Followers

Friday, October 7, 2011

♥ Mama Kena Pukul dengan Papa ♥

Mama kena pukul dengan papa?biar betul?
bukan mama yang kena pukul k, tajuk je kasi gempaq sikit
mama sepanjang berkahwin dengan papa langsung tak pernah kena pukul
kena jentik pun tak pernah, kalo papa marah setakat marah2 biasa je
mama bersyukur sebab dapat papa yang jenis cukup penyabar
papa jarang la marah2 tak tentu pasal...

tajuk tu berkaitan dengan kawan mama, selama mama ada kawan tak pernah lagik dengar citer
isteri sering kali kena pukul dengan suami
ni la first time dengar dan memang rasa kesian sangat2 la
kawan mama selalu je kena pukul since baru kahwin sampai anak dah 3
umur sebaya mama je...husband dia selalu je pukul dia
bukan pukul yang sikit2 tapi sampai sepah terajang, pernah time preggy anak ke3
husband dia tumbuk perut kawan mama tu yang tengah preggy 4 bulan
Ya Allah nak menitik air mata dengar camtu, dan kawan mama tu masih boleh sabar & bertahan
sebab pikirkan anak2, dan kalo husband dia pukul memang tak pernah minta maaf balik atas ape saja kesalahan yang husband dia lakukan...pernah sampai lebam2 kaki kena pukul dengan kayu

Ya Allah mama bersyukur sangat2 sebab dikurniakan suami yang cukup penyabar
dan tak panas baran, kalo mama la kat tempat kawan mama tu
rasanya tak leh sabo dah kot, bayangkan aje la sellau kena pukul
kenapa la lelaki ni menjadikan pompan tempat dia  lepaskan marah, 

kalo kengkawan sendiri berada dalam situasi camtu, ape tindakan kawan2 ek?
orang kata kalo dah jenis suka naik tangan ni, sampai biler2 pun dah jadi habit susah nak buangkan...

Kuarga Bahagia Kami...

papa memang penyabar, bukan nak puji atau sanjung suami sendiri
tapi memang ramai yang kata camtu sebabnya
kalo kat company lama & now pun kalo mama balik lambat papa dengan sabarnya tunggu
mama sampai kuar opis, tak pernah tepon marah2 soh balik cepat
papa sangat2 memahami kerja mama & menghormati segala ape yang mama wat
selagi papa rasa benda tu tak salah & tak keterlaluan
since kat opis lama mama keje weekend papa siap ikut ke opis
tido kat sofa opis sebab nak tunggu mama, tak nak biarkan mama sorang2
then kalo papa hantar mama pi keje papa akan pastikan mama masuk pintu opis tu
baru papa akan teruskan perjalanan...betul tak MamaLieyna?

biler dibandingkan situasi kawan mama tu dgn mama, rasa muhasabah diri mama ni
sebab Allah tidak kurniakan mama suami yang panas baran...Amin....

p/s mama kesian sangat2 pada wife2 yang sering kali jadi mangsa dera suami...ape la maknanya hidup bersama kalo dah jadikan deraan tu tabiat seharian dalam hidupkan...
p/s papa mcm perangai Abah mama, tak pernah pukul isteri, setakat marah je la kalo degil @ ingkar arahan

12 comments:

Nana said...

sama la
amrul pon bukan kaki pukul
marah tu jarang2 la
sebab jrg jumpe hehee

Zue AnnaLeeya said...

lelaki yg suke pukul istri adalah lelaki dayus...
melepaskn kemarahan kpd seorg wanita dan jgk istri...
blh tergamak pukul istri yg tgh kandungkan benih dia sdiri... huhhh...
akak pon emo anje klu dgr citer gini...

dan akak bersyukur dpt somi mcm somi akak nih...
mmg ckup2 penyabar wlupon akak nih kdg2 ader jgk angin kus kus... hehehe...
dah masuk 12 thn kawen, sahkn naik tgn, jentik pon tak penah...

jadik kita kene bersyukur kan anje, sbb dpt somi yg penyabar dan memahami... Alhamdulillah...

|| NaFiRaa || said...

saya pon bersyukur jugak dapat suami yang penyabar dan tak pernah pukul isteri..

kesiankan pada isteri yang jadi mangsa dera suami.. :|

Mama Zharfan said...

yep..takdir hidup masing2....adik me pernah kena pukul dgn laki dia ...me sgt2 lah emo bila tau psl tu tapi dia bertahan ajer sbb senang dia maafkan laki dia tu..
entahlah...mr hubby me pun tak penah pukul me, kalau marah pun setakat marah mulut ajer...tu pun boleh kira dgn jari since dh hidup bersama dh 7 thn ni..alhamdulillah

Em's Family said...

lelaki yang pukul isteri ni boleh kategori sebagai laki pengecut. tapi susah kite nak cakap kan. sebelum kawin mane lah kite nak tahu dia suke pukul ke tak.. alhamdulillah, laki i ni setakat garang je, tangan tak pernah naik.. and kalau bab penyabar pergh.. i memang jauh ditinggalkan especially bab2 menunggu :D

Ely Hasrul said...

tgk muka husband anje pon dh tau dia penyabar orgnye hihihi..

tp mmg hangin la kan dgr psl kawan anje tu. tak boleh nk komen la dia sabar 'kerana anak2', semoga husband dia cpt sedar & semoga kawan anje tu dpt hadiah syurga sbb bersabar mcm tu.

alhamdulillah walaupon saya nih byk karenah, papi xpenah marah. kalu ikutkn cite anje, papi pon lebeh kurg gitu.. syukur sgt2.. semoga kite sume berbahgia la smpai bila2.. aminn

mama rifQy said...

aaahh.alhamdulillah jugak!!! tuh la..tak sanggup rasanya kalo daapat husband kaki pukul kan??

MamaYatie said...

kesiannya kawan anje tur..
syukurlah suami2 kita bukan jenis mcm tur..takat bising mulut jer...

mamalieyna said...

ishh takde lg kwn kak eina yg bernasib gitu..kalau ada, sure dh tumpang sedih...siannye..

ebrsyukur sbb suami kita seorang yg penyabar kan.>Alhamdulillah..sekadar marah2 manja adalah...hee~ tu pun boleh dikira ^_^

wan nurul hezrina said...

pelik kalau jumpa org laki pukul pompuan,.tah pape tah..nak2 pukul isteri..ada lagi teruk masa bercintapun dah pukul awek dia.baekk tak payah kawen...mujur dapat husband ok bersyukur seadanya

[-suziey-] said...

la kesiannya kwn anje tu..paling xtahan time pregnant 4 bulan kena tumbuk perut..haih..dh la bawa benih dia..lagi nk tumbuk..Allahuakabr..kt akhirat esok jawab la..berat bahu kiri sok..haih

[-suziey-] said...

la kesiannya kwn anje tu..paling xtahan time pregnant 4 bulan kena tumbuk perut..haih..dh la bawa benih dia..lagi nk tumbuk..Allahuakabr..kt akhirat esok jawab la..berat bahu kiri sok..haih

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.