipi sambil ucap "balqis sayang mama"

satu hari mama mengusik
Balqis: Aqish sayang mama, Mama sayang aqish tak?
mama : tak, mama ytak sayang pun
balqis: kalo tak sayang nape mama beli baju aqish banyak2, mama beli kasut aqish?
mama: erk...mana plak dia leh terpikir nak cakap camtu..

satu hari opah balqis datang rumah, then time nak balik tu leh plak balqis cakap
Balqis : opah nak balik dah ke?
opah: ha ah opah nak balik dah
Balqis : nape nak balik makan la dulu...
kami semua ketawa terbahak2, semua cam kelako sebab mulut balqis cam murai, ade je dia nak cakap
dah macam ornag dewasa plak

pi hospital tengok anak kawan mama, leh plak balqis dok borak2 dengan makcik kat katil sebelah tu
memang ramah tamah giler la, time pi pejabat pos leh plak balqis dok borak2 dengan orang
pejabat pos tu yang tengah nak tutup pintu pos office tu
kalo on the way jalan kemana2 lagik la tak leh tahan
semua benda kat sekeliling balqis tanya, kenapa benda tu camtu, nape tak camni
daya memori balqis ni kuat, kalo mama dah janji something b4 this
dia akan tuntut esoknya...so don's simply2 promise kalo tak leh tunaikan...

lagik satu kalo bab mami jarum tu memang No1 la, la ni mama + papa hati2 setiap kata2 & perbuatan
sebab semuanya balqis akan canang kat sape2 je yang dia nak
selalu je kantoi k kalo kami sorok something dari someone..
contoh cam baju raya memang mama beli banyak sebab dah banyak baju balqis tak muat
so time opahnya tanya dah beli baju raya ke
leh plak dia jawab "mama dah beli dah opah, mama beli banyak2 untuk balqis"
adei kantoi sudah...la ni tiap kali beli something kena warning kat dia

bab2 ni la risau kalo tersalah cakap mesti jadi ikutan...
sebab balqis selalu cakap "mama buat boley, nape balqis wat mama marah"...

anak oh anak, makin besaq makin cerdik jadinya...
anak kengkawan pun camtu gak ke?



wajah kesayangan mama....

Sila Klik2 Jika Berminat

3 comments:

mamalieyna said...

habis la haidar ikut jejak nnti..hee~

nk cepat nak balik dh..bye..he~

~kak eina

Nad @ MamaZakwan said...

jangan kan anak dara, anak bujang sorg ni pun sama jek kerenah nya..pokpek pokpek mulut tak berenti tanya itu ini...
tp tu la kan..diorg dh makin membesar, mcm2 diorg perati n nak explore ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sebijik dengan farisyah..pergi mana2 dia yang sibuk bertanya,berborak dengan orang lain..mak pak dia tak sempat ckp apa2

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.