Followers

Monday, August 22, 2011

♥ Rembatan kencang di SOGO ♥

Sana sini sale, bawak duit je k, sure leh habis punyer
kami ke Sogo naik komuter je kali ni
sebab dah terbayangkan jalan yang sesak, parking yang susah
so naik komuter lagi bagus, lagi pun bukan nak beli barang besaq2
just baju je, so kali ni punyer misi
mencari baju melayu untuk papa, ingatkan pompan je yang selera tinggi
means susah nak cari baju yang menepati citarasa
kaum adam pun sama k, misi mencari baju papa ni dah lama berjalan
tapi tak jumpa yang sesuai, kat SOGO ari tu baru ada yang papa kenan..

tak banyak beli pun, 2 beng plastik je...
tapi sayang tak dapat sampul raya Sogo sebab kehabisan stok, 
beli sampai RM400 lebey tapi tak dapek ape, paper bag ekslusif habis gak
plastik biasa je, frust gak la tapi nak wat camne tak de rezeki...
anak dara yang dok sibuk soh snap2 gambo dia dengan hasil rembatan
baju melayu papa, tema kami purple tahun ni..
tapi ada lari sikit purple papa ni, boley la dah pening dok ikut papa cari baju melayu ni
time beli baju ni hampir2 kami tukar tema warna baju
sebab papa kenan warna hijau, then mama + balqis tak de warna hijau
leh plak papa soh kami cari baju kurung hijau plak
tapi mama tak nak membazir je xpecially balqis la
sebab baju kurung selalu balqis nak pakai raya pertama je
tu pun kejap, pastu dia nak pakai baju lain...so membazir je
sepasang baju budak dah la dekat RM50...
b4 this papa minat baju John Maste, tapi kali ni kualiti kain JH tak bagus papa kata
nak cari yang lembut sampai harga pun leh tahan lembut
tak de less tu yang sedey, new design kata promoter tu
gasak la papa janji beli, kalo tak haru gak nak pi cari kat tempat lain
mama awal2 lagik dah cakap tak mau pi jalan TAR sebab tak larat nak bersesak2
cukup la kat SOGO ni pun dah jenuh bersesak2 k...
so dapat la Free butang baju Melayu.....
ok selesai turn papa...then turn anak dara punyer
misi mencari kasut raya...
beli dua, satu idaman balqis yang dari ari tu dia nak
satu lagik idaman mama untuk balqis...
Disney Princess, nama pun girl so kasut2 gini la yang diminatnya
sib baik bukan pinky k, kalo tak mesti papa marah
warna purple gelap dah macam coklet pun ada...
so leh sesuai dengan semua baju...kalo pink haru sikit la nak pakai..
tak de less langsung, sungguh la kedekut tol Bukit Disney ni tau
bagi la less 20% ke kira ok la tu...new arrival katanya
so tak de less
ni plak pilihan mama, Larrie Kids
haq ni ada less 10%, jadik la mama dah kenan sangat2
memnag rambang mata la pilih kasut, banyak giler kasut2 kat bahagian budak2 ni
sampai 5 pasang balqis try, tapi mama beli 2 je...
kaki balqis cepat panjang, now pakai size 26...tapi kaki runcing, so tak leh cari kasut yang kembang2
tak sesuai dengan patern kaki balqis..
so dua pasang kasut dah kopak RM100
mahal tol kasut budak2 ni kan...mama amik size besaq sikit leh pakai lama
tapi tak sampai tahun depan gak la, mesti tak muat dah...
selesai misi kasut balqis..tinggal nak beli stoking + legging putih + cekak rambut
yang lain semua dah sattle....
then misi untuk mama plak kat Ground Floor...
tak aci la kan kalo join shopping tapi barang rembatan untuk mama tak de..
so mintak permission papa nak tengok handbag kat bawah...
mula2 ingat nak tengok je, tak de maknanya k...
last2 TERbeli jugak la jawabnya...
pinky colour, kalo taste mama suka banyak zip compartment 
senang nak simpang barang...papa beli baju tak de less
mama kenan beg yang tak de less gak...
ala RM100 lebey je...
CR2...
then Long Champ mama
ornag lain pakai coach punyer long champ sampai RM500 lebey...
cantik2 designnya..
mama pakai Long Champ CR2 je la...jadik la kan murah je pun RM100 lebey..
tak de sampai RM200 - 300 ratus pun...
ni plak bukan beli kat sogo k
tapi hadiah contest balqis menang ari tu
hasil soping yang syok, sebab tiada bangkangan dari papa
selalu kalo beli terlebey sikit papa mesti warning
kali ni ok je...

ada 3 lagik hadiah contest yang tak kunjung tiba, ada yang menang dari bulan 12 tahun lepas
then ada yang bulan 1 & 2 ari tu....tak tau la apa masalahnya...
malas nak pikir lagik k....

entry ni bukan nak nunjuk2, tapi untuk tatapan mama dikendian hari
then untuk tatapan balqis gak dimasa akan datang...
anak sorang semua leh beli untuk dia
tapi kalo dah ada 2 @ 3 nanti tak de maknanya nak beli banyak2 camtu
mau kopak mak bapaknya.....

Sila Klik2 Jika Berminat

12 comments:

atty's said...

suka tgk kasut balqis..lawa2.

Huda said...

cantikla kasut aqishtu naje..kite pun berkenan :) same tema kite kale pepel gak :)

mama tisya said...

byk hasil soping...kita tk soping lg..huhuhuh

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

meriah betul shopping...
suka handbeg anje....comel..

mummy_ayu said...

wah..shopping lagi..
Anje, lebih kurang la tema raya kita..Ayu pun color purple gelap tahun nie..:-)

rara pinkmafia said...

rara 2 hari g sogo,tak jumpa pon.rara pon bli handbag CR gak.hehehe

Nana said...

cantik enbeg kale itam tu

mamalieyna said...

waaa ratus2 sopingnya...sakan sungguh depa nk sambut raya eh,,kak eina kurang aura nk beraya ni..baju pun buat sndiri je, baju anak je beli, yg lelain, nk prepare beli apa2pun..sempoi punya raya , sbb en suami kena bertugas..hu~

bab soping raya mmg best, tp tulah kena spend lebih ongkosnya..hee~

selamat berbuka ~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tema me tahun lepas ni :)best shopping kalo tak der orang kontrol.hehehehe

ummiaqeef said...

syoknye soping kan.. kite x de handbag raya pun.. :( hehe

Liza Razak said...

wahh..bestnye shopping sakan !!

Zue AnnaLeeya said...

wahhh... ingatkan balqis yg sakan nak raya...
tapi mama pon taknak ngalah...
hehehehe....

cantik henbeg tuh...
akak pon suker yg byk2 compartment gitu...
sbb snang nak smpan brg kan??

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.