Followers

Tuesday, August 16, 2011

♥ Say NO!!! To Bicarbonate ♥

Sejak dari kecik kami memang tak ajar balqis minum air bikarbonate @ gas
sebab air2 ni tak baik untuk kesihatan lebey2 lagi untuk kanak2
kalo ikutkan masa remaja dulu mama suka air gas ni
cuma la ni ada migrain dah kurang minum, kalo pi MCD @ KFC je mama minum


balqis kalo pi MCD @ KFC memang mama tukar air milo je
pernah gak balqis try air gas ni, tapi dia cakap
"mama tak sedap la air ni, pedas sangat"
pedas tu sebab gasnya tu...so sebabkan gas tu la balqis tak suka minum air tu
tak pernah sekali pun dia minum melainkan trial skali b4 this
hope sampai besaq la balqis tak suka minum air gas ni

sebab kengkadang tu tengok budak tecik2 lagik mak paknya selamba je bagi anak minum air gas
mama selalu pesan kat balqis, "kalo minum air manis2, nanti susah nak kencing"
masa mula2 dulu susah la jugak dia nak paham, dok gasak minum air sirap
tapi lately since mama nasihatkan camtu, so balqis dah tak minum air manis
banyak minum air masak je, lagipun balqis dah minum susu dah ada kandungan gula
dalam susu tu, kami keturunan ada kencing manis, so dari kecik la kena asuh anak2 ni
supaya kurangkan minum air gas & manis

tapi kalo kurang gula dalam badan pun bahaya tau, leh tumbang so kena seimbang
pengambilan gula seharian untuk keseimbangan dalam badan kita...
so kengkawan anak2 suka minum air gas gak ke?atau tak suka gak like balqis?

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html Sila Klik2 Jika Berminat

8 comments:

atty's said...

memang tak elok pun air gas..banyak kandungan gulanya

Liz Rohaizat said...

batrisyia mcm balqis la. kalau kitorang pergi mcD, mmg air dia tukar jadi air milo. laju je dia minum.

ada sekali tu, dia tak perasan. dia pergi minum dlm bekas yg ada air bikarbonat. terus dia luahkan balik. dia ckp, tak sedap. maybe sbb rasa gas tu. elok gak kalau dia x suka. elok lagi minum milo tu.

Ely Hasrul said...

sami tak suka langsung. dia mmg minum air kosong aje. mg ikut kitorg yg jenis minum air kosong aje. sua gak ribena milo sume dia ok la tp ape2 mintak air kosong. susah gak xsuka air manis lgsg haha

eima said...

fahim pun kate air gas tu masam ...hahaa
tp mak pak die suka... slalu je bg kat Fahim sbb nk bg die tak nak sbb saiko die mcm2

mummy_ayu said...

bagusnya..anak Ayu dua2 pun minum..Iris la cepat tul ..Ian lambat gak..tapi takde selalu & tak byk pun..minum skt2 jer...

nieda said...

mmg x elok pun utk bdk2. nida mmg x minum air gas. seseali je minum 100plus itupun buang gas dulu

Nana said...

kdg2 bantai gak mnm
sama la
xajar gak damia mnm air gas
tp kdg2 dia nk rasa

Mama Zharfan said...

my zharfa tak suka air manis--tapi dia pandai plak minum coke--time gi mcd or kfc ajer heheeh

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.