Followers

Tuesday, October 18, 2011

♥ My New Gadget PapaGo - TQ Papa ♥

Ada citersedey disebalik Gadget ni k, salah satu gadget kesayangan mama telah pun 
pergi wat selamanya dari mama...
next entry mama citer k...so weekend ari tu kami ke pusat IT
Digital Mall @ Petaling Jaya...
mau cari ape?tahun depan company papa akan ditransfer ke Shah Alam
b4 this kami pi keje sehaluan, then awal tahun depan papa dah pindah ke Shah Alam
papa request mama untuk cari keje kat area rumah @ yang berhampiran la
rumah kami dekat dengan Shah Alam & Damansara & Sungai Buloh, kira tengah2 la
tapi mama tak nak, alasan mama tak tau jalan nak pi keje
so weekend ari tu kami pi cari PAPAGO...


papa tengah cekak pinggang, see papa pakai jam tangan yang mama hadiahkan tu
tu dia PAPAGO
ada banyak model, mama tak la pandai sangat benda2 camni
ada brand Garmin jugak
kita survey2 dulu semua kedai b4 beli k

ini budak mau enterprame sekali....
dan akhirnya papa beli GPS PAPAGO...
RM599 je untuk 4gb memory card
after beli tu balqis dok sibuk nak main
balqis ingat benda tu games...ha ha ha...memang ada games pun dalam GPS ni...
papa beli yang jenis 3D, GPS ni cam biasa la nak tunjuk jalan ke destinasi yang kita nak pi
jalan yang nak ngelak tol...tapi tak tau gak la sejauh mana keberkesanannya
takat ni pakai ok je, ada sound sekali untuk alert masuk simpang mana...

so papa beli PAPAGO ni untuk mama...
tak de dah ayat "tak tau jalan"....so after this kena berdikari la jawabnya
papa pun dah decide nak beli Myvi Lagi Best untuk mama..
tapi mama request Kancil je, kecik senang sikit nak bawak
bukan nak laju mana nak racing2 pun tol tak...
tapi Myvi pun cantik gak...beli leh tapi apply loan tak nak atas nama mama la....
pi keje sendiri ni yang tak bestnya, duit minyak + tol kena tanggung sendiri...hu....hu....

p/s ada ape2 pakai GPS tak?banyak membantu ke ek?mama ni kalo barang2 IT ni agak kureng sikit la...
p/s ada citer sedey after this k...

6 comments:

Ila said...

tak pernah try lagi benda ni..tapi org kata bagus...nak citerlah yer

azam said...

ish.....install je kat phone....

boleh ape?? jimat.......

atty's said...

kty lak kurang suka guna gps..

ZanaNordin said...

ntah erkkk..
kadang kala membantu gark..
tp so far....jarang2 kami guna...
dok terperuk jer tu...

Cho Zila said...

bagi akakler tang gpsni akak tak berapa percaya ngat entahler... akak lebih rela bertanya kat orang lagi,, old generationler katakan... lagi satu kalau kat area akakni akak survey pakai motor jer senang kalau nak patah balikpun senang.. lepaihtu baru naik kete...

nieda said...

husband nieda pun baru beli gps brand garmin..bising jugaklah bini dia ni, husband nida mmg hantu gadget. Dia beli murah je, sebab ada kawan dgn pilot, so pilot tu beli dari US dapatlah kalau convert dalam RM230 je.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.