Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, September 14, 2011

♥ Saving At Emas @ Tabung Haji - Prefer? ♥

Duit tabungan bulanan kengkawan simpan kat mana?
beli Emas @ simpan dalam bank @ tabung haji?
Mama every month ada wat pemotongan Tabung Haji
sebab tanam hasrat nak wat umrah then nak Pi Haji
so kena menabung dari sekarang la, dok harapkan duit pencen dah tua nanti baru berpeluang

ada kawan2 mama suka kumpul duit sikit2 then dah banyak diorang beli emas, contoh gelang emas

ada gak yang beli jongkong emas wat simpan duit...la ni tengah hot beli dinar Mas kan?

mama plak dok harapkan saving dalam Tabung Haji je la
so kengkawan prefer saving kat mana?
suka beli emas @ simpan duit dalam akaun?

p/s nak tanya la tol ke orang kelantan suka beli emas ek?sebab ada jiran kelantan yang suka beli emas banyak2...banyak tol duit dia beli rantai besaq2..

15 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

aLeesYa's Mummy said...

sy org kelantan, tp x brape suka beli emas...but my mom..huhuhu mmg suka invest ngan emas...katanya kalu ada kesusahan senang nk let go..value tinggi.

SYANI said...

Simpan Tabung Haji gak.. Nak beli emas, takut gak nak simpan banyak2 kat rumah. Lagipun emas MAHAL la sekarang!!!

mama rifQy said...

kite pon wat potongan tabung aji gak!! and..org kelantan ngan trg mmg suke beli emas ! ! !! ! ! ! untung !!!jangka masa panjang

Nana said...

xbape minat barang kemas
sebab mahai hehe
mmg org kelantan pakai banyak emas
kt sana bole bayar hari2

eima said...

kat tabung haji ade.. kat emas pun ade ....

tp aku bkn anggap beli emas sebagai saving tp sebagai kepuasan diri aku ..aku suka emas

Cho Zila said...

yang penting menyimpankan..
kena siap depan belakang kiri kanan dengan keadaan kehidupan sekarangni... semua kena ada tapi tulerkan pendapatan kitani kadang2 cukup untuk cover depanjerkan... takperlah yang penting menyimpankan...

Suliana said...

sy simpan dlm tabung haji. nak beli emas utk saving blm mampu lagi, tak de duit lebih. hehe

~Siti Hajar~ said...

dua2 suka tp brg kemas kita kn bayar zakat klu beli byk2 tp xpakai, prefer tabung haji la..

mama tisya said...

ore klate mmg suka bli emas...and bli emas slalu kt klate je...heheh..kita ada bli jongkong emas tu ..simpan kt tabung haji pn mcm anje gk potong gaji bln2

Alycia said...

alycia saving adam punye duit kat ASD..

myamyza said...

ore kelate memem berehi pakai emas/ kumpul emas, kalau tengok orang tu pakai gelang emas besar2 dan banyak kelantanese la tu.. tapi bagus kalau kesempitan uwang tinggal pegi jual je, lagipun harga emas memang takkan turun tapi yang tak bagusnya takut kene rompak!!! pakai sikit2 sudah..

Mamamya said...

akak baru mula nak buat pelaburan dgn beli bar gold (public gold) sblm ni simpan kat ASb jer anje.....

pelaburan ni mmg penting...biar lah sikit2 pun x per lama2 jadi bukit...pastu jadi gunung plak.... :)

akak penah dgr org kata emas kat kelantan lbh murah b'banding tmpt lain....tp x pasti lah btl ke x...

Syima ~Mama Kyra~ said...

samala cam saya saving kat tbg haji je..plan g umrah thn dpn..insyaallah :)

azura samsuddin said...

zura jenis kureng minat pki2 emas, pe yg ade jer 9yg mak bg ms kecik dulu+cincin/gelang kawen) xdelah pulak nak menambah2 so zura prefer saving jer n sememangnye zura saving kat TH bkn kat mana2 bank ;)

sue zainun said...

dua2 ok rasanya..tapi kalo menabung kat Tabung Haji lebih best..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.