Followers

Wednesday, September 28, 2011

♥ Sesungguhnya Ianya Bukan Lah Semudah Itu ♥

Time anak masih kecil relax je tak payah pikir nak hantar school mana
tapi biler anak ddah meningkat dewasa parent mesti mula dah sibuk survey nak hantar ke school mana
mama pun jadik pening kepala biler ape yang dirancang semua tak menjadi
disebabkan beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan
Alhamdulillah dah selamat cari School & day care untuk balqis


Smart Reader ada kat kawasan rumah kami, tapi papa tak nak nak cari yang Islamic
Kumon, mama minat ni tapi tak de kat kawasan rumah kami
ada kat Sungai Buloh so nak travel naik van
agak merisaukan mama & papa la...
dan akhirnya...
Balqis ke Genius Aulad
lebey kurang 10 minit dari rumah
Genius Aulad ni baru je bukak kat kawasan rumah kami
tapi sayangnya tak de Days Care...
ape pun Alhamdulillah tak payah pi jauh
so dah tanya registration RM750 bulan2 RM238
uniform RM38 sepasang....
kalo diikutkan plan last minit ni mama nak je hantar ke

Kemas, tapi tak de yang dekat jauh gak...
Days Care Balqis akan dok kat Taska Little Caliphs ni
so pagi2 mama hantar kat Genius Aulad, amik class pagi 8.30 - 11.30 pagi
then after school balqis naik van ke Little Chalips Days Care
RM150 sebulan, balqis dah besaq biar dia ada pergaulan dengan kawan2
so balqis akan bertukar pengasuh untuk tahun depan
rasa sedey pun ada sebab mama sayangkan pengasuh yang sedia ada ni
tapi ape kan daya biler sampai satu masa kena ada perubahan dalam hidup balqis
kena belajar berdikari dok kat taska ramai kawan
so more learning, lagipun taska days care ni ajar budak2 berdisplin...

Ikutkan planning kami nak hantar ke madeline kindergarten tapi tak jadi lepas beberapa perkara yang tak dapat dielakkan...

semoga ape yang mama wat terbaik untuk balqis akan mendapat manfaat untuk kami juga
biler balqis dah dewasa nanti...semoga menjadi anak yang solehah

p/s memamng bukan mudah untuk cari school untuk anak2 ni, setiap ibu bapa nakkan yang terbaik untuk anak2, ni baru taska belum lagik dah darjah satu esok, mau pening mama cari sekolah
tahun depan dah kena register sekolah rendah plak...

18 comments:

Nana said...

kita ni seme smart reader ke genius aulad ke seme jauh
dekat kemas je la

eima said...

tu la pasal ... makin besar makin byk kite kena pk

nanti Fahim aku nk cr yg dok setempat je ... ctu blajar ctu day care.... payah jugak kan jd parent yg berkerjaya ni

CuppyCakeMommy said...

cekidout new educational toys for your cute liltle angel at my blog.

or add us in FB intelligent.toys@yahoo.com

azam said...

mahal juga sekolah² ni kan??

sebulan dah beratus.....kemas la senang...10 hinggit je

Liz Rohaizat said...

mcm ramai je yg nak enroll anak ke genius aulad. baguslah. tgk environment pun bagus. ada terfikir nak anta batrisyia ke sana juga. setakat ni, branch jauh sikit dari rumah/tempat kerja. harapnya mereka ada buka cawangan baru yg berdekatan

Nad @ MamaZakwan said...

mendoakan yg terbaik sahaja utk anje n famili

juga utk kawan2 lain ;)

Ila said...

nak hantar faiz gi school tapi belum survey2 lagi..genius aulad tu macam ok kan

eisyaawie said...

genius aulad mmg pentingkan islamic kan..... cam dlm crita yg mia sara berlakon tue...

mummy_ayu said...

kan???..memang adventure nak cari school untuk anak2.Ian dah settle dah...tadika & darjah 1..dua2 pun dah settle...Iris pun maybe tahun depan tengah tahun Ayu nak antar gie school...

Sidratul Muntaha said...

alhamdulillah..
setot dpt masuk educare UIA nih
so far..
islamic tu satu hal..
then subject ajo ikut style Montessori and kindergarten kat japan or US.
aku pun tak reti sgt sbb yg pasti,dpt jer msuk mmg nak bgi setot ni kendirinya meningkat..
kebetulan plak masuk kelas awal setahun.
la ni dah boleh ngaji 3 kul,al fatihah,doa mkn,abc,day...

entahlah..
aku jdi mka sama mcm mak org lain jugak
arap yg terbeak..tapi letih dah mula terasa sebab tiap mlm dia ajak study...

ko pun,moga - moga balqish lebih baik lagi and pandai selalu lepas ni.
insyaa Allah...

MamaYatie said...

sokong 100% sbb GA memang bagus..LQ pun bagus tau anje..selamat belajar Aqish!

pssttt...mia sara pun belajar kat GA :)

~ yus ~ said...

gulpp, telan air liur tengok kos pendidikan awal anak-anak sekarang kan.RM238 per month, mmg tak semua orang boleh afford amaount tu..huhu

Apa pun kita mmg nak yang terbaik untuk anak-anak...

e.l.i.z.@ said...

alhamdulillahhh GA adalah pilihan terbaik. trust me..eiymann dh boleh solat tau..br 4thn..riri smart reader, kt sana takde ajar nk solat..depends on center..so dlm soal agama, riri agak ketinggalan la

mama rifQy said...

tuh la..mst penin kan nak pk the best utk anak..kite tak tau la camno nanti..huhu

mamamuhammad said...

betul3x..education sgt important for kids nowdays.lain la klu parents ada masa ajar anak.anak sy nov ni 3thn.sy ingt nak enrol die by next year tp org kata awal sgt..ape2 pn sume kindy ade pro n contra.but my sis before masuk kt q-d**s.my nephew bijak sgt yg kurangnya chinese school.tiap2 hri balik nyanyi omputeh n mandarin song.its gud tp islamic mmg xde langsung.after 2 1/2 years my sis tukr die ke uia montessori..SGT BAGUS! within a month die blh baca mcm2 surah n doa..seimbang.ikut pilihan parents sebenarnya.cari kindy yg ada indoor n outdoor activity.klu belajar je tapi x aktif 20thn akan dtg anak akan obes/x sihat.this is just my opinion..sorry klu salah n silap..

Iela Fazielah said...

mmg bagus genius aulad ..mcm rmh ila xde GA tu.. tp mmg taska anak sgt mahal tp xpe..yg penting kita buat yg terbaik utk anak

mamalieyna said...

Alhamdulillah..nampak semuanya dh hampir selesai tu..Insyaallah dipermudahkan semua urusan..balqis dah besar, dh sampai masanya..

turn arif nnti taktau mcmana..hrp dipermudahkan jugak..Amin..

nieda said...

berpinar tengok bulan2 hampir rm500..Setiap org ada pilihan masing2..Semoga Balqis menjadi anak yg bijak dan solehah

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.