Followers

Friday, September 9, 2011

♥ Mama Terjabak Ke Kancah Kurang Sihat......♥

Sape peminat kafein kat sini?
like Nescafe, Kopi & yang seangkatan dengannya
mama sejak akhir2 ni dok company baru suka plak minum Nescafe...
tapi sehari sekali je la minumnya pun...papa dah nasihatkan jangan selalu sangat minum
tak baik untuk kesihatan...









kawan2 minum yang mana satu?mama minum White Coffee je..
leh tahan la sedapnya, tapi pekat tol...
kalo time lunch mama selalu makan kat cafe je
yang bestnya makan lauk pauk half price then minuman FREE je
yang kelakonya ari tu mama nak bayar plak, sebab tak tau air free
tup2 ornag cafe tu kata, staff tak payah bayar air, leh minum banyak mana nak...
try la minum nescafe kaw secawan, nak tau ape akibatnya after 10 minit?


Migrain...
mama memang ada Migrain sejak sekolah duu
b4 this banyak bergantung kepada ubat, sebab selalu kena yang kaw2 teruk punyer
kalo minum nescafe cukup la segelas, pastu mesti rasa pening melayang2
then terus dapat Migrain...tapi dek kerana lama tak pekena, so try & terus makan ubat siap2
Nescafe memang musuh mama....nak tau ape kawan baik mama?


Susu Anlene yang dirumus khas untuk kaun wanita berusia 19 tahun sehingga 50 tahun
mama minum perisa susu je, ada gak yang coklet..
minum untuk kesihatan k...

usia dah makin lanjut from now la kena jaga supaya dah tua nanti tak de sakit otot...
susu minum ari2, white coffee minum jarang2....
habis sekampit White Coffee tu tak mau beli lagi lah....

kengkawan suka minum ape kat opis, selalunya ornag suka minum Milo kan?


Sila Klik2 Jika Berminat

5 comments:

emma said...

salam aidilfitri anje.

Sama la kite anje. Kalau mnm coffea @ pape jer seangkatannyer mmg kepala ting tong, wpun x migrain.

Tp peliknyer dl ms blaja ok jer, lani jer smjk umo dah semakin bertambah.. hehehe..

kesimpulannyer, jauhi la coffea.. tp yg x leh tahanmyer bile jalan2 kat starbucks jer bau aroma coffea tu leh mengugat keimanan tuk minum..

mummy_ayu said...

ayu pun jarang2 minum cofee nie..try gak selang2..gilir ngan teh...

Nana said...

kita dah kurang kan mnm nescafe
sebab klw mnm nescafe buatkan kita asik nk kencing je
air banyak kuar dari badan
dah la jarang mnm air masak

eima said...

aku tak brape minum nescafe ..sesekali .. sbb pala cam pening ckit klu minum nescafe...

sronok tul leh minum air byk mana kite mau.... sronok...heaven tul

mamasuri said...

sy pun pengemar kafein..huhuhu..
tp sejak preggy dah takleh nak minum dah...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.