Followers

Thursday, September 22, 2011

♥ Open House X-Opismate a.k.a Blogger ♥

Minggu lepas acara gantung kuali k, tak masak
pi penuhkan perut kat open house kawan2 je...
so last week kami ke 
Rumah MamaLieya aka Bekas Opismate mama b4 this...
setiap jemputan kawan cuba ditunaikan, lebey2 lagik dah lama tak jumpa kan...
so gigih kami cari jalan ke rumah kak ina ni, since setahun sekali je datang rumahkan....
kami berempat, balqis tak yah cakap la memang satu pengasuh dengan haidar
so tak de maknanya kekok2 nak main k, dah lama berpasangan deme ni...
cuma mula2 tu haidar cam malu2 meow, balqis ni peramah....
dalam setengah jam kami berborak2 sambil makan2...
suziey plak mai....with encem boy Aqeel
sama je kan baju balqis dengan Aqeel tu...
dah cam sedondon plak...
budak2 pantang nampak menan mesti nak main punyer
larang la macam mana sekali pun

tetamu silih berganti, tapi kami tetamu yang tak berganti2 jugak...ha....ha...
dok bertapa kat rumah kak ina tu dari kol 4.30 cam tu sampai la kol 6 lebey...
dasyat giler kan...sape ajak kami mai rumah jangan menyesal k
kami memang rajin berborak2, satu rumah kami pi amik masa 3 @ 4 jam baru balik
anda sanggup?kami pi open house jiran depan rumah pun dari kol 8malam sampai dekat kol 12tengahmalam

after pi rumah kak ina, singgah masjid solat Maghrib pi rumah pengasuh balqis
mula2 malas nak pi tapi dah janji nak mai pi jugak la
borak sakan sampai 1 jam lebey sebab dah lama tak jumpa pengasuh since
ari2 balqis papa yang hantar, then after that pi rumah kawan mama plak
hampir dua jam la borak2, dah lama tak jumpa
akhirnya kol 10.30 malam baru balik rumah...

kami kalo ada jemputan open house banyak dalam weekend tu mesti tak leh pi semua
satu rumah pun makan masa berejam2...
papa pun jenis peramah, memnag suka berborak, so mana2 husband2 kawan mama yang kaki borak tu
papa leh layan memang papa suka la....sampai suziey nak balik, baru kami pun balik....ha ha ha....

p/s TQ kak ina atas jemputan tu k....sedap & terbaik masakan kak ina...
p/s Nad kami sempat jumpa time Nad nak balik je, kalo tak leh la layan borak...

5 comments:

atty's said...

cantik baju balqis..kty taun ni tak jalan raya sgt..ingat minggu ni baru nak g beraya

ch@ said...

kita balik awal. abi nak masuk kerja. kalau lama sikit mesti jumpa. kakIeyna ada cakap juga kakNad nak datang. nnt kita jmpe ye anje. tapi mcm segan je ngn anje. hihiii.

azam said...

byk betul open house nih....

hehehe...x terkejar

::NureeN:: said...

bestnya.. td tgk gak n3 open house umah eina kat blog kakak imah

mamalieyna said...

hehe...terima kasih sudi dtg...lepak lama2 pun takpa..puas hati sket..^_^

bukan bleh jumpa sllu kita ni, almaklum dh keje lain2 tmpt..huu~

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.