Followers

Friday, October 28, 2011

♥ Our New Baby @ Canon Delighting You Always - Uhuk2 ♥

Canon Delightings You Always....
memang terang la, terang sungguh duit papa dok belikan DSLR ni untuk mama...
semalam balik keje papa ajak pi Digital mall katanya
mama sakit kepala plak semalam, so awal2 dah mention kat papa jangan lama2 sangat
so papa kata tak pe lepas pi Digital Mall ni mesti hilang sakit kepala punyer
sekali sampai terus pi ke kedai Digital Camera....ngeh2 ngeh2 mama dah tau ape papa nak beli
b4 this papa dah soh survey nak DSLR yang mana...mama memang TERbekenan dgn warna RED ni...

 Canon 1100D RED COLOUR
NIKON D3100 RED COLOUR...
AT The Heart Of Image trademark NIKON

kalo ikutkan shining NIKON lagi menyerlah hampir berjaya menggoda kami untuk membeli la
regenya sama je RM1699...
mama dah terpikat habis la...tapi dek kerana papa adalah peminat TEGAR CANON
so akhirnya kami memilih....

Canon Delighting You Always
RED Colour, balqis suka bangat dengan DSLR ni
balqis siap tanya lagik, nape mama tak beli warna PINK...
anakanda tak de lagik DSLR warna pink k...
shining canon tak leh lawan shining Nikon
tapi CANON Terbaik la...gambo cantik...
ape pun bergantung pada minat & kepakaran seseorang tu snap2 kan..
ni kedai Digital Camera yang kami pi tu...
melambak2 DSLR pilih je then kuar duit k...
survey punyer survey rata2 kedai semua lebey kurang je regenya...

kali ni tak leh beli mahal2 sangat, taku peristiwa lama berulang kembali
http://damiaqish.blogspot.com/2011/10/when-my-dslr-canon-60d-gone.html
after beli kami ke MCD berhampiran untuk Dinner...
Beg Merah Canon Original...
Fre Gift yang kami dapat TRIPOD
sibuk je balqis ni tau...nak tolong mama bukak TRIPOD tu
then tambah UV FILTER RM170 after bodek2 tokey kedai
untuk protect lens takut calar & pecah...so letak UV Filter Protector
dapat Free Gift untuk cuci gambar, tak pernah cuci gambar balqis k

ni la rupanya bila dah pasang kat TRIPOD...
(sila abaikan rumah yang berserabai tu k...)
memory card 8GB tapi papa upgrade memory card yang faster sikit ntah ape namanya
then Free screen protector....tambah waranty lagik 3 tahun....
gedebuk gedebak RM2100 jugak la totalnya
tak pe la beli yang biasa2 je dulu, nanti leh beli lens baru plak untuk potret...

kalo nak dibandingkan dengan baby CANON EOS60D mama tu memang jauh beza la
 60D ni berat giler, then function banyak
gambar sharp cantik la...
rege pun sikit punyer cantik la kan RM3700 complete set
rindu sama kamu....sayang sangat2 nak nagis rasanya biler mengenangkan...
http://damiaqish.blogspot.com/2011/10/when-my-dslr-canon-60d-gone.html
tapi nak wat camne jodoh tak berpanjangan

so esok wat birthday party balqis ada la DSLR untuk snap2
sib baik papa sempat beli b4 party tu...
TQ to papa sudi gantikan DSLR mama, ingatkan tak dapat dah
sebab ari tu bil Hospital balqis pun dah RM2500 tak dapat lagik claim dari Insuran...

ape pun mama bersyukur sangat2 dengan rezeki yang ada..
mohon dimurahkan rezeki lagik dari Allah...

18 comments:

azam said...

:) nice.....
bilalah giliran saya pulak nak beli

syariza09 said...

wow! merah. mmg hot..pasni gambar2 pun mesti hot

e!ya said...

WAHHH beshnyer idaman hatiku..bila nak dapat tau ler..huk2..

Nana said...

owh camera sama mcm nett bez yang ni sebab ringan sket senang nk bawa sana sini.
tp bak kata sifu la..
brand apa pon sama je janji skills tu yg penting
masalahnye kita ni skills xde sokmpo pakai auto je haha malas nk ejast xbape reti

Zie Fauzi said...

bestnya dpt DSLR baru.. cantik kalernya... Kalau ada pink kaler,confirm Balqis nak satu... :)

atty's said...

beshnya ..dpt kamera baru, lepas ni jgn kasi pinjam lagi tau

Fazlinil Irma said...

mmg cantik.. sy pun tergoda tgok warna merah. :)

Dalila Hamid said...

warna merah?... baru rupanya ada warna ni... :)

Mama Zharfan said...

congrats!!! sgt lawa kaler merah :) i like :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah srnoknya papa balqis gantikan dslr yg baru..byk pulak tu dpt free gift..

eija pun pakai canon1100D ni jerk..standart kaler black..tp kalau dh dslr tu mmg cntik jerk gmbarnya..mcm anje ckp la bergntung kpd minat & kepakaran sesorg tu..
eija minat tu ada tp mmg x pakar lgsung..main snap ikut suka jerk..jnji tgk hasilnya cantik dimata sndiri..hehehehe..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

suka dapat yang baru..
jue pun berkenan gak tapi hubby kata nanti dulu....sabar dan terus bersabarlah nampaknya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..Cantik kaler dia.. ;)

zh-ena said...

warna merahnya mmg mengancam

Miss Zuera said...

Wah, bestnya anje... ur hubby sgt memahami kan.. lepas ni aqish leh la posing2 lg..

mamalieyna said...

yeaa dh ada pengganti...tak merasa haidar dgn snapan dr DSLR lama tu..ada yg baru sudaah.. ^_^ ..agak2 bila haidar leh tumpang posing ni..hee~

Myra Jay said...

Huwwaaaa, brand ni jugak dok ushar sebelum ni, dok pujuk en suami belikan..hehee

Fakhrati Aziz said...

akak..skali lens 2 yek...

azura samsuddin said...

ntah bilelah sy nak dpt jugak yer ;)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.