Followers

Monday, October 24, 2011

♥ Balqis Warded @ Pantai Bangsar Hospital - Sadis & Duka ♥

Puas kami cari Hospital yang kosong sebab nak warded balqis
tapi semua penuh termasuk la sepital tempat keje mama Sunway Medical Centre
sangat2 sadis biler tengok anak dah longlai tak bermaya
tapi kami masih lagik tak jumpa hospital yang kosong
mama dah nangis tengok balqis dah terbaring 
after Sunway Medical penuh kami ke DEMC dengan harapan leh warded
tapi ternyata meleset, sampai je kaunter register tak de katil yang kosong
hampa sekali lagik, hampir buntu bak cari sepital mana kat area Shah Alam
akhirnya sib baik papa bawak lappy so online kejap kat DEMC
papa search semua Hospital kat area Selangor, then mama telefon tanya ada katil kosong ke tak
sebab malas nak walk in takut buang masa je pegi 
dengan hujan + jalan jammed, balqis time kat DEMC tu pun dah muntah2 lagik..
hampir 15 buah sepital mama tepon satu pun tak de yang kosong
kami hampir temui jalan yang buntu, sampai papa pun dah terduduk tak tak nak wat camne...
sebab balqis memang kena masuk drip, badan dia dah lemah sangat2
akhirnya kami wat keputusan balik rumah dulu mandi2 then baru try lagik
Alhamdulillah after solat Maghrib mama call, Pantai Medical Centre Bangsar ada kosong
 kami terus kesana untuk berikan rawatan untuk balqis..
bayngkan lah dari petnag kami dok cari hospital dah malam baru dapat warded...

after masukkan drip, pastu balqis masuk wad C522
time ni memang balqis tak bermaya sangat2
nak bangun pun dia tak larat sebab langsung tak makan + minum seharian...
keesokan harinya balqis dah bertambah sihat cuma selera makan tu tak berapa nak lagik



lauk2 hospital, cam biasalah tak sesedap mana pun


ni hari ketiga balqis kat wad, dah mula nampak ceria
makan pun dah mula selera balik
berat badan turun 1 kg tinggal 10kg je...
so lepas doktor tengok balqis dah mula aktif, doktor bagi discharge petang sabtu tu...
lega rasanya boring betul dok kat hospital k...

masa kat hospital banyak kali balqis kena timbang sebab doktor semua tak percaya berat badan balqis
Alhamdulillah balqis dah semakin sihat sekarang ni...
baru lah mama + papa senang hati tengok balqis dah sihat...

masa warded kami amik bilik 2 bedded, kos hospital memang meletop2 la
tapi nak wat camne demi anak tercinta janji balqis sihat
esok mama citer pasal bil hospital plak k...
agak2 ada yang pandai teka tak berapa kos penginapan untuk 2 1/2 hari balqis @ hospital?
nanti mama citer perbezaan Hospital Pantai Bangsar & Ampang Puteri
sebab balqis pernah warded kat dua2 hospital tu...so mama nak wat Pro & Kontra nya...
ada citer sadis lagik time kami nak register untuk warded tu...

Bulan 4 Tahun 2009 balqis warded Ampang Puteri
Then Bulan 10 2011 warded Pantai Bangsar...

20 comments:

Haslinda said...

3.5k kot teka2 ja tau :P anak2 saya pernah admitted kat Pantai Penang 4d3n cost dia lebih kurang tu, utk exec room (single)

mama tisya said...

hospital pantai bangsar mmg mhl...tp pelik gk smp tkde katil kosong..sian kt balqis..smoga die lebih ceria

SURIA AMANDA said...

kesiannya Balqis...semoga balqia cepat sembuh eh..auntie tau balqis kuat..

mama rifQy said...

kesiannye balqis.sedey lak na rase..makin kecik balqis.dah tingal 10kg..tak sabar nak tau cter berikutnya..

atty's said...

susahnya nak cari wad ye anje..alhamdulillah dapat, jugak

::NureeN:: said...

alhamdulillah balqis semakin sihat.. cian tgk balqis masa dah x larat sgt tue..
kos mm.. sbb ambik 2 bedded 2 1/2hari rasanya2 mau 3k lebih sbb anak nureen dlu warded kat hope children 5ari 1/2 pon 3k lebih gak..

sue zainun said...

adehhhh siannya...:(
alhamdulillah balqis dah sihat..moga2 balqis xde apa2 dah ye lps ni..

Naura said...

siannya balkis.akk ada buat insuran ke untuk anak akk?

ct rahani said...

kesiannya balqis.. semoga cepat sembuh yer.. amin..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

sian balqish kecik2 dah merasa overnight kat siptal..xpe la janji sihat ok..

teka kos emmm rm 1200

Ely Hasrul said...

ya allah kesiannye aqish! xtau masuk hosp tgk2 entry dh discharge. ye la dh lama gak xbukak blog sbb xsmpat. alhamdulillah aqish dh sihat. sedih tgk gambo dia kt hosp. patu kesian tul kt anje sbb time kat ampg puteri dulu pon sbb xdpt hosp. kan?

now kitorg dh sepenuhnye tuka hosp. pegi prince court. harga dia somehow lebeh kurg dgn ampg puteri tapi service mmg the best la buat masa nih. dokter sume best. kt situ tak terima walk in tp if ade terus pg ER. kt ER mmg dorg attend terus baring kt katil xdek la nk tunggu lama2 kt kusi. walaupon jauh kt anje tp next time (mintak simpang la xmo la sakit lagik) kalu tdesak bleh cuba situ sbb harga dia lebeh kurg aje dgn hosp private yg lain. dh la sume blk single (xdek bilik share) and harga bilik RM150 aje satu mlm. aritu anak mmber masuk SDMC bilik single pn dh 200+

tapi mintak2 pasnih tak masuk hosp la ye.. kiss aqish!

Mamamya said...

akak baca n3 ni sekali nafas jer...percaya x?? (hampir2 nak sms mamalieyna sbb nak cpt tau ttg p'kmbgan balqis)risau klu anak sakitkan...smoga balqis tambah sihat yer....

@e_da said...

balkis 10kg ke sama ngan adik mika.. apapun semoga balkis terus sihat ye dear...

Mama Zharfan said...

memang mahal kalau masuk private hosp...demi anak kan..duit boleh cari..anak mana boleh ganti :) lega sbb balqis dh ok :)

mamamiera said...

salam anje..
pe kabo.. lame 'xjmpa'
aqish sakit ape anje..?
tp alhamdulillah sihat dh ye..
rindu tgk muke2 aqish kat sini.. =)

Ya ALya said...

around 2ribu lebih kot duk hospital tu...

Ila said...

lega balqis dah ok ek

Miss Zuera said...

moga aqish cepat sembuh.. amin..

wan nurul hezrina said...

3k++..mmg mhl biasanya..tp pelik mhl2pun ktil terhad.cian akish...mkin kurul 10kg jer.

Puteri Satu said...

kenapa tak terus bawak government hospital ye....???

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.