Followers

Wednesday, October 12, 2011

♥ Biler Rasa Serba Salah Menebal Di Hati ♥

Rasa seraba salah nak cakap dengan pengasuh balqis pasalnya tahun depan balqis dok taska
sebab blah pagi nak kena pi school then tengahari balik taska
school denga taska tak jauh mana pun dalam 2 - 3 minit je

tapi masalahnya camne la nak mulakan ayat nak bagitau kat pengasuh balqis tu ek
jenuh la mama nak reka ayat camne nak cakap
sebab pengasuh balqis memang sayang sangat2 dengan balqis
namun dah takdir kena berpisah jugak since opis papa akan ditransfer ke Shah Alam...

kena bagi ayat yang terbaik supaya pengasuh balqis tak terasa hati @ berkecil ati dengan 
keputusan yang dah mama + papa wat...
dah la pengasuh balqis tu adalah dikalangan pengasuh yang TERbaik la bagi mama...
lepas ni balqis kena hidup berdikari kat taska, tak de nak bermanja2 dapat sepenuh perhatian cam la ni

mama plan nak bagitau bulan November nanti, perlu ke bagitau last minit atau bagitau awal2 je?


p/s ada sape2 nak bagi cadangan camne ayat nak mulakan cakap dengan pengasuh balqis?

9 comments:

mamalieyna said...

takpe anje..ada alasan kukuh, balqis dah besar dan si papanye dh tukar lokasi kerja kan...

bgtau awai sket, spy nnti ibu dpt plan, nak tmbh jaga budak lain lagi..ngee..haih..idokler...cukup la anak kak eina yg baru tu dgn sorang lg baby..hee~

sila buat ayat terbaeeek mungkin ye..hehe...k.eina masa nk tnya ibu tu pun spontan jer tertnya..sbb nmpk line clear nk sembang, kalau tak, puas jgk mikir nak nyusun ayat...hee~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss bagitahu awal2, ckp nuha dh besar lagipun dia suka belajar, kalo ada bimbingan cepat sket dia pandai bergaul dan belajar.

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmmm....dulu ayu cakap terus terang tapi penuh berhemah ler....klu blh jangan putuskan teruskan hubungan yg dah terjalin

atty's said...

bagi kty baik anje terus terang dan tanya pendpt pengasuh balqis..rasanya dia pasti faham.

Zue AnnaLeeya said...

anje kena bgtau awal2....
klu bgtau last minute lagik pengasuh terasa kot....
sbb klu last minute nih, myb dia terpikir takut ader yg x kena kan???

ckpla yg balqis thn dpn dah nak masuk 5 thn...
jd mmg nak htr skolah...
mesti dia phm la anje...

tp yg pasti anje kene bgtau awal2...

Ely Hasrul said...

aiseh sedih tu.. bgtau Nov ok kot.. jgn bgtau last minit kang org tu tkejut lagik btambah kecik hati..

bgtau la papi nye opis kena tuka & xdek sapa dpt anto aqish g rumah penjaga tu.. sob sob sob sedih tu.. sbb sami pon tahun dpn kena tuka sbb kitorg nk pindah.. tp dh bgtau kt teacher dia bln 5 aritu.. hehe

Em's Family said...

rasa bagi tau awal2, sekurng2 nya dia bersedia :) kalau rindu, it is just a phone call away kan :)

Gieyana said...

ckp terus terang la..Nureen pon next year nk antar Taska gak..

MamaYatie said...

urrm...mmg sedih kan..takper la, anje bgtau jer baik2..insyaallah dia faham..lgpun balqis dah besar & dah smp msa gi school. rasanya dia pun mesti ada pikir pasal ni kan..ala..next year kan dah tambah satu baby lagi...tak menang tangan dah tur..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.