Followers

Friday, August 19, 2011

♥ Rezeki Bazaar Ramadhan - Last Minit ♥


 bukan sengaja pi lambat2 k, tapi dek kerana jalan jammed so ari2 kami pulang lambat
papa kuar opis kol 5.30, amik balqis then amaik mama kat opis dah kol 6 lebey
so selalu je azan kami dengar dalam kete je, tak sempat sampai rumah pun
melainkan ari jumaat je...
sampai bazaar pun dah dekat kol 7.20, balik nak masak harus jadik makin lambat la
so singgah bazaar la jawabnya...
sampai bazaar selalunya banyak makanan yng dah habis
tapi mama beli ape yang ada je, syukur papa jenis yang tak kisah sangat bab makan ni
so kalo dah membeli last minti tu, banyak al FOC yang mama dapat
kadnag2 tu sampai tak habis, tapi rata2nya memang tiap2 ari la kami balik lanbat...

semalam teringin nak makan burger, so beli la satu sorang
dapat free roti john, then papa teringin nak air kelapa, beli 2 RM3
beli nasi goreng ayam RM4 jadik RM3
kuih yang rata2 1 RM40 sen jadi 3 singgit, kadang2 siap tambah lebey lagik
pemurah sungguh peniaga yang bersedekah ni

tapi kadang2 tu ada gak peniaga yang kemut, kedekut, sanggup tak habis makanan dari bersedekah
tapi mama tak kisah pun, bukan nak semua free kan
datang bazaar memang nak beli pun cuma kalo ornag bagi free berstyukur sangat2 la...

last minit punyer beli dari makanan yang sikit jadik banyak....

Sila Klik2 Jika Berminat

7 comments:

Mama Zharfan said...

beshnya dpt beli dgn harag murah :) me pegi bazar pukul 5 ptg biasanya :) peak hrs kat bazar tu hehehe

Cho Zila said...

betoi baguihler peniagatu... sebab tak senang gak orang nak bagi free cam akak semalam kueteow dia kiranya cam nak habis dah.. dia masuk kat dalam bekas akak tu dua tiga kali cam budget2.. sebab kalau ada orang nak belipun rasanya tak sampai satupun.. kalau bagi semua kat akak kan senang leh basuh bekas.. memang susah nak senang kalau gitu..
sebab akak tengokler kat opis akakni kedai abang yang sorang tu suka bersedekah memang senang hidupnya yang satu tu yang adoler kedekut beno..
alahai panjang lebo lak akakni..

atty's said...

yang mana sanggup sedekah tu diharap murah lah lagi rezekinya ye anje..

eima said...

dr tak abis baik sedekah ..pahala dpt ..balik modal

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betul..jue pun pernah gak..last minit org kasi free banyak..tapi yg kedekut pun ada gak...

ummiaqeef said...

ye la dr x habis baik bersedekah..bese mmg camtu la..kat pasar tani pun kalau pegi dah lewat diorg kasi murah sbb nak tutup dah..

Nana said...

mmg untung g time nk buke
kdg2 bole dpt free

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.