Followers

Tuesday, August 23, 2011

♥ Sok Sek Sok Sek Tragis DI SOGO ♥

Setiap kali sale memang berpusu2 orang datang shopping kan
nak2nya plak kalo time nak raya ni..
weekend lepas pi macam semuat manusia kat SOGO tu, bersesak2 nak beli barang
tapi kami pi blah petang so kurnag sikit la sesak2nya tu..
setiap tingkat ramai orang, kami pi SOGO pun naik komuter je
tak larat nak berdepan dgn jammed berejam2 nak ke SOGO tu
then dgn parking yang mahal lagik
ape yang sadinya time shoppingkat SOGO ni?
biler dah ramai2 bersesak2 sure la ada yang hilang anak kan

time mama pi ari tu, ada budak hilang tengah2 sesakan orang ramai tu..
kesian pun ada tengok pompan tu cari anaknya
tapi tu la time kita mak2 tengah dok ligat shopping
anak2 ni pun dok ligat merayau kalo kita tak pantau
mama kalo pi shopping berdua dgn balqis
cam pi sogo tu papa surrender dok tepi then mama bawak balqis pi beli kasut
balqis sentiasa depan mata, walaupun dah pesan banyak kali jgn pi mana2
tapi budak kan, kalo ada benda yang menarik sure dia akan ikut
so biler nak amik kasut display pun mama dok tengok2 balqis tu, sok panggil nama dia
selagi dia sahut ada lagik kat situ
papa plak banyak kali tepin cakap tengaok2 balqis tu...
mak budak tu cari anaknya sampai ketingkat atas
tak jugak jumpa2, dia kata anak dia kena culik
tapi rasanya tak kot,maybe budak tu dah merayau kesana2 atau dah pi tempat menan
since maknya tengah dok lagut pilih baju
so moral of the story, kalo leh jangan bawak anak
sebab budak2 yang bawah 9 tahun ni senang sangat hilang
kalo yang dah besaq tu leh tahan la dia dah paham ape yang kita cakap
tapi kalo baya balqis ni jadi kes naya je kalo hilang k...

so shopping2 jugak be more carefull je la
zaman sekarang ni macam2 leh jadik kan....
sian kat mak budak tu tak tau ka jumpa ke tak anaknya
sebab since mama ada kat SOGO tu tak de plak pihak customer service wat announce pasal budak tu...

peringatan untuk diri sendiri jugak ni...

Sila Klik2 Jika Berminat

12 comments:

Jiji-Fify said...

Perghhhhhhh...ramainya ya rabbiiiiii!! *pengsan*

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

ummiaqeef said...

ish bahaya la bawak budak kecik tmpt crowded2 gini..

Zue AnnaLeeya said...

omangaih... ramainya org...
akak pon tak suker bwk anak kt tmpt ramai gini...
takut kes ilang gitulah...
haishhh... mtk dijauhkan...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

huhuuh...lisa pn penah hilang raisya ari2 skali kesnya mr hubby xde tp kt kb mall je..org xramai sgt sbb bukan time sale tp hati+jantung+emosi xyah ckp la...adusss...semua nk berguguran je rasa..jln mencari anak pn cm terbang diawangan jer..huhuhu..serik2...sib baik si raisya 2 jenis bijak gak...dia merayap masuk kedai last2 bila agak dh sesat dia balik tunggu kt kaunter org bayar n berlegar2 kt situ...so kita p cari pn terus leh nmpk dia duk main2 kt kaunter...xde nk nangis pn dia..kita je yg nangis..keh..keh...

eima said...

seb baik la fahim jenis tak leh berenggang klu org ramai2 nih ..mmg die berkepit je... klu tak nampak aku je ...die mama kuat2...

kadang tu klu gi bazar ramadhan aku slalu ngusik die ..nyorok2 ... mula die glabah ...hahha

abis la pompuan tu beraya tanpa anak la

atty's said...

malam tadi kty g jusco pun, ada budak ilang..

mamalieyna said...

hissh bab ni mmg merisaukan..kak eina g tmpt tak sesak pun leh pening dgn peel dak haidar skrg, suka beno merayau sukahati dia.penat nak pantau..hu~ kalau berdua dgn dia, tak sanggup.......~

Mama Zharfan said...

better tak bwk anak..senang sikit nak shopping heheh

mamawana said...

Assalam,

Pernah gak terpisah dgn anak masa shopping raya di jalan Msjid India suatu ketika dulu. Alhamdulillah, dpt semula apabila ada org hantar anak setelah saya buat announcement ttg kehilangannya (masa tu usia dia 3 setengah tahun, pinjam loud speaker abg yg jual kerepek... heeee) Masa kita sibuk pilih baju dia, dia tertarik pd benda2 lain tu yg dia pi merayau.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak penah pegi SOGO time sale raya. tak skerrr

Zie said...

Hari tu Pergipun.. tak boleh dok lama... sesak sangat... main capai jer..pastu balik... sebelah tangan pegang anak... sebelah lagi nak memilih... weh penat...

pena rozie said...

mak ai... Nak muntah tengok org....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.